Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/72

Click to flip

72 Cards in this Set

  • Front
  • Back
x
1. Under Windows 2000 you consistently receive out of memory messages when
running multiple applications. To avoid having to upgrade RAM immediately you? (Choose two)

A. Increase the paging file size in the system Control Panel.
B. Increase the temporary file size in some of your applications.
C. Decrease the temporary file size in some of your applications.
D. Decrease the amount of time spent on running some of your applications.
x
Answer: A, B

Explanation:
A: By increasing the paging file the system would provide more memory (but it would work slower).
B: If possible we could increase the size of the temporary files of our applications. This would allow the applications to store more temporary information in files instead of RAM.
x
2. Which of the following can the Add/remove hardware applet perform in Windows 2000? (Choose two)

A. Configure the registry.
B. Uninstall the device driver.
C. Troubleshoot an existing device.
D. Reconfigure a multiple display layout.
E. Disable a PC card drive before it is removed.
x
Answer: B, C

Explanation: The Add/remove hardware applet can be used to uninstall a device driver
and to troubleshoot a device.
Incorrect Answers
A: To edit the registry the regedt32.exe or the regedit.exe utilities should be used.
D: The Display applet should be used to configure use of multiple monitors.
E: The Device Manager should be used to disable device.
x
3. In the Windows 2000 explorer, opening the C:\WINNT folder shows no files. What is the cause?

A. Virus infection
B. System files have been deleted.
C. System files all have the hidden file attribute set.
D. Windows explorer automatically hides system files from view.
x
Answer: D

Explanation: To protect the system files, they are hidden by default.
x
4. In a Windows 2000 system where you can you go to confirm which type of network
interface card you have installed in your system?

A. Control panel, ports.
B. Control panel, networks.
C. Control panel, system.
D. Network neighborhood.
x
Answer: C

Explanation: D: There is not Network neighborhood on a Windows 2000 computer.
The Device Manager can be used to check which network adapter you are using. The
Device Manager can be started from the System Control Panel applet.
Incorrect Answers
A, B: The Windows 2000 Control panel does not contain any Ports or Networks applet.
x
5. In Windows 2000 what is the valid way to set a printer as a default printer?

A. In the printers folder right click the printer and choose set as a default printer.
B. In the printers folder right click the printer choose properties and click set as default printer.
C. In device manager right click the printer choose properties and click set as default printer.
D. In the printers wizard choose modify and an existing printer choose the printer and choose the set as default printer.
x
Answer: A

Explanation: Use the Printers folder (not Device Manager or Printer Wizard), right-click
the printer, and select to set as default printer.
x
6. What applet should you use to add Windows components distributed on the Windows 2000 Professional CD?

A. System settings.
B. Regional settings.
C. Add/Remove programs.
D. Windows 2000 Professional resource kit.
x

Answer: C

Explanation: The Add/Remove Control applet is used to install and remove applications and Windows components.
x
7. Which tools ensure that a newly installed device on Windows 2000 Professional is functioning properly?

A. System.
B. DOS prompt.
C. Device manager.
D. Add/remove hardware.
x
Answer: C

Explanation: The Device Manager can be used to check the status of a newly installed device in order to check if it is working properly.
Incorrect Answers
A: The System control applet is not used for hardware configuration or management.
B: The command-line prompt is not the best way to test hardware.
D: The Add/remove control applet is used for software, not hardware.
x
8. Where in Windows 2000 should you connect or disconnect the network printer?

A. Start, Settings, Task.
B. Start, Settings, Printer.
C. Start, Settings, Network.
D. Start, Settings, Connections.
x
Answer: B

Explanation: In Windows the Printers folder is used for printer management. The
Printers folder can be reached from Start->Settings.
x
9. How can a Windows 2000 Desktop shortcut icon be created for opening a specific application?

A. Open the application go to File and choose Create Shortcut.
B. Right click on the application file within Windows Explorer and choose Create Shortcut.
C. In Control Panel, My Documents, right-click on the application file and choose Create Shortcut.
D. Right click on the application files from the Documents options of the Start menu and select Create Shortcut.
x
Answer: B

Explanation: One way to create a shortcut is to browse to the application using Windows
Explorer and then right-click on it and choose Create shortcut.
x
11. What key can be pressed during the Windows 2000 boot process to display the Advanced Startup Options menu?

