• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/18

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

18 Cards in this Set

  • Front
  • Back

Från ett organisationsperspektiv

Det är kostsamt och tidsödande att implementera ny teknologi.

Centrala aspekter på hur man ser på utmaningar i organisationer

.. Det fysiska kombinerat med det intellektuella ellerkunskapsprocesser, material som ska processas för att ge produkter ellertjänster


Te..avser både människor och teknik, det som deinteragerar med


.. Kunskapen om hur vi arbetar, internationellt, vårtsätt att arbeta och våra metoder

Teknikens roll i industrialisering till 1940

- Industriella revolutionen,de uppfann nya produkter, nya sätt att producera t ex. Spinning Jenny


- Sientific Management ( Fredrick Taylor): Taylor ansåg att personalen skulle tränas och jobba endast med en uppgift. Detta skulle öka produktionen ansåg han. Medan de anställda trodde att de skulle leda till okunskap bland medarbetarna och att de skulle tappa motivationen.


- Hawthorne: Studierna som gjordes var grunden för Sociotechnical på Travistock institut i England. Idén var att det socialasystemet och det tekniska systemet skulle integrera och ses som en helhet.(socialt: människor, kunskap. Tekniken: maskiner, verktyg, tillbehör).







Socio-technical system

- Sociala system består av människor, kunskapoch kommunikation. Tekniska system består av maskiner, tillbehöv, verktyg.Baseras på studier i ex. vävindustrin.


- Teknologin förändrar organisationsstrukturen.




Idén var att det sociala systemet och det tekniska systemet skulle integrera och ses som en helhet. (socialt: människor, kunskap. Tekniken: maskiner, verktyg, tillbehör).

Tre former av teknologi (Orlikowski 2007)

Tre former av teknologi (Orlikowski 2007)



1. Technical determinism: Tror attteknologin på egen hand kan styra och ändra en organisation. Ser teknologin somexogen, homogen, förutsägbar, stabil och oberoende av tid och plats.


2. The human-centred perspective: Tittar påmänniskans sätt att förstå teknologin, eftersom personer hanterar teknologin påolika sätt. Svaghet är att fikusen på de sociokulturella gör att väldigt litenbetoning läggs på själva teknologin.


3. Sociomaterial practices: Här menas att tekniken skall integrera medmänniskorna. Att den sociala världen och den tekniska världen inte leverseparat utan för arbeta tillsammans.

Technology transforms the organizations structure

Den grundläggande principen om enorganisation ska bli framgångsrik, är att de måste strukturera utformningen föratt kunna anpassa detta till den organisationen.




De som måste ses efter är; kraven påtekniken, sin marknadsposition, produktionen, dess hastighet av förändring samtstorlek.




Contingencytheory –principen med denna teori är att anpassa efterfrågan från sin teknik,marknadsposition, produktion och dess förändringsbehov och storlek.

JoanWoodward gjorde en studie som visade på att det fanns en direkt koppling mellanorganisationers teknologi & struktur och deras prestationer/resultat. Honmenade också på att det inte finns en optimal organisationsstruktur somtidigare teorier hävdat. Hon menade istället på att den bästaorganisationsstrukturen beror på vilken teknologi som används inom företaget. Det finns tre stycken teknologier. Förklara dessa.



Tre grupper av produktion:




Enhet och små grupper: t.ex. hantverk. Fåtal produkter görs från grunden och samma anställda är involverade under hela produktionen och de har god kompetens om den teknologi som används. Enligt Woodward är denna typ av teknologi och struktur lyckosam.


Stora grupper och massor: t.ex. produktion av bilar. Här tillverkas ett massantal av identiska produkter. Tillverkningen går på rutin och mekanik. Den anställde jobbar endast med en liten del av produktionen. Om detta ska bli lyckosamt kärves att ledningen har stor kontroll och beslutstagande måste vara centraliserad.


Processer: t.ex. olja eller forskning. En rad av omvandlingar sker i en löpande process. De anställda har kontroll på utrustningen som omvandlar produkterna.

Contingency theory - Banden mellan teknologi och organisation

Banden mellan teknologi och organisation. Enorganisation blir framgångsrik när alla strukturer är designade för anpassningtill situationens krav- beaktas behöver teknologin, marknadsposition,produkter, förändringsbehov och storlek.


Principen med denna teori äratt anpassa efterfrågan från sin teknik, marknadsposition, produktion och dessförändringsbehov och storlek.

