Essay about Chapter 8: Workplace Violence Test

2197 Words Jul 24th, 2013 9 Pages
Chapter 8-Workplace Violence

MULTIPLE CHOICE

1. Why was Grant’s law created?
a. to reduce the cost of H&S claims
b. to reduce the potential of violence in healthcare
c. to reduce the risk of violence for gas station attendants
d. to raise awareness of workplace violence

ANS: c
PTS: 1
REF: p. 196

2. Approximately how many workplace homicides occur in Canada each year?
a. 7
b. 14
c. 21
d. 55

ANS: b
PTS: 1
REF: p. 196

3. Which of the following statements BEST defines how current legislative approaches define workplace violence and aggression?
a. They define violence and aggression the same.
b. They differ widely on how they define violence and aggression.
c. They view workplace violence as more important than
…show more content…
199

7. A common approach to categorizing workplace violence focuses on the relationship between the assailant and the victim.

ANS: T
PTS: 1
REF: p. 199 8. One way to reduce type I violence is to make the worker more visible.

ANS: T
PTS: 1
REF: p. 205

9. Target hardening strategies focus on physical designs that make it difficult for employees to be assaulted.

ANS: T
PTS: 1
REF: p. 205

10. The courts have increasingly viewed workplace sexual harassment as the responsibility of the employer.

ANS: T
PTS: 1
REF: p. 211

11. The assault cycle is a model that suggests once a person has become a victim of violence they are likely to become a victim again.

ANS: F
PTS: 1
REF: p.203

12. Health care providers and teachers are particularly vulnerable to assaults in their workplace.

ANS: T
PTS: 1
REF: p.206 SHORT ANSWER

1. Describe the measures that a human resources manager can take to develop and implement a workplace violence prevention program.

ANS:
Employers and/or human resource managers can develop workplace violence policies and programs that address the specific needs of their organization and workers by initially conducting a risk assessment. A risk assessment should take into consideration the location, nature, and circumstances of the business or industry in which they are engaged. The assessment should also take into consideration the number and nature of previous incidents of violence at the workplace

Related Documents