A. <F1>
B. <F5>
C. <F8>
D. <F10>
x
Answer: C

Explanation: Pressing F8 during the boot process would display the advanced option menu.
x
12. What shows information on resources used by a device in Windows 2000? (Choose three)

A. WINMSD.EXE.
B. DEVICE MANAGER.
C. MSCONFIG.EXE.
D. HARDWARE PROFILES.
E. SYSTEM INFORMATION.
x
Answer: A, B, E

Explanation:
A, E: WINMSD.EXE and System information is the same thing. System information
shows, among other things, information on resources used by devices.
B: The Device Manager can be used to examine what resources are used by the devices.
Incorrect Answers
C: MSCONFIG.EXE is the System Configuration Utility. It can be used to configure the
startup behavior of the system.
D: Hardware profiles are used on portable computer to support different hardware configurations.
x
13. Which file system supports encryption on Windows 2000?

A. NTFS.
B. CDFS.
C. FAT16.
D. FAT32.
x
Answer: A

Explanation: Only NTFS supports encryption or file permissions.
Note: On Windows 2000/XP/.NET NTFS is the preferred file system. FAT should only
be used if it is required by backward compatibility
x
14. What term is also used to refer to the Windows 2000 registry?

A. dat files
B. hives
C. local keys
D. system state
x
Answer: B
x
15. Which of the procedures listed below is used to increase the Virtual Memory
allocation on a Windows 2000 system?

A. Right click My Computer and select Paging File Size. Click Change and enter the value.
B. Right click My Computer and select Properties. Click the Paging File Size button and enter the new value.
C. Right click My Computer and select Properties. Click the Advanced tab and select Performance Options.
Click Change and enter the new value.
D. Right click My Computer and select Virtual Memory. Click the Performance tab, then click Change to enter the new value.
x
Answer: C
x
16. In which of the following locations can a user manage and view shares on a Windows 2000 machine?

A. Computer Manager
B. Device Manager
C. Control Panel
D. Utility Manager
x
Answer: A
x
17. In what file is Virtual Memory stored on a Windows 2000 system?

A. VIRTUALMEM.SYS
B. MEMORY.SYS
C. SWAPFILE.SYS
D. PAGEFILE.SYS
x
Answer: D

Explanation: This is true for Windows NT/2000/XP/2003.
x
18. Where are the boot options stored for Windows 2000?

A. SYS.CFG
B. BOOT.INI
C. START.INI
D. BOOT.CFG
x
Answer: B

Explanation: BOOT.INI stores the multi-boot parameters on Windows NT/2000/XP systems.
x
19. You try to boot from the diskette and receive the following error message, 'BOOT: could not find NTLDR, please insert another disc'. Under which Operating System was the disc formatted?

A. DOS.
B. Windows 98.
C. Windows 95.
D. Windows 2000.
x
Answer: D

Explanation: The NTLDR file is required to boot a Windows NT/2000/XP system.
Incorrect Answers
A, B; C: DOS or Windows 9x does not use the NTLDR file.
x
20. Windows 2000 has been installed on a computer and no changes have been made to files and folder. Which files having the extensions below would show under Windows Explorer? (Choose three)

A. INI.
B. INF.
C. BIN.
D. DLL.
E. COM.
x
Answer: A, B, D

Explanation: .INI, .INF and .DLL files are shown by default.
Incorrect Answers
.BIN and .COM files are hidden by default.
x
21. A command prompt that has a very long text string is needed as input for a new
command. What action will allow the right click to perform copy and paste functions on a
Windows 2000 machine?

A. Right click on the Menu bar of the command prompt, select Edit.
B. Right click on the Menu bar of the command prompt, select Insert Mode.
C. Press <ctrl>E
D. Press <ctrl>B
x
Answer: A

Explanation: The Edit submenu has a number of commands that allows you to highlight (mark) and
copy lines of text.
x
22. A Windows 2000 Professional system has 256 MB of RAM. Their users have systems that are identical except that they have 128 MB of RAM. The Trainee needs to test an application to see if it will provide adequate performance on the users' workstations. What switch can be added to the BOOT.INI file to have the system use only 128 MB of its RAM?

A. /M=128
B. /MAX=128
C. /MAXMEM=128
D. /MEMMAX-128
x
Answer: C

Explanation: The MAXMEM=nn: switch selects the amount of memory Windows detects and can use
at startup. This setting should never be less than 12. This option is good for checking for
bad memory chips or testing performance with different amounts of RAM (e.g., /MAXMEM=32).
x
23. You are a technician at . You want to create a boot disk on your Windows
2000 system. What should you do?