Teknologi och Open Systems (Öppna system)

Man ser på organisationer som öppna system som är känsliga för influenser från omgivningen och därmed fungerar osäkert. För att förstå komplexa organisationer måste man förstå deras teknologi.


Thompsons beskriver tre olika typer av teknologier:


Long-linked technology: Z kan endast utföras efter Y har utförts. Olika steg är beroende av att tidigare steg gjorts.


Mediating technology: Innebär att föra ihop klienter eller kunder utan att de behöver mötas. Exempelvis, banker som matchar låntagare, försäkringsbolag som sprider ut riskernapå kunderna, telefonbolag etc. Komplexiteten i deras verksamheter kräverstandardiserade processer. Medlemmen är nödvändigt och det är mkt viktigtatt olika parter av organisationen passar väl ihop med varandra. Dessa typer avorganisationer karaktäriseras därför ofta av byråkratiska principe.


Intensive technology: Innebär att man använder sig av flera teknologier på samma gång för att förändra något. Detta kan vara en bro under konstruktion eller en patient på sjukhus.

Organisationer med flera teknologier - Charles Perrow

CharlesPerrow skiljde sig från tidigare forskare som ofta hade idén om attorganisationer bara var beroende av en teknologi, fokuserade på multituden avteknologi i organisationen.



Delade in organisationer i två typer: rawmaterials (saker, symboler eller människor) som förändras till outputs genomatt addera energi, uppgifter eller tekniker som ger effekt på förvandlingen.


Delade in teknologin i två delar:


- Graden av föränderlighet


- Graden av osäkerhet

Information technology (IT)


Vad innebär IT?

De mekanismer som används för att organisera, lagra, manipulera, presentera,skicka och granska information. Fysiska saker hör också till som datorer,mobiler osv.




När IT kom förväntades att förre personer skulle behöva göra samma jobb som många fler gjort tidigare. I vissa fall skulle robotar ersätta människor.

Företagets interna stöd av teknologin

Informationsteknologins utveckling - Ökar krav på informationsstrategier.




Informationsstrategier bör ha sin grund i affärsstrategin.





Deskilling och Uppskilling

Deskilling: degradering (nedflyttning) av ett yrke pga. lägre behov av färdigheten och lägre status vilket resulterar i längre löner.




Uppskilling: förändring i arbetet som gör det möjligt att genomföra driftprocesser med hjälp av nya verktyg.




NärIT kom försvann tex behovet av sekreterare (vanligt mellan 50-80 talet), somtidigare ansågs vara ett väldigt professionellt arbete. → lägre löner eller attman fick byta bransch. (Deskilling). Vissa menade istället att detta varupskilling eftersom många sekreterare istället fick jobba färre timmar, fickbättre arbetsmiljö och började jobba med datorer istället.





Nya perspektiv på teknologin

Manhar börjat säga att teknologi är socialt konstruerat. Måste förklaras, fåutbildning etc. Människors konstruktioner av teknologiska uppfinningar är ocksåokontrollerbara, leder ofta till oanade konsekvenser. Man använder sakerna påett annat sätt än vad uppfinnaren tänkte att de skulle användas.

ANT-perspektiv(Actor Network Theory)

Klartfokus på den sociala konstruktionen av teknologin. Stark koppling mellan dessatvå. Teknologi är en social konstruktion och det sociala som teknologisktkonstruerat.

Myter om It enligt determinism

Myter om IT enligt Determinismen. IT leder automatiskt till:


- effektivitet


- högre kvalitet


- snabbare utrullning av produkter på marknaden lägre omkostnader


- ökad kundorientering


→ företagen blir mer konkurrenskraftiga


- förändrar människans relation till naturen


- minskat behov av mellanchefer


- gör företagen mer flexibla eftersom folk kan arbeta hemifrån


- mindre företag når större marknader

Affärsmodell

En teoretisk beskriver hurett företag fungerar t ex. en intäktsmodell beskriver hur intäkter kommer in,en produktionsmodell beskriver hur varor och tjänster produceras hur processenser ut samt en leveransmodell som beskriver hur varor och tjänster kommer tillkunden.




Kundorderstyrd produktion: direktförsäljning utanmellanled, elektronisk ordermottagning, kompletta leveranser till kund, integreradförsörjningskedja.




Utförligare – beskrivning – alla processer i design,tillverkning. Logistik och distribution och kundfokus. På kortast möjliga tid.

Cementerade relationer

Beroende av en utomståendepart, kan företaget växa med den valda leverantören? Finns stöd för framtidamarknadsetableringar?