Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/25

Click to flip

25 Cards in this Set

  • Front
  • Back
x
1. What are benefits of cleaning the inside of the computer? (Choose Two)

A. Increase connectivity speed.
B. Provide better system cooling
C. Increase CPU processing speed.
D. Increase the value of your computer.
E. Reduce the risk of component failure.
x
Answer: B, E

Explanation: Less dust would improve the system cooling and reduce the risk of component failure.
x
2. What should you do first if the mouse pointer is not moving correctly across the screen?

A. Clean the mouse
B. Reconfigure the system
C. Plug into a different port
D. Check the mouse drivers in the operating system
x
Answer: A

Explanation: The mouse could be dirty. We should clean it first.
x
3. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know why expansion slot covers are installed in a computer. What would your reply be? (Choose two)

A. Keep the CPU warmer.
B. Prevent dust build up.
C. Eliminate static charge.
D. Improve air circulation.
E. Prevent installing unnecessary components.
x
Answer: B, D
x
4. Which device connects to a parallel port?

A. Mouse
B. Joystick
C. External Modem
D. External storage device
x
Answer: D
Explanation: External storage devices often use the parallel port.
Incorrect Answers
A: Mouse use serial ports.
B: Joystick use game ports
C: External modems use serial ports.
x
5. Which of the following is a description on an external D shaped connector with a total of 9 male pins in 2 rows?

A. Parallel Port.
B. Serial Port.
C. VGA Video Port.
D. Joy Stick / MIDI Port.
E. USB Port.
x
Answer: B
x
6. You are a technician . Your newly appointed trainee notices that the Device Manager displays a yellow sign with an exclamation mark next to the secondary IDE controller on a PC. She wants to know what the exclamation mark means. What would you say?

A. The device has been disabled.
B. Automatic settings for that particular device have been overridden.
C. The system has no idea what this particular device is.
D. A device is in a problem state or not functioning properly.
x
Answer: D
x
7. What is the main communication method from one personal digital assistant to another personal digital assistant?

A. IR
B. USB
C. RS 232
D. IEEE1394
x
Answer: A

Explanation: PDAs (personal digital assistants) use wireless Infrared (IR) to communicate.
x
8. Why should you have slot covers installed in a computer? (Choose two)

A. Keep dust out
B. Improve Air flow
C. Protect against ESD
D. CPU warmer
E. Prevent installing unnecessary components
x
Answer: A, B

Explanation: The slot covers keep dust out and improve the air flow.
x
9. Before beginning a hardware upgrade on a PC, the A+ certified Technician should?

A. Make sure all data has been backed up.
B. Make plans for the proper disposal of the old parts.
C. Reformat the harddisk to dispose of confidential data.
D. Download the Latest BIOS and drivers for the existing components.
x
Answer: A

EXPLANATION: No vital user data should be lost.
x
10. Which of the following motherboard components are FRUs (Field Replaceable Units)? (Choose Two).

A. CPU
B. Chipset
C. Memory Modules
D. L3 Cache
x
Answer: A, C

EXPLANATION: The CPU and Memory Modules can be replaced.
11. A customer wants to upgrade his Windows 98 computer to Windows XP Professional, the computer has a 733 MHz processor and 192 MB RAM with 8.7 GB of free disk space. Is this computer capable of running Windows XP Professional?

A. No
B. It needs more memory.
C. Yes
D. The processor needs to be upgraded.
Answer: C

Explanation:
The minimum system requirement for Windows XP Professional are: • An Intel Pentium 2 233 MHz CPU or AMD equivalent, although 300 MHz CPU is recommended; • 64 MB Ram, with 128 MB Ram being recommended; and • 2 GB Hard Drive with an additional 1.5 GB free space.
x
12. What is the most important feature to look for when, replacing the mouse?

A. color
B. connector
C. the number of buttons
D. the manufacturer and model number
x
Answer: B

Explanation: There are several different mouse connectors (serial, USB, IR). We must make sure that we choose the correct conenctor.
x
13. Which tools can be used to clean the inside of a computer? (Choose two)

A. Magnet
B. Canned air
C. Small brush
D. SIMM extractor
E. Ammonia based cleaner
x
Answer: B, C

Explanation: A small brush, canned air, or a small vacuum cleaner (not listed here)
x
14. What would cause the error message "Bad or missing operating system at boot up"?

A. No CD-ROM
B. Missing or corrupt boot sector
C. Slave hard drive not powered up
D. A bad floppy drive cable connection.
x
Answer: B

Explanation: The boot sector is used to launch the boot process. If the boot sector is corrupt this error message would occur.
x
15. What causes chip creep?

