• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/29

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

29 Cards in this Set

  • Front
  • Back
ORÍGENS DE LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
El Tractat de Versalles, que va posar fi a la 1a Guerra Mundial, va establir una pau fícticia basada en el ressentiment i la humoliació, això va provocar revenja.
La crisi econòmica del 1929 i l'èxit del feixisme van fer que esclatés la guerra.
CAUSES
La política expansionista de l'Alemanya nazi. 1933- Alemanya abandona la Societat de Nacions. 1935- Alemanya va dur a terme l'annexió del Sarre. 1936- Remilitarització de Renània.
CAUSES II
La feblesa de les democràcies: 1936-1939 Hitler i Mussolini van donar suport a Franco a La Guerra Civil Espanyola. 1936- Eix Roma-Berlín. Pacte Antikomitern. Política d'apaivagament.
CAUSES III
L'Anchluss i el primer expansionisme nazi: 1938- Alemanya ocupa Àustria, i Àustria s'incorpora al Reich. Conferència de Munic. Pacte d'Acer. Pacte germanosoviètic.
PACTE ANTIKOMITERN
Acord entre Alemanya i el Japó per lluitar contra l'expansió comunista i la Internacional comunista.
POLÍTICA D'APAIVAGAMENT
Inhibició dels països democràtics perque necessitaven més temps per preparar-se per una guerra, la gent no volía guerra, els dirigents temien l'expansionisme soviètic, etc...
CONFERÈNCIA DE MUNIC
Gran Bretanya i França accepten l'ocupació del territori a canvi que Alemanya no intervingui més a Txecoslovàquia.
PACTE D'ACER
Pacte d'amistat i aliança entre Alemanya i Itàlia, firmat al 1939.
INVASIÓ I OCUPACIÓ DE POLÒNIA
L'ocupació de Polònia per part se l'exèrcir alemany va ser ràpida, amb l'utilització dels potents carros de combat i l'aviació.
Polònia va ser repartida entre Alemanya i l'URSS.
LA GUERRA LLAMPEC
Guerra basada en els atacs ràpids i amb la sorpresa i l'aviació.
PACTE GERMANOSOVIÈTIC
Pacte de no agressió i de futura divisió del territori polonès entre els dos estats.
LÍNIA MAGINOT
Frontera entre França i Alemanya.
BATALLA D'ANGLATERRA
Chamberlain va dimitir el 1940 i va ser subtituit per Churchill. Hitler va iniciar la guerra contra Gran Bretanya (operació anomenada Lleó Marí). Els anglesos estaven disposats a resistir. [Luftwafe: aviació alemanya | RAF: aviació britànica]. La guerra marítima va ser molt important.
GUERRA DEL DESERT
Egipte va ser atacat al 1940 per tropes italianes. Itàlia va fracasar, i va intervenir Alemanya amb l'Afrikakorps (tropes dirigides pel mariscal Rommel). Rommel obtingué alguna èxits inicials. Finalment, es va frenar l'avenç alemany vers Egipte.
CAMPANYA CONTRA L'URSS
Hitler prepara l'Operació Barba-Roja per invair l'URSS. Hitler considerava aquell espai com un espai vital i una font d'alimenta, petroli i minerals.
La població i l'exèrcit rus resistiren a canvi de nombrossíssimes pèrdues humanes, i els nazis no van aconseguir els seus objectius.
L'avenç nazi va ser aturat a la batalla de Stalingrad, on alemanya es va rendir el 1943.
GUERRA AL PACÍFIC
L'atac de l'aviació japonesa contra el port hawaià de Pearl Harbor el 1941, va provocar l'entrada dels Estats Units a la guerra.
La intervenció americana al Pacífic va ser decisiva per aturar els japonesos que van ser derrotats el 1942 i 1943.
LA DERROTA NAZI: FRONT OCCIDENTAL
El 6 de juny de 1944, els aliats angloamericans van desembarcar a Normandia, i després de durs combats, els aliats arrivaren a París l'agost de 1944.
LA DERROTA NAZI: FRONT ORIENTAL
Després de la derrota alemanya a Stalingard, l'Exèrcit Roig va recuperar el territori ocupar per l'exèrcit nazi. Al gener de 1945 es va produir l'alliberament del camp d'Auschwits per uns soldars soviètics.
Hitler es va suïcidar el 30 d'abril de 1945 al búnquer de la cancelleria. Mussolini, dies abans, havia estat capturat i executat per la resistència italiana.
L'exèrcit soviètic acabà d'ocupar Berlín l'1 de maig, i Alemanya es va rendir el 7 i 8 de maig.
LA DERROTA JAPONESA
La resistència japonesa en el Pacífic fou duríssima, entrant en escena els Kamikazes (pilots suïcides japonesos). Havent mort Roosevelt, el nou president Truman, va llançar una bomba atòmica a Hiroshima i Nagasaki (agost de 1945). El 2 de setembre de 1945 Japó es va rendir, i es va acabar la Segona Guerra Mundial.
CAMPS D'EXTERMINI
Els camps d'extermini nazi eren destinats per matar jueus, gitanos, presoners, homosexuals, gent en contra del govern nazi, etc.
És coneguda la utilització del gas i dels crematoris. Els nazis consideraven els jueus com una lacra, enemics del poble ari i que s'havien d'exterminar.
CAMPS D'EXTERMINI II
A Polònia es van obrir els primers ghettos, i nombrosos camps d'extermini, com Auschwitz. L'extermini dels jueus va ser imparable fins als darrers moments de la guerra. Els presoners arrivaben als camps en trens, sense aliments ni agua, molts morien pel camí. En arribar, uns anaven a trballar a les indústries dels camps i els altres anaven a la cambra de fas, tots moríen. Treblinka, Sobibor o Belzec eran camps destinats només a la mort. S'han comptabilitzat 55 camps.
XOÀ
Extermini dels jueus durant la Segona Guerra Mundial per els nazis.
SOLUCIÓ FINAL
La destrucció del poble jueu.
CONSEQÜÈNCIES HUMANES
Es calcula que van morir entre 50 i 60 mil•lions de persones. Després de la guerra, la gent moría per fam, debilitat física, etc. Els jueus van immigrar a Palestina.
CONSEQÜÈNCIES ECONÒMIQUES
Destrucció de gran part del teixit econòmic i de les infraestructures dels països on va arribar la guerra.
CONSEQÜÈNCIES TERRITORIALS
Canvis en el mapa europeu: Estònia, Letònia i Lituània són annexionades per l'URSS, que també obté Finlàndia i Romania. Alemanya perd Prússia Oriental. Àustria recupera la seva independència. Alemanya queda dividida: la República Federal Alemanya i la República Democràtica Alemanya (comunista).
CONSEQÜÈNCIES POLÍTIQUES I MILITARS
Divisió d'Europa en dues zones d'influència: la que cau sota el domini soviètic amb governs conunistes, i Occident, amb governs democràtics. El 1945 es constitueix a San Francisco l'ONU, per resoldre els conflictes per la via pacífica.
ONU
Organització de les Nacions Unides.
CONSEQÜÈNCIES ÈTIQUES I MORALS
La necessitat de jutjar els responsables de tota la destrucció de la Segona Guerra Mundial, es va dur a terme en els Judicis de Nüremberg, on es van jutjar els principals jerarques nazis.