• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/11

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

11 Cards in this Set

  • Front
  • Back

Nevn de to viktigste prosessene som bringer nitrogen fra luften inn i det biologiske kretsløpet? I hvilken form inntar mennesker mesteparten av sitt nitrogen?

Enten via nitrogenfiksering eller via Haber Bosch prosessen som utnytter høyt trykk og spenning. 2) Gjennom aminosyrene som vi inntar via mat. 10 essensielle, organisk nitrogen.

I hvilken form inntar de fleste planter nitrogen?

I uorganisk form, KNO3, eks også ammonium NH4+. Organisk nitrogen lite tilgjengelig.

Nevn noen fenoler, terpener og alkaloider

Lignin, flavonoider, antocyanin, mentol ( fenoler), karoten, mentol, sitronolje ( terpener), koffein, kokain, nikotin ( alkaloider)

Nevn noen faktorer som kan trigge syntesen av sekundære metabolitter i celle/vevskultur?

Det kan være komponenter fra bakterier, sopp, stoffer fra celleveggen fra peptidoglykan, kitin), metaller, stressende forhold ; temperatur, salt, næringsmangel

Hvilken funksjon har de såkalte onkogenene i Ti plasmidet? Hvilken funksjon har de såkalte vir gene i Ti plasmidet?

1) Onkogenene er viktig for dannelse av svulst på planten, inneholder gener som er viktig for syntesen av hormoner, cytokininer og auxiner. 2) Vir gener er viktig for selve overføringen av T-DNA inn i plantecellen ( infeksjonsprosessen), Det første koder for en reseptor som er komstitutivt uttrykt i agrobacterium, og mottar signal (flavonoid), fra planten, signaltransduksjon starter med fosforylering av protein og induserer av en rekke virgener som er viktig for overføringen av T-DNA til planten.

Hvordan er Tiplasmidet blitt modifisert for å fungere best mulig i bioteknologi?

Ti plasmidet er delt i to mindre plasmider ( binært system). Virgener er på det ene plasmidet, T-DNA på det andre. Vir plasmidet brukes bare til infeksjonsprosessen, T-DNA brukes til innsetting av gen, antibiotika resistens, fjernet oncogener, Herbicid resistens (Basta) satt inn.

Til hva brukes så kalt RNAseq?

Til kvantitativt RNA, analyse av all ekspresjon ( eks genekspresjon), sekvenserer cDNA laget via revers transkriptase fra RNA. Ved sekvensering telles antall cDNA kopier.

Anta at en plante er plukket ut som interessant i forbindelse med etnobotaniske studier. Forklar hva som menes med kjemisk screening? Hva er opiner?

Metode som analyserer prøver som viser aktivitet, teknikken kan skille distansen mellom kjemiske gruppen og størrelsen av distansen. 2) En lavmolekulær vekt stoff funnet i agrobacterium tumefaciens eller hårrot tumor produsert av agrobacterium. Opinene blir brukt av bakterien som en viktig nitrogenkilde og energikilde.

Hvordan vil en kryptokrom mutant reagere?

Den vil reagere annerledes på blått lys, planten vil ikke oppfatte det blå lyset siden det er mutert. Kryptokrom blir ikke laget, planten tror det er " mørke" og strekker seg.

Hva betyt det at en har et binært system for genoverføring med agrobacterium?

Definerer et to plasmidsystem i agrobacterium tumefaciens hvor det ene plasmidet inneholder virulens gener ( infisering) og det andre plasmidet inneholder T-DNA.

Hva er et resultat av apikal dominans?

At grenene på toppen av et tre er korte, lengre jo lenger ned en kommer.