A. Thermal expansion and contraction.
B. Overheating of chips due to electrical shorts.
C. Chips that don't communicate with other chips.
D. Chips memory that is incompatible with the motherboard.
x
Answer: A
x
16. A user calls support and says that his system will not boot up. The error message
that is displayed is 'missing operating system'. What can cause this?

A. A non bootable disk is in the disk drive.
B. The Windows 9x CD is in the CD ROM drive.
C. The Windows 9x CD is not in the CD ROM drive.
D. The key board is not working or is plugged in improperly.
x
Answer: A

Explanation: A non-bootable diskette in the disk drive could cause this problem if the
boot sequence lists A: before C:.
Incorrect Answers
B: The Windows 9x CD is bootable. The system would be able to boot from it, however
only the Windows 9x installation program would be started.
C: An empty CD-ROM drive would never cause this error message.
D: The keyboard failure could not cause this error message.
x
17. You are the technician . Your CEO's system shuts down after running for about 10 minutes. The BIOS reports the CPU fan RPM of 0. What is the problem?

A. The CPU fan needs to be replaced.
B. The CPU needs to be replaced.
C. The CMOS battery needs to be replaced.
D. The power card needs to be replaced.
x
Answer: A
x
18. A customer's keyboard stops working. You replace the keyboard one that you know is good. However, the keyboard is still not recognized by the system. What could be the problem?

A. SETUP was not run.
B. The processor is overheating.
C. The BIOS needs to be flashed.
D. The keyboard controller is not working.
x
Answer: D

Explanation: The keyboard controller could be malfunctioning.
Incorrect Answers
A: There is no need to run SETUP to install a keyboard.
B: Processor overheating is a very unlikely cause of this problem.
C: BIOS upgrades are not required to support new keyboards.
x
19. Which of the following are important troubleshooting questions to ask a user when gathering information about an issue? (Choose two)

A. Who caused this issue?
B. When did this issue begin?
C. How much did your computer cost?
D. Where did you buy your computer?
E. What were you doing when the issue began?
x
Answer: B, E

Explanation: In order to determine what caused the problem we should ask when the issue occurred and what was done immediately before it occurred.
Incorrect Answers
A: This is not the first step. First we determine when the issue occurred and what was done immediately before it occurred. Then we would be able to find out who or what...
x
20. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know what should be used to extinguish a computer fire. What would your reply be?

A. A Fire hose
B. A Class A extinguisher.
C. A Class C extinguisher
D. A silver foam water extinguisher
x
Answer: C

Explanation: Class C extinguishers should be used for fires in electrical appliances.
Incorrect Answers
Water (fire hose, Class A extinguisher, or silver foam water) should no be used to extinguish a computer fire.
Note, Fire Classifications:
Class A: Fires that involve wood, cloth, rubber, paper, and some types of plastics.
Class B: Fires that involve gasoline, oil, paint, natural and propane gases, and flammable liquids, gases, and greases.
Class C: Fires that involve all the materials found in Class A and B fires, but with the introduction of an electrical appliances, wiring, or other electrically energized objects in the vicinity of the fire.
Class D: Fires that involve combustible metals, such as sodium, magnesium, and potassium.
x
21. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know what are the MOST common source of hardware problems. What will your reply be? (Choose two)

A. Hardware failure
B. Configuration error
C. Incompatible software
D. Environment issues
x
Answer: A, B
x
22. An employer maintains various hazardous chemicals onsite to clean residue from parts and equipment. What should an employer maintain to uphold best practices and industry standards?

A. Place of purchase of each chemical.
B. Monthly usage of each chemical
C. MSDS(Material Safety, Data Sheets)
D. Secure Exterior Facility to store chemicals.
x
Answer: C
Short for Material Safety Data Sheet, an MSDS is a document that contains details of the hazards associated with a particular chemical and provides information regarding its safe...
x
23. Which of the devices have same looking connector? (Choose Two)?

A. USB Printer
B. PS/2 mouse
C. ATX keyboard
D. Parallel Printer
E. Serial Scanner
x
Answer: B, C

Explanation: The PS/2 mouse and the ATX keyboard connectors have the same look.
x
24. A Windows 9x system fails to successfully detect new devices that are added. What should you check first?

A. Device manager for DMA assignments.
B. Plug and Play settings in control panel.
C. CMOS settings in BIOS for Plug and Play
D. BIOS settings in CMOS for Plug and Play.
x
Answer: D

Explanation: We should check the BIOS have setting for Plug and Play for any possible inconsistencies.
Incorrect Answers
A: IRQ and not DMA is critical for detecting new devices.
B: There are no Plug and Play settings in the control panel.
C: The BIOS settings are stored in CMOS, not vice versa.
x
25. What media would you use to send 800 MB to 2 GB files?

A. Diskette
B. CD-ROM
C. DVD-ROM
D. External Hard drive
x
Answer: C