A. Use the mkboot utility.
B. Type sys a: at a command prompt.
C. Type format a: /s at a command prompt.
D. Use the makeboot utility.
x
Answer: D

Explanation: To create a Windows 2000 Professional bootable diskette you will need four 1.44MB
diskettes and the Windows 2000 Professional CD.
Click Start / Run / browse to the CD-ROM drive.
Open the "BOOTDISK" folder and double-click makeboot.exe and click ok to launch the
program to create the diskette.
Users can also easily create an Emergency Repair Disk by clicking Start, Programs, Accessories, System Tools, and opening Backup. From the Backup window click the
button for Emergency Repair Disk and follow each of the steps.
x
24. What is the 32-bit command line interpreter in Windows 2000?

A. CMD.EXE
B. CMD.COM
C. COMMAND.EXE
D. COMMAND.COM
x
Answer: A

Explanation: The command line interpreter in Windows NT/2000/XP is CMD.EXE. Try
this by Start->Run->Enter cmd.exe->Click OK.
Note: You only have to enter cmd.
x
25. Windows 9x/2000 menu designate a hot key with A(n) character?

A. Flashing.
B. Bold face.
C. Italicized.
D. Underscored.
x
answer: D

Explanation: Hot keys are designated with underscored letters.
Example: The Edit menu is access by ALT+E.
x
26. Which utility will you advice the trainee technician to limit the access to
registry keys to certain users when working in a Windows 2000 environment?

A. EDIT.COM
B. REGEDIT.EXE
C. REGEDT32.EXE
D. SYSEDIT.EXE
x
Answer: C

Explanation: Regedit.exe is included with Windows NT 4.0 and Windows 2000
primarily for its search capability. You can use Regedit.exe to make changes in the
Windows NT 4.0 and Windows 2000 registry, but you cannot use it to view or edit all
functions or data types on Windows NT 4.0 and Windows 2000.
The following limitations exist in the Regedit.exe version that is included with Windows
NT 4.0 and Windows 2000: You cannot set the security for registry keys.
 You cannot view, edit, or search the value data types REG_EXPAND_SZ and
REG_MULTI_SZ. If you try to view a REG_EXPAND_SZ value, Regedit.exe displays it
as a binary data type. If you try to edit either of these data types, Regedit.exe saves it as
REG_SZ, and the data type no longer performs its intended function.
 You cannot save or restore keys as hive files.
Microsoft recommends that you use Regedit.exe only for its search capabilities on a
Windows NT 4.0-based or Windows 2000-based computer.
Regedt32.exe
x
27. Where is Disk Management in Windows 2000?

A. Control panel.
B. Device manager.
C. Administrative tools.
D. Computer management.
x
Answer: D

Explanation: In Windows 2000/XP the disk management is found in the Computer Management console.
x
28. Which types of disks does Windows 2000 support? (Choose two)

A. Basic.
B. Primary.
C. Dynamic.
D. Standard.
E. Extended.
x
Answer: A, C
Explanation: Windows 2000 only supports two kinds of disks. Basic disks are downlevel
compatible, while Dynamic disks have additional features.
Incorrect Answers
B, E: Primary and Extended disks was used in older Windows versions.
D: There are no standard type.
x
29. Some files are backed up from the NTFS partition using the Windows 2000 backup utility. These files are then restored to a FAT32 partition. Which of the following file properties are retained? (Choose two)

A. Encryption.
B. Permission.
C. Compressions.
D. File attributes.
E. Long file names.
x
Answer: D, E

Explanation: FAT support file attributes and long file names.
Incorrect Answers
A, B; C: NTFS supports encryption, file permission, and compression. FAT does not support these.
x
30. Windows 2000 supports creation of which types of volume? (Choose three)

A. Parity.
B. RAID-5.
C. Spanned.
D. Mirrored.
E. Switched.
x
Answer: B, C, D
Explanation: Windows 2000 Server supports RAID-5, spanned, and mirrored volumes.
Windows 2000 Professional support spanned volumes.
Incorrect Answers
A, E: There is no such thing as Parity and Switched volumes.
x
31. Which Operating System is capable of supporting a native encrypted file system?

