• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/7

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

7 Cards in this Set

  • Front
  • Back
Care sunt domeniile in care egiptenii se bucura de recunoastere?
Geometria si astronomia au cele mai notabile descoperiri in domeniu, deoarece egiptenii au descoperit si folosit numarul "pi", si stiau sa calculeze arii, volumul cilindrului, piramidei...
Ce putem spune despre medicina in cultura egipteana?
Medicina era foarte avansata si se bucura de un foarte mare renume.Medicii egipteni (impratiti pe specializari) cunoasteau foarte bine anatomia externa si din anatomia interna cunosteau oasele si unele organe interne iar unii oftalmologi erau renumiti pentru tratamenul cataractei sau conjunctivitei.
Care erau specialitatile in medicina?
Medicii erau impartiti pe specialitati in internisti, oftalmologi, chirurgi,stomatologi.
Ce putem despre arta la egipteni?
In timp ce muzica era considerata de origine divina, arta in genral, era reprezentata de personaje rigide, era ermetica, impersonala, nu era creata pentru a emotiona ci pentru a ilustra o idee religioasa sau politica.
Ce credeau despre activitatea psihica?
Desi au observat legatura dintre loviturile la cap si tulburarile de vorbire, totusi, majoritatea egiptenilor considerau inima ca fiind centrul activitatii psihice.(Laver, 1972).Castiglioni (1941) afirma ca multi dintre egipteni recunosteau creierul ca fiind sursa activitatii mintale.
Ce rol indeplineau preotii in societatea egipteana?
Preotii indeplineau rolul de psihologi, acestia avand cunostinte din filosofie, medicina, matematica, astronomie, arhitectura, etc.Acestia puteau raspunde intrebarilor in legatura cu zeii, sau puteau interpeta vise si chiar discuta cu cineva despre problemele sale personale.
Ce putem spune despre filosofia la egipteni?
In anul 3000 i.Hr. , egiptenii aveau un sistemn folosofic bine organizat.Ei credeau intr-o ordine divina ce se manifesta in natura prin modul normal de desfasurare al lucrurilor, in viata sociala prin justite, iar in viata personala a fiecarui individ trebuind sa primeze onoarea.