Questions and Answers on Chemistry: The Study of Change Essay

7224 Words Jan 24th, 2012 29 Pages
Chapter 1: Chemistry: The Study of Change

1. A tentative explanation for a set of observations that can be tested by further experimentation is referred to as A) a hypothesis. B) a law. C) a theory. D) none of the above. Ans: A Category: Easy Section: 1.3

2. A concise verbal or mathematical statement of a relationship between phenomena that is always the same under the same conditions is referred to as A) a hypothesis. B) a law. C) a theory. D) none of the above. Ans: B Category: Easy Section: 1.3

3. A unifying principle that explains a body of facts and relations is referred to as A) a hypothesis. B) a law. C)
…show more content…
D) 10–3 and 109. B) 10–3 and 106. E) 10–6 and 10–3. C) 103 and 10–6. Ans: B Category: Easy Section: 1.7

17. The SI prefixes kilo and centi represent, respectively: A) 103 and 10–2. D) 10–6 and 102. B) 106 and 10–1. E) 102 and 10–3. C) 10–3 and 10–2. Ans: A Category: Easy Section: 1.7

18. A nanometer corresponds to: A) 10–2 meters. D) 10–9 meters. B) 10–3 meters. E) 10–12 meters. C) 10–6 meters. Ans: D Category: Easy Section: 1.7

19. A microliter corresponds to: A) 10–2 liters. B) 10–3 liters. C) 10–6 liters. D) 10–9 liters. E) 10–12 liters. Ans: C Category: Easy Section: 1.7

20. 6.0 km is how many micrometers? A) 6.0 × 106 µm D) 1.7 × 10–4 µm B) 1.7 × 10–7 µm E) 6.0 × 103 µm C) 6.0 × 109 µm Ans: C Category: Medium Section: 1.7

21. 2.4 km is how many millimeters? A) 2,400 mm D) 2.4 × 106 mm B) 2.4 × 104 mm E) 2.4 × 10–5 mm C) 2.4 × 105 mm Ans: D Category: Medium Section: 1.7

22. How many milliliters is 0.005 L? A) 0.5 mL B) 5 mL C) 0.50 mL D) 0.000005 mL E) 200 mL Ans: B Category: Medium

Related Documents