A. Windows 2000
B. Windows Me
C. Windows NT
D. Windows 9x
x
Answer: A
x
32. A file in a Windows 2000 NTFS directory has Change permissions. The directory has Read Only permissions. What access will a user have to that file?

A. Read Only
B. Change
C. Read Only and change
D. No access because of permission conflict.
x
Answer: C
x
33. You are a technician . You want to upgrade a disk partition on a Windows 2000 Professional system from FAT to NTFS. Which command can you use to accomplish this?

A. MODIFY
B. CHANGE
C. CONVERT
D. MIGRATE
x
Answer: C

explanation: Convert.exe is used to convert a FAT partition to NTFS.
x
34. Before upgrading Windows NT 4.0 to Windows 2000 which command should you
use to check the existing operating system for compatibility?

A. RDISK.
B. FDISK.
C. DISKCLN.
D. CHKUPGRD.
x
Answer: D

Explanation: The Windows 2000 CHKUPGRD utility can be used in the older operating
system to check if the system hardware is compatible with Windows 2000.
x
35. What program is used to edit a specific registry key under Windows 2000?

A. REGEDIT.
B. REGMON.
C. SCANREG.
D. REGEDT32.
x
Answer: D

Explanation: Windows 2000 provides two versions of Registry Editor: Regedt32.exe
and Regedit.exe. You can modify the registry by using either of the Registry Editor utilities.
Regedt32 supports a multiple string value which is multiple line entries in the registry.
Something regedit does not handle well. Regedt32 also allows you to set security to
certain areas of the registry.
Reference:
Registry Editors Installed by Windows NT 4.0 (Q155267)
Differences Between Regedit.exe and Regedt32.exe (Q141377)
Description of the Windows Registry Checker Tool (Scanreg.exe) (Q183887)
ncorrect Answers
A: The Windows 9x version of Regedit.exe is included in Windows 2000 primarily for
its search capability. You can use this version of Regedit.exe to make changes in the
registry, but not all functions or data types can be viewed or edited properly. In
particular, you must use Regedt32.exe if you want to:
* view or edit the value of keys with multiple string values.
* set the security for registry keys.
B: Regmon is a Registry spying utility that watches and displays information on systemwide
registry accesses as they are occurring. Regmon is a Freeware program and is
not included in Windows 2000. Furthermore, regmon cannot be used to edit the
registry.
C: Scanreg, also known as the Windows Registry Checker, is a Windows 98 and
Windows ME utility and does not exist on Windows 2000. Furthermore, scanreg
cannot be used to edit the registry. It automatically scans the system registry for
invalid entries and empty data blocks when it is started. If invalid registry entries are
detected, Windows Registry Checker automatically restores a previous day's backup.
x
36. In Windows 2000 which methods allow deletion of old temporary internet files? (Choose three)

A. Disk clean up wizard.
B. Temporary file manager.
C. Internet connection wizard.
D. Control panel, internet options.
E. Internet explorer, internet options.
x
Answer: A, D, E

Explanation: Internet files can be deleted by the disk clean up Wizard or by Internet
Options. Internet Options can be accessed either from Control Panel or from Internet Explorer.
Incorrect Answers
B: There is no Windows utility called Temporary file manager.
C: The Internet connection wizard is used to set up Internet connections, not for
removing temporary internet files.
x
37. The technician has added an additional Harddrive to an existing Windows 2000 system. The system recognizes the drive in the BIOS, but the computer will no longer boot to Windows 2000.
Which file probably needs to be edited to fix the problem?

A. The MSDOS.SYS file
B. The BOOT.INI file
C. The CONFIG.SYS file
D. The SYSTEM.INI file
x
Answer: B
x
38. What will you advise the trainee technician to go about installing
additional Windows components after installation has been completed?

A. Run the Windows CD and select components for installation.
B. Install them as with any program.
C. Re-install the OS.
D. Go to Add / Remove components page and click on Windows components.
x
Answer: D
x
39. A new modem installed in Windows 2000 is not on the Hardware Compatibility
List. What are you likely to be prompted for?

