Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/22

Click to flip

22 Cards in this Set

  • Front
  • Back
x
1. Which of the following would NOT be repaired onsite?

A. Virus infection
B. Faulty video card
C. File system errors
D. CRT high voltage supply
x
Answer: D

Explanation: Only a specialist should try to repair a monitor.
x
3. A customer calls and says that her computer will not boot. She can hear noises and see lights on the box but nothing comes on the screen. What should you take to the site to fix the problem?

A. Hard Drive
B. Video Card
C. Power Cable
D. Power Supply
x
Answer: B

Explanation: The computer is starting but nothing is displayed on the screen. The Video Card might have to be replaced.
x
4. The resolution on a new 19" ULTRA VGA monitor was set to 640 x 480 16 colors. You change the resolution to 800x600 High color 16-bit. But the monitor goes blank. What could be the problem?

A. The video card is using an IRQ
B. The video card is not installed properly
C. The monitor trapezoid setting is wrapped.
D. The refresh rate is too fast for the monitor
x
Answer: D

Explanation: The monitor does not support the selected refresh rate.
Incorrect Answers
A: The video card should use an IRQ to be able to communicate.
D: Neither the monitor or the Video adapter use flat ribbon cables
x
5. A bent pin on a three row DB-15 male connector plug could cause problems with which device or component?

A. Monitor
B. Joy sticks
C. Laser-Jet Printer
D. External Modem
x
Answer: A
x
6. A video resolution of 800 into 600 would constitute which video mode?

A. EGA
B. VGA
C. CGA
D. SVGA
x
Answers: D

Explanation: 800x600 is SVGA mode.
Incorrect Answers
A, C: EGA and CGA are older standards with lower resolutions. These standards are
not in use any more.
B: 640x480 is VGA mode.
x
7. What does a 28 dot pitch refer to in describing a monitor?

A. .28 cm wide.
B. .28 millimeter wide.
C. .28 cm apart.
D. .28 millimeter apart
x
Answer: D

Explanation: A 28 dot pitch refers to a 28 millimeter distance between the dots.
Incorrect Answers
A, B: Dot pitch refers to the distance between dots, not the size of a dot.
C: Dot pitch is measured in millimeters, not centimeters.
x
8. When installing a new video card in a system which previously used an onboard video controller, the onboard video controller needs to be:

A. disabled in the windows control panel
B. disable in the BIOS
C. Physically removed.
D. disable using the jumper pin on the new video card.
x
Answer: A
EXPLANATION: The built-in Video Adapter can be disabled in the Operating System.
x
9. Identify the I/O port described below. An external D Shaped connectors with a total of 15 female pins in 3 rows.

A. Parellel Port.
B. Serial Port.
C. VGA Video Port
D. Joy Stick/MIDI Port.
E. USB Port.
x
Answer: C
x
10. Upgrading to a new AGP video card from a PCI video card has which of the following benefits?

A. Reduces heat inside the system unit
B. Frees up a USB slot
C. AGP type video cards have a newer design over the PC vide cards
D. Increases the video performance
x
Answer: D

EXPLANATION: Better data throughput.
x
11. A customer's monitor remains blank after she boots her PC. There were no error messages or beeps. What is the first thing the customer should check?

A. The monitor power is plugged into a power source.
B. The monitor data cable is plugged into the computer.
C. The video card is properly seated in the computer.
D. The monitor has been degaussed.
x
Answer: A
x
12. A customer has a cable that has a connector with 15 pins. The pins are arranged in three rows of 5 pins. What would this cable be used for?

A. Game Port
B. COM Port
C. VGA Monitor
D. LPT Port
x
Answer: C
x
13. What is the benefit of an Energy Star compliant computer? (Choose two)

A. Will last longer before breaking down.
B. Is manufactured with less toxic chemicals.
C. Runs cooler.
D. Uses less electricity.
x
Answer: C, D
x
14. You are the technician . A user complains that the program applications displayed on her display monitor are too small to read. How would you change the video settings?

A. Decrease the amount of pixels in screen.
B. Increase the hardware graphics acceleration.
C. Increase the horizontal setting on the monitor.
D. Decrease the vertical display settings on the monitor.
x
Answer: A
x
15. A customer complains that her monitor remains blank after she turns on her computer. Before telling the customer to bring in the computer, what should the technician do?

A. Ask the customers if the monitor has power, and to check the cord. Then confirm that all the cords are connected in the back of both computer and monitor.
B. Tell the customer to reboot the computer a few times to see if that makes a difference. If it does not, tell the customer to let the computer sit, as it maybe overheated and to try the next day.
C. Explain that the monitor is probably broken and another should be purchased.
D. Have the customer disconnect the power from the computer, then try and plug it into a different outlet.
x
Answer: A
x
16. What best describes the time it takes CRT's electrons beam to paint the screen from top to bottom in a monitor?

A. Dot pitch
B. Interlacing
C. Video RAM
D. Refresh Rate
x
Answer: D

Explanation: The refresh rate is the frequency of the Cathode Ray Tube's (CRT) beam to crossing the monitor.
Incorrect Answers
A: Dot pitch is a measure of the resolution.
B: Interlacing is a technique where a single frame of screen does not correspond to a single instant in time.
C: The Video RAM is used to store the screen image.
x
17. You are the technician . The onboard VGA card on the company CEO's PC fails. You install a new AGP VGA card in the computer. What should you do next?

A. Connect the old and the new card together.
B. Disable the onboard VGA card.
C. Uninstall the old VGA driver.
D. Configure the computer to use multiple monitors.
x
Answer: B
x
18. The customer is complaining that the program applications being displayed on the screen are missing lines, details and other graphics. How should you change the setting?

A. Reduce hard ware graphics acceleration.
B. Increase hardware graphics acceleration.
C. Increase the horizontal setting on the monitor.
D. Decrease the vertical display settings on the monitor.
x
Answer: A

Explanation: Reducing the hardware graphics acceleration could help with this problem.
Incorrect Answers
B: Increasing the hardware acceleration would probably make things worse.
x
19. A technician is asked to replace the display on a customer's computer. This card can easily be recognized by which of the following connectors?

A. 9pin D-SUB
B. 15pin MOLEX
C. 9pin Mini-Dim
D. 15pin D-SUB
x
Answer: D
x
20. A user complains that after a colleague used her computer, a larger than normal black border appeared around the edge of the Windows desktop. As the technician, what is the first logical question would you ask?

A. Have you adjusted the contrast?
B. Has the operating system just been upgraded?
C. Have you checked to see if the video cable is loose?
D. Have you checked the video monitor control settings?
x
Answer: D

Explanation: The most likely cause of the problem is incorrect video monitor settings.
x
21. What is the BEST way to dispose of a Cathode Ray Tube?

A. Recycle through a certified recycling Plant.
B. Throw in the Trash.
C. Take to a Land Fill.
D. Break & Discard Pieces.
x
Answer: A
x
22. A customer has an ATX motherboard with an accelerated graphics port. What adapter card can the customer install in this slot?

A. A FireWire adapter card
B. An Ethernet adapter card
C. A full duplex sound card
D. An AGP video card
x
Answer: D
x
23. What is the speed of AGP 4x?

A. 133.25 MB/s
B. 266.5 MB/s
C. 533 MB/s
D. 1066 MB/s
E. 2133 MB/s
x
Answer: D

Explanation: Speed indicates the maximum data transfer bandwidth of the AGP variant, where 1x is 266.5 MB/s, 2x is 533 MB/s, 4x is 1066 MB/s, and 8x is 2133 MB/s.