Essay Critical Thinking Exercise

1732 Words May 31st, 2013 7 Pages
CRITICAL THINKING EXERCISE

COURSE TITLE:

BUSINESS COMMUNICATION

COURSE CODE:

BUSCOM – 2112

SUBMITTED TO:

S. M. ASIF - UR - RAHMAN
SENIOR LECTURER
SCHOOL OF BUSINESS & ECONOMICS
DEPARTMENT OF BUSINESS ADMINISTRATION

SUBMITTED BY:

TAREK (114113001)
HAMIM REZA (114113003)
NUSRAT JAHAN CHOITY (111113193)
ANWAR NASER (111113063)

SUBMITTED ON:

30TH NOVEMBER 2012

USING FAMILIAR WORDS

1. We must terminate all deficit financing.
Ans: We must finish all deficit loaning.
2. We must endeavor to correct this problem by expediting delivery.
Ans: We must attempt to correct this problem by prompt delivery.
3. A proportionate tax consumes
…show more content…
45. Success of this project is the responsibility of the research department.
Ans: The responsibility of the research department is the success of this project.
46. Our decision is based on the belief that the national economy will be improved.
Ans: Our decision is based on the belief that improves the national economy.

AVOIDING CAMOUFLAGED VERBS

47. It was my duty to make a determination of the damages
Ans. It was my duty to determine the damages.
48. Harold made a recommendation that we fire Mr. Schultz.
Ans. Harold recommended to fire Mr. Schultz 49. We will make her give an accounting of her activities.
Ans. We will make her give accounts for her activities.
50. We will ask him to bring about a change in his work routine.
Ans. We will ask him to change his work routine.
51. This new equipment will result in a saving in maintenance.
Ans. This new equipment will save maintenance.
52. Will you please make an adjustment for this defect?
Ans. Will you please adjust this defect?
53. Implementation of the plan was effected by the crew.
Ans. the crew implemented the plan.
54. Acceptance of all orders must be made by the chief.
Ans. The chief must accept all orders.
55. A committee performs the function of determining the award.
Ans. A committee determines the award.
56. Adaptation to the new conditions was performed easily by all new personnel.
Ans. All new personnel easily adapted to the new conditions.
57.

Related Documents