Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/20

Click to flip

20 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1
1. You are the network administrator . You install two new SCSI Harddrives in a server. When you boot the server, the drives are not recognized correctly. What is the MOST likely problem with the SCSI drive connection?

A: The computer BIOS is not set to boot to SCSI devices.
B: The SCSI cable is defective.
C: One of the drives is bad.
D: The SCSI ID is incorrectly set.
1
Answer: A
2
2. How would an ID logical 3 be set on a three-bit jumper block on a SCSI hard disk drive?

A. 010
B. 011
C. 111
D. 101
2
Answer: B
3
3. Why can multiple SCSI devices work on the same channel?

A. No two devices are made exactly the same.
B. Each manufacturer codes its equipment number.
C. Each can be configured with a unique identification number.
D. The first device is set as master and others are set slave.
3
Answer: C

Explanation: By using a unique identification number the SCSI devices can use the same channel.
Incorrect Answers
A: Multiple devices with same brand and model can be use on a single SCSI chain.
B: Network adapters have unique identification number, but SCSI device do not.
D: Master and slave are use IDE channels, not on SCSI chains.
4
4. Which expansion slot can a SCSI adapter plug into? (Choose three)

A. PCI
B. USB
C. EISA
D. VL-BUS
E. IEEE 1394
4
Answer: A, C, D

Explanation:
A: Most SCSI adapters use the PCI bus.
C: Some SCSI adapters still use the EISA bus.
D: Only very old SCSI adapters use the VL-BUS.
Incorrect Answers
B, E: A SCSI adapter cannot be plugged into USB or IEEE 1394 (fireware).
5
5. What is the highest address that can be referred on a three-position SCSI-2 jumper block?

A. 4
B. 7
C. 8
D. 15
5
Answer: B

Explanation: The highest binary value with three digits is 111. In decimal this corresponds to 4+2+1=7.
6
6. Which type of field replaceable unit is a SCSI host adapter?

A. CPU
B. I/O card
C. Video Card
D. Hard Drive
6
Answer: B

Explanation: A SCSI adapter is used for communication. It is an Input/Output card.
7
7. Which kind of devices does SCSI support? (Choose three)

A. Modem
B. CD-ROM
C. Tape Devices
D. Hard Drives
E. Video Cards
F. Sound Cards
7
Answer: B, C, D

Explanation: CD-ROMs, Tape Devices, and Hard Drives are all example SCSI devices. Generally SCSI is used for huge data volumes at high speeds. Incorrect Answers Modems, video cards, or sounds do not use SCSI.
8
8. Which items need to be set up on a SCSI drives? (Choose two)

A. ID.
B. Voltage.
C. Terminators.
D. Cable length.
8
Answer: A, C

Explanation:
A: To set up SCSI drives we need SCSI ID to identify each SCSI device
C: .The SCSI chain must be terminated at both ends with specific terminators.
Incorrect Answers
B, D: Voltage and cable length are not configurable SCSI settings.
9
9. How should you place terminations on a SCSI bus with one internal hard drive and one external CD-ROM drive?

A. Terminate the hard drive only.
B. Terminate the SCSI interface card.
C. Terminate both the hard drive and CD-ROM drive.
D. Terminate the SCSI card, hard drive and CD-ROM drive.
9
Answer: C

Explanation: We must terminate both ends in the SCSI chain. We should terminate both the internal hard drive and the external CD-ROM.
10
10. Which features of a SCSI-2 to enable a device to accept multiple instructions?

A. Line queuing.
B. Dual channel.
C. Multi LUN support.
D. Command queuing.
10
Answer: D

Explanation: SCSI-2 supports a feature called command-tag queuing, which enables suitably-equipped operating systems to issue multiple disk commands to the SCSI adapter without having to serialize the operations.
11
11. How many devices can be connected on a fast/wide scsi2 bus?

A. 7
B. 8
C. 12
D. 15
11
Answer: D

Explanation: The fast/wide SCSI2 bus supports 15 devices.
Incorrect Answers
A: Earlier versions of SCSI only supported 7 devices.
B, C: There is no SCSI standard that support 8 or 12 devices.
12
12. Which priority settings are given to the SCSI ID number? (Choose two)

A. 0 lowest
B. 0 highest
C. 1 lowest
D. 15 lowest
E. 15 highest
12
Answer: B, D
13
13. You would have to enable int 13h support on an SCSI controller card in order to use which device?

A. Scanner
B. Bernoulli
C. Tape device
D. Bootable CD-ROM
13
Answer: D

Explanation: The boot loader can use interrupt Int 13h calls to find and load the kernel of the system and any other files needed to boot on SCSI hard drives. Note: When the operating system or an application wants to access a hard disk in realaddress mode, it normally does it via the BIOS (BASIC Input/Output > System) via the
INT 13h services. The BIOS provides a standard interface to the hard disk. This INT 13h interface allows the operating system and applications to access the hard disk without the need for the applications to understand the complexities of accessing the hard disk.
14
?
14
?
15
15. Narrow SCSI Supports:

A. 6 Devices
B. 8 Devices
C. 12 Devices
D. 16 Devices
15
Answer: B
Narrow SCSI is the term that is used for 8-bit SCSI. It can usually be identified by 50-pin connectors. This is the riginal form of SCSI, transmitting data at 5MBps and provides support for up to 7 devices and the Host adapter.
16
16. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know how many pins an Ultra 320 SCSI cables has. What would your reply be?

A. 36
B. 50
C. 68
D. 80
16
Answer: C
17
17. A client has asked technician to install a second SCSI hard drive to a system that already has a SCSI hard drive and tape installed on a single SCSI bus. After installing the drive on the SCSI Bus, the system boots normally, however the new drive is not detected. The technician can see that the drive is spinning up
and is getting. What would be the first item to check?

A. Faulty drive - replace the drive
B. Faulty cable - replace the drive
C. faulty termination - replace the terminator
D. Duplicate SCSI ID - change the SCSI on the new drive.
17
Answer: D
A duplicate SCSI ID could cause the problem.
By Exclusion
A: Not first thing to check.
B: Other SCSI devices are working fine.
C: Other SCSI devices are working fine.
18
18. You are a technician . The newly appointed trainee wants to know what is the maximum number of SCSi devices per Bus in LVD mode and a Wide Bus. What will your reply be?

A: 8
B: 16
C: 24
D: 32.
18
Answer: B
19
19. has a PC with a SCSI chain that currently supports six hard drives, a DVD-ROM drive and a CD-RW drive. The newly appointed trainee wants to know what are the most common SCSI implementations. What would your reply be? (Choose two)

A. 32-bit SCSI-2
B. 32-bit SCSI-3
C. 16-bit Fast/Wide
D. 8-bit Standard SCSI
19
Answer: A, B

Explanation: Today the most common SCSI interfaces are 32-bit SCSI-2 and 32-bit SCSI-3.
Incorrect Answers
16-bit Fast/Wide and 8-bit Standard SCSI are older SCSI standards which are rarely used today.
20
20. You are the technician . You want to achieve a speed of 100 Mbps over fiber channel SCSI. What type of media cable can you use?

A. Coaxial
B. Ribbon
C. UTP
D. Parallel
20
Answer: B