Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/15

Click to flip

15 Cards in this Set

  • Front
  • Back
What are other ways to say 1:45?
Quarter to 2 or
15 minutes before 2
What time is half past 4?
4:30
If it's 6:35, and you eat dinner at 7, how many more minutes until dinner?
(Think 6: 35) count -start at 40,45,50,55, 7:00
Total is 25 minutes!!!
I get up at 6:45 and my bus comes at 8:00. How long do I have until my bus comes?
(think 6: 45)count: 50,55,7:00 (15 minutes) then 7:00-8:00 = 1 hr.
Total time is 1 hr., 15 minutes
I come home at 4:05. I start my homework at 4:45. How many minutes do I have before I do homework?
(think 4: 05) count: 10,15,20,25,30, 35, 40, 45)
Total time is 40 minutes.
What is another time for noon?
12:00
I begin reading at 9:25. I stop at 10:15. How long do I read?
(think 9: 25) Count: 30,35,40,45,50, 55, 10:00, 05,10, 15) Total = 50 min.
It is now 2:05. I go out for recess at 2:25. How long do I have to wait?
(think 2: 05) Count: 10,15,20,25. Total = 20 minutes
What time is 10 minutes before 3?
2:50
What time is 25 minutes after 12?
12:25
I went skating at 4:30. I stopped at 5:25. How long did I skate?
(think 4: 30) Count: 35,40,45,50,55,5:00,05,10,15,20,25 Total = 55 minutes
Mom asked me to babysit for my little brother. She left at 7:05 and said she'd be back by 8:00. How long do I have to babysit?
(think 7: 05) Count: 10,15,20,15,30,35,40,45,50,558:00 Total = 55 minutes
I eat lunch from 12:10 until 12:50. How long is my lunch?
(think 12: 10) Count: 15,20,25,30,35,40,45,50
Total = 40 minutes
What is another way of saying 7:50?
10 minutes before 8
What time is half past 3?
3:30