A. Manufacturer's driver diskette.
B. Serial number of your modem.
C. Connection speed of your modem.
D. Telephone number of your service provider.
x
Answer: A

Explanation: You would have to provide the manufacturer's device driver manually by diskette (or CD-ROM) since Windows 2000 would most likely not have a device drivers for devices not on the HCL.
x
40. Which of the following file systems are supported by Windows 2000? (Choose three)

A. NFS.
B. FSN.
C. NTFS.
D. HPFS.
E. CDFS.
F. FAT32.
x
Answer: C, E, F
Explanation: NTFS, CDFS (CD file system), and FAT (16 and 32) are supported by Windows 2000.
Incorrect Answers
A The Network File System (NFS) is a distributed file system that allows users to
access files and directories located on remote computers and treat those files and
directories as if they were local. It is not supported by Windows 2000 however.
B NFS, whatever file system it signifies, is not supported by Windows 2000.
D: HPFS is used by OS/2. Windows 2000 does not support it.
x
41. The trainee technician wants to know what the minimum system requirements for installing Windows 2000 Professional are. What will your reply be?

A. 166 MHz or higher Pentium compatible CPU, at least 32 MB of RAM, 2 GB with 650 MB free space.
B. 133 MHz or higher Pentium compatible CPU, at least 64 MB of RAM, 2 GB with 650 free space.
C. 133 MHz or higher Pentium compatible CPU, at least 32 MB of RAM, 2 GB with 650 MB free space.
D. 166 MHz or higher Pentium compatible CPU, at least 64 MB of RAM, 2 GB with 650 MB free space.
x
Answer: B
x
42. How many disks are created in a scenario where the "MAKEBOOT.EXE A:" command is run from the Windows 2000 installation CD?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
x
Answer: D
x
43. Which of the following commands can you run to create Windows 2000 setup floppies?

A. The mkboot command
B. The crtbootflpy command
C. The makeboot command
D. The setup -f a: command
x
Answer: C
x
44. What is the most probable cause why a setup will fail when the trainee technician attempts to install the same 16 bit application on another Windows 2000 Professional computer after a trouble-free installation from CD on several Windows 2000 Professional computers?

A. The counter on the CD has been exceeded and the technician cannot install any more copies.
B. The Windows 16 Virtual Machine has been set to exclusive.
C. This installation of Windows 2000 was installed without the Win16 subsystem.
D. The AUTOEXEC BAT and CONFIG.SYS files are hidden.
x
Answer: C
x
24. The trainee A+ technician wants to know which two settings for
Application Response is permitted under the Windows 2000 Performance Options
tab Advanced System properties. What will your reply be? (Choose two)

A. Programs
B. Network Applications
C. Background Applications
D. Foreground Applications
x
Answer: A, C
x
25. Which of the following operating systems may be upgraded to Windows 2000
professional? (Choose two)

A. OS/2.
B. Windows 3.x.
C. Windows 9x.
D. Windows NT 4.0.
E. Windows for Workgroups 3.x.
x
Answer: C, D

Explanation: Windows 9x and Windows NT 4.0 can be upgraded to Windows 2000.
Incorrect Answers
OS/2 or Windows 3.x/Windows for Workgroup 3.x cannot be upgraded to Windows 2000.
x
26. What is the proper command to install the Windows 2000 Recovery Console as a
startup option from a the Windows 2000 installation CD located in Drive E?

A. E:\i386\setup.exe /console.
B. E:\i386\console.exe /install.
C. E:\i386\winnt32.exe /cmdcons.
D. E:\i386\Win2000.exe/ recovery.
x
Answer: C

Explanation: Winnt32 (not setup, console, or Win2000) with the /cmdcons switch copies
the Recovery Console from the Windows 2000 CD-ROM to the hard drive. Reference: Microsoft Knowledge Base Article - Q216417, HOW TO: Install the Windows Recovery Console
x
27. The new trainee A+ technician wants to know what some of the features of
a dynamic disk that would need to be taken in consideration when choosing to
install Windows 2000 or Windows XP needs to be. What would your reply be? (Choose two)

A. Dynamic disks are backwards compatible and accessible directly from Windows
9x or any version of Windows NT.
B. Dynamic disks are not directly accessible from Windows 9x or any version of
Windows NT, thus they should not be used in a mixed OS networked environment.
C. Dynamic disks use partitions and logical drives and they are managed with Disk Management.
D. Dynamic disks do not use partitions and logical drives and they are managed with Disk Management.
E. Dynamic disks are not directly accessible from Windows 9x or any version of
Windows NT, however shared folders are accessible to any of the computers
running the above mentioned OS on the network.
x
Answer: C, E
x
28. How can you go about creating an ERD in a Windows 2000 environment?

