Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/11

Click to flip

11 Cards in this Set

  • Front
  • Back
35 third graders were going on a field trip to Planet Hollywood. Parents were planning to drive the students. If each car holds 5 students, how many cars would be needed for the trip?
35 divided by 5 = 7
Candy bars come in packages of 8. If there are 32 students, what is the fewest packages of candy bars that I can buy to make sure each student gets at least one?
32 divided by 8 = 4
Forty five students are going to the movies for reaching their AR goal. The parents are driving them. If each car holds 5 people, how many cars would be needed for the trip?
45 divided by 5 = 9
On Monday, Mrs. Mitchell brought in a box of popsicles for her students. She gave out 12 popsicles on Tuesday, 23 popsicles on Wednesday, and had 16 left in the box. About how many did she have at the beginning?
12 + 23 + 16 = 51
Mrs. Hennessey brought in some pencils for her class. She gave out 23 pencils on Monday, 36 pencils on Tuesday, and had 33 left in the box. How many pencils did she have to begin with?
23 + 36 + 33 = 92
Mrs. Short brough in Jolly Ranchers candy to share with her students. She gave out 33 on the first day of school, 44 on the second day of school, and still had 15 in the bag. How many Jolly Ranchers did she have to begin with?
33 + 44 + 15 = 92
Ricky brought some erasers in for the class. He gave out 7 on Wednesday and 36 on Friday. If he had 22 left in the box, how many did he have to begin with?
7 + 36 + 22 = 65
Mr. Taylor had a large box of birthday pencils. He gave out 28 on Monday, 36 on Tuesday, and 44 on Friday. He still had 336 pencils left in the box. How many pencils did he have before he gave any out?
28 + 36 + 44 + 336 = 509 pencils
Mrs. Jeffries brought musical instruments into the class. She gave out 7 drums, 6 triangles, and 8 rain sticks. How many instruments did she have?
7 + 6 + 8 = 21 instruments
Candy bars are packaged 6 in a box. If there are 48 children in the classroom, what is the fewest bags that we should buy to give each child one candy bar?
48 divided by 6 = 8 packages
Mrs. Short brough in Jolly Ranchers candy to share with her students. She gave out 33 on the first day of school, 44 on the second day of school, and still had 15 in the bag. How many Jolly Ranchers did she have to begin with?
33 + 44 + 15 = 92