Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/11

Click to flip

11 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1
1. Which of the following will allow you to use a laptop as a desktop system? (Select two)

A. External Hard drive
B. Port Replicator
C. Hot Swappable drive
D. Docking station
E. Home base
1
Answer: B, D

EXPLANATION: B, A Port Replicator is device containing common PC ports, such as serial and parallel
ports, that plugs into a notebook computer. The purpose of the device is to allow you to easily attach a portable computer to standard, non-portable devices such as a printer and monitor
2
2. The electrical connector between the docking station and a portable computer is

A. Used as a surge suppressor
B. Manufacturer specific only
C. Manufacturer and model specific
D. Not propriety but is an industry standard
2
Answer: B

Explanation: The electrical connector between the docking station and the portable works is manufacturer specific: You must have the correct docking station for each specific portable computer brand.
Incorrect Answers
A: It is not used as a surge suppressor.
C: The same manufacturer usually uses the same electrical connector for all their docking station models.
D: The electrical connector is vendor specific. There exists no industry standard.
3
3. What do you need to do when replacing the motherboard in a portable computer?

A. Ensure that the board is AT or ATX.
B. Match the manufacturer and the model number exactly.
C. Any motherboard will act as long as it is specified for a laptop.
D. Ensure that the board is from that manufacturer and that the boards are interchangeable.
3
Answer: D
4
4. LCD Computer screens can be easily cleaned by using which of the following methods?

A. Using a soft cloth with sprayed windows cleaner and then used to gently wipe the screen.
B. Using a little water sprayed on a soft cloth and then used to gently wipe the screen.
C. Using a special anti-static vacuum being careful not to touch the screen directly.
D. Using a blast of compressed air and avoid touching the screen directly.
4
Answer: B
If water does now work, then use specialized products. Incorrect answers:
A: This could damage the screen. C, D: Not appropriate methods.
5
5. A customer's 2.5 inch IDE hard drive on her Notebook PC does not respond. You want to isolate the problem. What should you do? (Choose two)

A. Boot from a CD and then run FDISK.
B. Boot from a floppy and then run FDISK.
C. After replacing the Notebooks motherboard confirm whether the hard drive works.
D. Using a 2.5 inch to 3.5 inch IDE cable adapter try a 3.5 inch IDE hard drive on the Notebook's IDE interface.
E. Using a 2.5 inch to 3.5 inch IDE cable adapter try a 2.5 inch IDE hard drive on a desktop PC's IDE interface.
5
Answer: D, E

Explanation: Either the IDE interface or the 2.5 HD is malfunctioning, and we must discover which. We could try the 2.5 HD in a Desktop computer, or we could try a 3.5 HD on the LapTop.
Incorrect Answers
A, B: FDISK will give not give any useful information on whether the IDE interface or the HD is at fault.
C: Replacing the motherboard would require lot of effort and is not the best solution.
6
6. What enables hot swap capability for a laptop PC card?

A. A PnP(Plug and Play) Bios
B. CardBus Socket Services.
C. Software Raid Support.
D. PnP (Plug and Play) supported Operating System.
6
Answer: B
7
7. A customer purchased a new multi-function PCMCIA card for his older Pentium class notebook. The card acts as both a 100 Mbps LAN (Local Area Network) adapter and 56K modem. When the user inserts the PCMCIA card into the Type II slot on the notebook, the card does not go all the way in. What could be the problem?

A. The card requires a Type III slot.
B. The user is inserting the card upside down.
C. Old Pentium class notebooks only support single function PCMCIA cards.
D. This card requires a CardBus slot.
7
Answer: A
One of the differences is physical size. A Type I card fits into a Type II slot. A Type I and Type II cards fit into a Type III slot. Due to the larger physical size, the Type III card does not fit into a Type II or Type I slot. Similarly, a Type II card does not fit into a Type I
8
8. A standard laptop has two PCMCIA slots. A type II PCMCIA modem is installed in the one slot. You want to add a type III PCMCIA Harddrive card. What configuration could you use?

A. This can't be done. Type III cards will not work in a standard laptop.
B. Remove the type II PCMCIA card to install type III card.
C. Install the Harddrive card in the other PCMCIA slot.
D. Plug the type III PCMCIA card in the USB port.
8
Answer: B
EXPLANATION: One type III card may be installed instead of two type II cards.
9
9. Which of the following is the MOST common hot-swappable technology used for adding peripheral devices for storage, communication, and other I/O components in portable computers?

A. PCMCIA
B. 802.11b
C. CD-RW
D. Serial
9
Answer: A
10
10. Typically how many PC Type III cards can you insert into a laptop at a time?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
10
Answer: A

Explanation: PC Type 3 cards are quite thick. A LapTop only has a single Type III slot. A type 3 PC card does not fit in Type II or Type I slots so only a single Type III card can be used at a time. Note: Type III slots are primarily for computers with removable hard disk drives. Type III cards are 10.5 mm thick Type II cards are 5 mm thick and Type I cards 3.3 mm thick.
11
11. How is the LCD on a laptop powered?

A. 120VAC
B. 120VDC
C. Low voltage DC
D. Low voltage AC
11
Answer: C

Explanation: Like in a desktop, the power supply supplies low voltage DC.