Essay on Test Bank

5368 Words Oct 18th, 2013 22 Pages
Project Management: Achieving Competitive Advantage, 3e (Pinto)
Chapter 1 Introduction: Why Project Management?

1.1 True/False Questions

1) Projects, rather than repetitive tasks, are now the basis for most value-added in business.
Answer: TRUE
Diff: 1
Section: 1.0 Introduction
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

2) Projects are typically ongoing, day-to-day activities that have goods and services as outputs.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 1.1 What Is a Project?
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

3) A typical project stays within functional and organizational boundaries.
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 1.1 What Is a Project?
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

4) The special nature
…show more content…
Answer: FALSE
Diff: 2
Section: 1.6 Project Elements and Text Organization
Skill: Conceptual
AACSB Tag: Reflective
1.2 Short Answer Questions

1) A(n) ________ refers to ongoing, day-to-day activities in which an organization engages while producing goods and services.
Answer: process
Diff: 1
Section: 1.1 What Is a Project?
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

2) The goals of a project are sometimes called ________.
Answer: deliverables
Diff: 1
Section: 1.1 What Is a Project?
Skill: Definition
AACSB Tag: Reflective

3) Projects are ________-focused.
Answer: customer
Diff: 1
Section: 1.1 What Is a Project?
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

4) Project management entails crossing ________ and ________ boundaries.
Answer: functional, organizational
Diff: 2
Section: 1.1 What Is a Project?
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

5) In general, product life cycles are becoming ________ and product launch windows are becoming ________.
Answer: shorter, narrower
Diff: 1
Section: 1.2 Why Are Projects Important?
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective

6) ________ serves as an excellent training ground for future senior executives in most organizations.
Answer: Project management
Diff: 2
Section: 1.2 Why Are Projects Important?
Skill: Factual
AACSB Tag: Reflective
7) The

Related Documents