• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/13

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

13 Cards in this Set

  • Front
  • Back

Secundaire literatuur

Latere publicatie van informatie verkregen uit primaire literatuur zoals in kranten, boeken en tijdschriften.

Tertiaire literatuur

Bron die bedoeld is als hulpmiddel voor het vinden van primaire en secundaire literatuur, zoals een index, samenvatting, encyclopedie of bibliografie.pr

Primair onderzoek (veldonderzoek)

Onderzoek waarbij primaire data worden verzameld en geanalyseerd. Het gaat dus om data waar je zelf onderzoek voor hebt verricht.

Literatuurlijst

Lijst met bibliografische details van alle bronnen waarnaar rechtstreeks in de tekst wordt verwezen.

Theoretisch kader

Gedetailleerde en verantwoorde analyse van de sterke en zwakke punten van de literatuur op een bepaald gebied, die laat zien dat je op de hoogte bent van wat er al over je onderzoeksgebied bekend is.

Primaire literatuur

De eerste vastlegging van een bepaald werk (oorspronkelijke versie van de oorspronkelijke auteur) waaronder gepubliceerde bronnen zoals overheidsdocumenten en ongepubliceerde manuscriptbronnen, zoals brieven, memo's en notulen van vergaderingen.

Vaktijdschrift

Tijdschrift dat zich richt op bedrijven en medewerkers uit een specifieke bedrijfssector, dat vaak artikelen met een praktisch karakter bevat die voor de beroepsgroep van nut zijn. Artikelen worden meestal niet door andere experts beoordeeld voordat ze worden opgenomen.

Zoekmachine

Software waarmee een index van documenten op internet wordt doorzocht, met gebruikmaking van trefwoorden en boole-logica

Wetenschappelijk tijdschrift

Tijdschrift waarin de artikelen meestal worden beoordeeld door wetenschappelijke vakgenoten voordat ze worden gepubliceerd, om de kwaliteit en de geschiktheid ervan vast te stellen. Niet alle wetenschappelijke tijdschriften gebruiken echter dit beoordeling-systeem.

Zoekstring

Combinatie van sleutelwoorden die wordt gebruikt bij het doorzoeken van online databanken.

Trefwoord of zoekterm

Een woord of combinatie van woorden die kern van de onderzoeksvragen weergeeft en die als zoekopdracht wordt ingegeven in het zoekveld van een zoekmachine

Plagiaat

Het werk en de ideeën van anderen presenteren alsof het je eigen werk is, zonder dat de oorspronkelijke bron wordt genoemd.

Boole-logica

Systeem waarmee de verscheidenheid aan onderwerpen in een zoekopdracht kan worden gecombineerd, beperkt of uitgebreid, op basis van logische proposities die waar of onwaar kunnen zijn.