A. Start, Programs, Accessories, System, Tools, Backup, Tools Menu, Create an ERD
B. Start, Settings, Control Panel, Administrative Tools, Create an ERD
C. Right click My Computer, Properties, Advanced, Startup and Recovery, Create an ERD
D. Start, Run, Create ERD.EXE
x
Answer: A

To create an ERD:
1. Click Start, point to Programs, point to Accessories, point to System Tools, and then click Backup.
2. On the Tools menu, click Create an Emergency Repair Disk.
Reference: How to Create an Emergency Repair Disk in Windows 2000, Microsoft
Knowledge Base Article - 231777
x
29. Which Windows 2000 Advanced Options menu item would you advice the
trainee technician to use when loading Windows 2000 Professional without the GUI
(Graphical User Interface)?

A. Safe Mode
B. Safe Mode with no GUI
C. Safe Mode with command prompt
D. Recovery Console
x
Answer: C
Incorrect Answers:
A: Would load the GUI.
B: No such option.
D: Would just start the Recovery console.
x
30. Which of the listed options will enable you to view that happened in a case where a
device or an application failed to load properly on Startup of a Windows 2000 or Windows XP system?

A. Open up Dr. Watson and check the log file.
B. Use a troubleshooting utility to monitor for reoccurrence of the problem.
C. Go to Event Viewer, and check the log file.
D. Run MSCONFIG.EXE and re-enable one item at a time.
x
Answer: C

Explanation: Event Viewer would include information of the failed device/failed application.
x
31. Which of the following methods will allow the installation of the Recovery Console
on a workstation so as to render a CD requirement for installation obsolete?

A. From a command prompt move to the i386 directory and type: WINNT32 /RECOVERYCONS
B. From Control Panel select System, then System Restore, then install Recovery Conole
C. From a command prompt move to the i386 directory and type: WINNT32 /CMDCONS
D. From a command prompt move to the i396 directory and type: WINNT32 /RECCONS
x
Answer: C

Explanation: The Recovery Console allows system administrators to access the file system of a
Windows 2000 computereven if the hard disk is formatted using NTFSby using the
Windows 2000 Setup CD. This allows support professionals to fix even a non-booting
Windows 2000 system. Since the Recovery Console has batch support, it is even possible
for system administrators to create batch files to fix common scenarios and distribute
those batch files for users to run on their systems.
It's a good idea to install Recovery Console on all of your Windows 2000 Server
computers, as well as Windows 2000 Professional computers that are more at risk, such
as those used by developers, software testers, or fearless power users.
To install the Recovery Console on your system use winnt32 /cmdcons
x
32. In Windows 2000 Professional, when does the current configuration become the
Last Known Good Configuration?

A. After the POST.
B. After a successful logon.
C. After a successful logoff.
D. When the computer is switched off.
x
Answer: C
Same is true for Windows NT 4.0 and Windows XP.
x
33. What is the minimum number of steps to install a USB peripheral assuming that
Windows 2000 includes a device driver for that peripheral and USB ports are active?

A. Plug in the device while the system running
Windows 2000 will automatically recognize the device, install the drivers and activate the device.
B. Shut down the system, plug the device and start the system. Windows 2000 will automatically recognize the device, install the drivers and activate the device.
C. Plug in the device, start the system, run the Add/Remove hardware wizard and
choose the appropriate device. Windows 2000 will automatically install the drivers and activate the device.
D. Shut down the system, plug in the device, start the system run the Add/Remove
hardware wizard, choose the appropriate driver from the list and restart the system.
x
Answer: A

Explanation: USB is a hot-pluggable technology, so we should just plug in the USB
device and Windows 2000 should automatically detect the device and install the appropriate drivers.
x
34. Where can users of Windows 2000 systems be prevented from installing unsigned device drivers?

A. Local users and groups, drivers.
B. Hard ware profiles, device driver.
C. Device manager, computer name.
D. System properties, hardware, signing.
x
Answer: D

Explanation: System properties is used to prevent the installation of unsigned drivers
x
35. What are the reasons for a user's inability to install a device driver for newly added
hardware on a Windows 2000 Professional workstation? (Choose two)

A. The computer is not in Safe Mode.
B. The user does not have Administrator privileges.
C. Windows Update has been disabled.
D. Installation of unsigned files has been blocked.
x
Answer: B, D
x
36. You are a technician . You need to install a software package on a select
group of Windows 2000 computers. What would be the BEST method to do this?

