• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/20

Click to flip

20 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1: Which governmental agencies share responsibility for overseeing all changes and modifications to the ICD-9-CM?
CMS and NCHS ---->---->Score: 1 out of 1 Question 1 ((COMMENTS)) Correct answer. National Center for Health Statistics (NCHS) and the Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) are the U.S. governmental agencies responsible for overseeing all changes and modifications to the ICD-9-CM.
2: Professional credentials are one mechanism used to assure competence and compliance to a professional code of ethics. The American Health Information Management Association offers a variety of certification examinations
Which of the following credentials does AHIMA award? (If all apply, select "All of the above.") All of the above ---->---->Score: 0 out of 1 Question 2 ((COMMENTS)) Incorrect answer. The correct answer is Certified Coding Specialist (CCS). CRT is not a real HIM certification. The CPC, which certifies an individual has knowledge and expertise in coding for physician practices only, is sponsored by the American Academy of Professional Coders.
4: Which of the following resulted from the Hill-Burton Act?
Money to construct community hospitals ---->Score: 1 out of 1 Question 4 ((COMMENTS)) Correct answer. The Hill-Burton Act authorized grants for states to construct new hospitals and, later, to modernize old ones. The availability of federal financing created a boom in hospital construction.
5: Choose the word or phrase that best completes the following sentence: The purpose of the Agency for Healthcare Research and Quality is to evaluate how the healthcare system is …
...working. ---->Score: 1 out of 1 Question 5 ((COMMENTS)) Correct answer. The purpose of the Agency for Healthcare Research and Quality is to evaluate how the healthcare system is working.
6: True or false? The Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) has a provision for standard medical code sets that includes both ICD-9-CM and CPT coding systems.
False ---->Score: 0 out of 1 Question 6 ((COMMENTS)) Incorrect answer. It is true that the Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA) has a provision for standard medical code sets that includes both ICD-9-CM and CPT coding systems.
7: The goal of the ______ initiative was to incorporate the ongoing collection of quality and performance data into the accreditation process.
ORYX ---->Score: 1 out of 1 Question 7 ((COMMENTS)) Correct answer. The goal of the ORYX initiative was to incorporate the ongoing collection of quality and performance data into the accreditation process.
8: Which of the following professional organizations is NOT one of the Cooperating Parties?
AMA ---->Score: 1 out of 1 Question 8 ((COMMENTS)) Correct answer. It is the American Medical Association (AMA) that is NOT part of the organization. The Cooperating Parties are the American Hospital Association (AHA), the American Health Information Management Association (AHIMA), the Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS), and the National Center for Health Statistics (NCHS)
9: Which of the following is NOT a government organization?
IOM ---->Score: 1 out of 1 Question 9 ((COMMENTS)) Correct answer. The Institute of Medicine (IOM) is not a government organization.
10: Which of the following professional organizations serves as an accreditation body for medical schools?
American Medical Association ---->Score: 1 out of 1 Question 10 ((COMMENTS)) Correct answer. The AMA serves as an accreditation body for medical schools.
11: Which of the following periodicals is the only official publication for ICD-9-CM coding guidelines and advice?
Coding Clinic for ICD-9-CM ---->Score: 1 out of 1 Question 11 ((COMMENTS)) Correct answer. Coding Clinic for ICD-9-CM, published by AHA, is the only official publication for ICD-9-CM coding guidelines and advice.
12: CARF accredits: (If all apply, select all of the above)
All of the above ---->Score: 0 out of 1 Question 12 ((COMMENTS)) Incorrect answer. CARF accredits medical rehabilitation facilities.
13: Which of the following is NOT an activity of the American Medical Association (AMA)?
Accredits medical schools ---->Score: 0 out of 1 Question 13 ((COMMENTS)) Incorrect answer. The AMA does not license physicians.
14: This association was founded in 1928 under the name of the Association of Record Librarians of North America.
AHIMA ---->Score: 1 out of 1 Question 14 ((COMMENTS)) Correct answer. The American Health Information Management Association (AHIMA) was founded in 1928 under the name of the Association of Record Librarians of North America.
15: Select the healthcare agency that is part of the Centers for Disease Control and Prevention (CDC).
National Center for Health Statistics ---->Score: 1 out of 1 Question 15 ((COMMENTS)) Correct answer. The NCHS is one of the organizational components of the Centers for Disease Control.
16: Which aspect of the Tax Equity and Fiscal Responsibility Act of 1982 still has a profound influence on healthcare reimbursement today?
The immediate implementation of a Retrospective Payment System ---->Score: 0 out of 1 Question 16 ((COMMENTS)) Incorrect answer. The Tax Equity and Fiscal Responsibility Act of 1982 called for the gradual implementation of a Prospective Payment System.
17: The Joint Commission accredits: (If all apply, select all of the above)
All of the above ---->Score: 1 out of 1 Question 17 ((COMMENTS)) Correct answer. The Joint Commission accredits acute care hospitals, ambulatory care facilities, long-term care facilities, behavioral health facilities, healthcare networks, and managed care organizations.
18: Select the primary function of the National Institutes of Health.
To develop vaccines needed to protect citizens from biochemical warfare ---->Score: 0 out of 1 Question 18 ((COMMENTS)) Incorrect answer. The primary function of the NIH is to uncover knowledge leading to better public health.
19: True or False? CARF is a government-sponsored organization.
False ---->Score: 1 out of 1 Question 19 ((COMMENTS)) Correct answer. This is a false statement. CARF is NOT a government-sponsored organization.
20: Which of the following is a professional association with a stated vision of "quality healthcare through quality information"?
AHIMA ---->Score: 1 out of 1 Question 20 ((COMMENTS)) Correct answer. A stated vision of American Health Information Management Association (AHIMA) is "quality healthcare through quality information."
3: Which of the following statements is a directive given in the ICD-9-CM Official Guidelines for Coding and Reporting?
The guidelines are comprehensive and cover all coding related issues approved by the AHA. ---->Score: 0 out of 1 Question 3 ((COMMENTS)) Incorrect answer. The correct answer is that the ICD-9-CM Official Guidelines for Coding and Reporting should be used as a companion document to the official version of the ICD-9-CM.