• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/11

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

11 Cards in this Set

  • Front
  • Back

Wat gebeurde er bij de aanslag van 9/11?

Twee vliegtuigen boorden zich in de Twin Towers van het World Trade Center. Een ander vliegtuig vloog in het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van defensie. Een vierde vliegtuig stortte neer in de buurt van Shanksville (Pennsylvania). Hier konden de passagiers de kapers overmeesteren, waardoor de laatste aanslag mislukte.Alle vier de vliegtuigen die betrokken waren bij de aanslagen, waren passagierstoestellen. Ze vlogen binnen het normale dienstrooster, waarna ze gekaapt werden door terroristen. Twee toestellen waren eigendom van American Airlines en twee van United Airlines.

Waar vonden de aanslagen van 9/11 plaats?

De eerste 2 vliegtuigen vlogen in het Word Trade Center in New York. Het derde vliegtuig raakte het Pentagon, wat vlak bij Washington D.C. ligt. Het vierde vliegtuig stortte neer in Pennsylvania. Alle aanslagen gebeurden dus langs de Oostkust van de U.S.A.

Wanneer vonden de aanslagen van 9/11 plaats?

De aanslag vond plaats op 11 september 2001. Door de Amerikaanse schrijfwijze van data, worden de aanslagen omschreven als "9 / 11" (dus: de negende maand: september, en de 11e dag van die maand).

Wie pleegde de aanslag van 9/11?

De aanslagen werden volgens officiële rapporten uitgevoerd door negentien uit het Midden-Oosten (vooral uit Saoedi-Arabië) afkomstige leden van Al Qaida. De Saoedi-Arabische multimiljonair Osama bin Laden en zijn terreurorganisatie Al Qaida worden voor deze aanslagen verantwoordelijk gehouden.

Wat is Al Quaeda

Al Qaeda is de terroristische groep die de aanslagen op de WTC-torens op 9/11 gepleegd heeft. De groep ontstond in Afghanistan in de jaren '80 van de 20ste eeuw. Aan het hoofd van de organisatie stond Osama Bin Laden. Al Qaeda wil een Islamtische wereld en wil daarom de Westerse wereld uitschakelen. Ze richten zich dus vooral op de buitenwereld en plegen aanslagen in o.a. Westerse landen.

Wat is ISI?

ISI is de afkorting van Islamitische Staat in Irak. In 2006 weet de Iraakse Al-Qaidatak gebieden te veroveren in het noorden van Irak. Het is daarom tijd om de naam te veranderen in Islamitische Staat in Irak.

Wat is ISIS

ISIS is de afkorting van Islamitische Staat in Irak en Syrië. Met de burgeroorlog in Syrië begint voor ISI een nieuwe periode. De Iraakse extremisten steken de grens over en voegen 'en Syrië' toe aan hun naam. ISIS staat dus voor Islamitische Staat in Irak en Syrië.

Wat is I.S.?

I.S. is de afkorting van Islamtische Staat. Uiteindelijk beslist de leider van ISIS dat de landen Irak en Syrië niet meer bestaan, maar dat we gewoon spreken van de Islamitische Staat.

Wat is het Midden-Oosten?

Het Midden-Oosten is een gebied dat op het kruispunt van 3 werelddelen ligt: Europa, Azië en Afrika. Het is een gebied dat altijd heel belangrijk geweest is in de geschiedenis. Nu is het vooral belangrijk omwille van de olie die er in de grond zit. De laatste 50 jaar zijn er in dit gebied heel veel oorlogen uitgevochten.

Wie was Osama Bin Laden?

Osama Bin Laden stond aan het hoofd van Al Quaeda en was verantwoordelijk voor de aanslagen op 9/11. Hij was een grote Amerika hater.


Hij bleef jaren onvindbaar en werd pas in 2011 gevonden door de U.S.A.

Wat was de taliban?

De Taliban in een Islamitische terreurgroep die ontstond in de jaren '90 van de 20e eeuw in Afghanistan. De Taliban wil een Islamtisch bestuur in Afghanistan in kiest voor een hele strenge Islamitische wetgeving. De Taliban richt zich vooral op Afghanistan zelf en richt weinig schade aan in het buitenland.