A. Publish the software package to that group of computers.
B. Assign the software package to that group of computers.
C. Assign the software package to the users of those computers.
D. Publish the software package to the users of those computers.
x
Answer: B

Explanation: An assigned software package must be installed, while a published package only gives
the option to install it. The specifically requires the package on a group of computers, not for a group
of users.
x
37. You want to install additional Windows components on a Windows 2000 system. Where would you do this?

A. In Add/Remove Hardware of Control Panel.
B. In Add New Hardware of Control Panel.
C. In Windows components of Control Panel.
D. By using the Windows installation CD.
x
Answer: C

Explanation: Control Panel Add/Remove Programs Add/Remove Windows components.
x
38. Windows 2000 offers a power-saving mode that saves everything in memory to disk,
turns off the monitor and hard disk, then turns off the computer. When the
computer is restarted, the desktop is restored exactly as it was left. A power failure
while the computer is in this mode will not cause data loss. What is this mode called?

A. Sleep.
B. Snooze.
C. Standby.
D. Hibernate.
x
Answer: D

Explanation: The description in the fits the Hibernation power saving mode. It
is most frequently used on portable computers to save the battery.
x
39. A user starts Windows 2000 professional and logs in successfully but doesn't appear
to have a task bar. Otherwise the system starts normally and all the user's icons
appear on the desktop. How can you locate the start menu? (Choose two)

A. Reveal the secret start menu by pressing F1 + N
B. Display a hidden start menu by pressing CTRL+ESC.
C. Find the hidden start menu by left clicking each edge of the desktop.
D. Create the duplicate start menu by pressing the desktop and pressing ALT+TAB.
E. Erase the damaged start menu by clicking my computer and pressing ALT+ ENTER.
x
Answer: B, C

Explanation: The CTRL+ESC keyboard shortcut can be used to open the Start menu.
The Start menu could also be found be left-clicking the edge of the desktop.
x
40. After installing a program on a Windows 2000 system you received the following
notification: "Files that are required for windows to run properly have been replaced by
recognized versions. To maintain system stability windows must restore the original
versions of these files. Which feature of Windows 2000 calls this notification to appear?

A. Windows file protection.
B. Windows system guard.
C. Windows folder security.
D. Windows computer shield.
x
Answer: A

Explanation: Windows 2000 includes a new feature called WFP that prevents the
replacement of certain monitored system files. By replacing certain monitored system
files, file version mismatches can be avoided.
Reference: : Microsoft Knowledge Base Article - Q222193, Description of the Windows
2000 Windows File Protection Feature
Incorrect Answers
There are no Windows 2000 features called Windows system guard, Windows folder
security, or Windows computer shield.
x
41. Where can you start the Device Manager in the Windows 2000? (Choose two)

A. Computer Manager.
B. System applet in Control Panel.
C. Services tool on the Administrative Tools menu.
D. The Event Viewer on the Administrative Tools menu.
E. Computer Management applet in the Administrative Tools Control Panel.
x
Answer: B, E

Explanation: The Device Manager can be opened from the System applet from the
Control Panel, or from the Computer Management which can be opened from
Administrative Tools in Control Panel.
Incorrect Answers
A: There is no Computer Manager in Windows 2000. It is called Computer Management.
C: The Services tool use to manage Windows 2000 services.
D: Event viewer is used to examine log files.
x
42. Which types of profiles can be used on a Windows 2000 Professional client? (Choose three)

A. Local.
B. Static.
C. Roaming.
D. Dynamic.
E. Mandatory.
x
Answer: A, C, E

Explanation:
A: Local profiles only applies to the local computer.
C: Roaming profiles are used so that users will keep their personal settings throughout the network.
E: Mandatory profiles are read-only and cannot be changed by the user.
Incorrect Answers
B, D: There are not any static or dynamic protocols in a Windows environment.
x
43. In which directory are local user profile settings stored by default in Windows 2000?

A. C:\USERS.
B. C:\NET\LOGON.
C. C:\WINNT\USER.DAT.
D. C:\Documents and settings.
x
Answer: D

Explanation: On Windows 2000/XP systems the use profile settings are stored in the
C:\Documents and settings folder.
x
44. On a Windows 2000 client machine which of the following tools is used to add a
drive letter? (Choose two)

A. Right click My Computer.
B. Right click Control panel.
C. Right click My network places.
D. Right click Network and dial up connection.
x
Answer: A, C

Explanation: A drive letter could be added, or mapped, by right-clicking the My
Computer or the My Network Places icons. The next step would be to choose Map
Network Drive command from the menu.
Note: It is more common to use the expression "mapping a Network Drive" then "adding
a drive letter" which is used this . The expressions are equivalent.
x
45. Which type of a user accounts can Windows 2000 Professional create and manage?

A. Local.
B. Global.
C. Domain.
D. Improved.
x
Answer: A

Explanation: Windows 2000 Professional can only create and manage local user accounts.
Incorrect Answers
B, C: Windows 2000 Server can manage Domain user accounts, including global accounts.
D: There is user account type called Improved in Windows 2000.
x
46. The trainee technician is trying to shutdown a Windows 2000 Professional
computer, and there is an application that will not shutdown.
Which utility will you advice the trainee to use to stop the application?

A. Task Manager
B. Control Panel
C. MSD
D. Dr. Watson
x
Answer: A
x
47. In which Operating System will you find the Device Manager in the Microsoft Management Console?

A. Windows 98
B. Windows NT
C. Windows 95
D. Windows 2000
x
Answer: D
x
48. The Windows 2000 system administrator needs to boot with the Last
Known Good Configuration. How can he go about doing so?

A. When the boot process displays the boot menu, press F8 and choose Last Known
Good Configuration from the options.
B. When the boot process displays the boot menu, press F6.
C. Enter the SHUTDOWN - Last Known Good Configuration command at the command prompt.
D. Windows 2000 does not support the Last Known Good Configuration option.
x
Answer: A

Explanation: To start your computer by using the last known good configuration:
1. Start your computer.
2. When you see the "Please select the operating system to start" message, press the
F8 key.
3. When the Windows Advanced Options menu is displayed, use the arrow keys to
select Last Known Good Configuration (your most recent settings that worked),
and then press ENTER.
4. If you are running other operating systems on your computer, use the arrow keys
to select Microsoft Windows XP, and then press ENTER.
Reference: HOW TO: Start Your Computer by Using the Last Known Good
Configuration Feature in Windows XP, Microsoft Knowledge Base Article - 307852
x
49. You are a technician . You want to upgrade a Windows NT 4.0
workstation to Windows 2000. You insert a bootable Windows 2000 installation CD
in the workstation's CD-ROM and reboot the workstation. Windows NT 4.0 loads
with out allowing you to boot from the CD-ROM.
What can you do to install Windows 2000? (Choose all that apply.)

A. Change the boot sequence in the CMOS.
B. Run the installation from inside of Windows NT 4.0.
C. Use a bootable floppy and Windows 2000 CD-ROM.
D. Use a bootable floppy and Windows NT 4.0 CD-ROM.
x
Answer: A, B, C

Explanation: You could change the boot sequence in the computer's CMOS. If this is not possible, you
can use a Windows NT 4.0 boot disk with files that can access the CD-ROM drive and
then run the setup program on the Installation CD. Alternatively, you can run the
installation form within the existing operating system
x
50. In Windows 2000 you can install printers by using which of the following?

A. Device Manager.
B. Add Printer Wizard.
C. System Information.
D. Add/remove Hardware Wizard.
x
Answer: B

Explanation: The Add printer Wizard is used to install printers in Windows.
x
51. In Windows 2000, which of the following can you use to install printers? (Choose all that apply.)

A. Right clicking a network printer and choosing open
B. Add Printer wizard
C. Double clicking a network printer
D. Add / Remove Hardware wizard
E. Device Manager
x
Answer: B, D, E

Explanation:
B: The Add Print Wizard can be used.
D: The Add/Remove Hardware Wizard can detect the new printer.
E: The Device Manager can be used to scan for, and install, new hardware.
x
52. You are a network Administrator , Inc. The network has two
network printers. One is meant to be used by only the CEO. A user clicks the print
shortcut on the standard toolbar of an application, and the document prints to the CEO's printer.
You want the user prints to the correct printer. What should you do?

A. Change the desired printer drivers.
B. Set the desired printer as first order sort.
C. Use File, Print to select the desired printer.
D. Change the desired printer's location on the network.
E. Set the desired printer as the default in the application.
x
Answer: C, E
Explanation: Setting the default printer of the system in the Printers folder. It will then become the
default printer for all applications. Yu can also tell the user to use Printer on the
application's File menu to select the correct printer.