Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/20

Click to flip

20 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1
1. The USB port can supply power for a device?
A. True
B. False
1
Answer: A

Explanation: Some USB devices, such as hard drives, have their own power supply, while other USB devices, like keyboards, use power from the USB interface.
2
2. How many devices does USB support?

A. 32
B. 64
C. 127
D. 256
2
Answer: C
3
?
3
?
4
4. What is IEEE 1394b also known as?

A. Firewire 400
B. USB 1.0
C. Firewire 800
4
ANSWER: A
5
5. Which of the following statements BEST describes the characteristics of USB 2.0?

A. Connects up to 15 devices with maximum transfer rate of 100 Mbps.
B. Connects up to 63 devices with maximum transfer rate of 800 Mbps.
C. Connects up to 127 devices with maximum transfer rate of 12 Mbps.
D. Connects up to 127 devices with maximum transfer rate of 400 Mbps.
5
Answer: D
EXPLANATION: USB 2.0 has a raw data rate at 480Mbps, and it is rated 40 times faster than its predecessor interface, USB 1.1, which tops at 12Mbps. Originally, USB 2.0 was intended to go only as fast as 240Mbps, but then, USB 2.0 Promoter Group increased the speed to 480Mbps in October 1999.
6
6. You are the technician . A user's external PS/2 style mouse dies. You don't want to shut the computer off. What type of mouse can you replace the faulty mouse with?

A. USB mouse.
B. Serial mouse.
C. PS/2 mouse.
D. Laser servo mouse.
6
Answer: A
7
7. What is the maximum cable length, in meters, using 20-gauge twisted-pair shielded cable between two full speed USB devices?

A. 5
B. 6
C. 7
D. 8
7
Answer: A

Explanation: The maximum distance between two USB devices is 5 meters.
8
8. Which statement is true concerning the installation of USB mouse?

A. You can plug it in while the computer is running.
B. You must first set up a specific IRQ for the device.
C. You must first set a DMA channel for the new device.
D. You must shut the computer down, plug in the mouse, and restart.
8
Answer: A

Explanation: USB devices are hot pluggable and should be detected and installed automatically.
9
9. You have purchased three new USB devices and want to add them to your laptop but you only have one IRQ available. How many IRQ's will your USB modem, mouse and keyboard use?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4
9
Answer: A

Explanation: All USB devices, as many as 127, can be connected to a single USB port. They all share a single IRQ.
10
10. USB Device are different than serial or PS/2 pointing devices in what respect?

A. All USB pointing devices use the same device driver.
B. USB pointing devices cannot be hot-swapped.
C. PS/2 and Serial devices do not work under Windows XP.
D. USB pointing devices can be hot-swapped.
10
Answer: D
11
11. The CEO wants to attach a digital video camera to her PC. Which computer port should she use?

A. USB
B. RS-232
C. IEEE 1284
D. IEEE 1394
11
Answer: D

Explanation: Digital video cameras typically use the fireware port, also known as the IEEE 1394 standard. IEEE 1394 is a faster interface than the USB, RS-232 (serial), and IEEE 1284 (parallel) interfaces.
12
12. Which port is the USB connector?

A.<img src="./aplus-core/img/bnc.gif">
B.<img src="./aplus-core/img/rj45.gif">
C.<img src="./aplus-core/img/usb.gif">
D.<img src="./aplus-core/img/centronics.gif">
12
Answer: C
13
13. What is the newest type of serial bus architecture?

A. DVD
B. USB
C. ATA
D. ST-506
13
Answer: B

Explanation: USB is newer serial bus architecture compared to the classical serial bus. Note: IEEE 1394 (fireware) is an even faster serial bus architecture. Incorrect Answers DVD, ATA, and ST-506 are not serial bus architectures.
14
14. What is the most important difference between standard USB and IEEE1394?

A. IEEE1394 is faster.
B. USB cable is bigger.
C. USB is Plug and Play.
D. IEEE1394 is hot swappable.
14
Answer: A
15
15. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know how many devices can you connect to a IEEE 1394 (FireWire) port. What would your reply be?

A. 10
B. 50
C. 63
D. 126
15
Answer: C

EXPLANATION: Cable length is limited to about 15 feet between devices. Provisions allow for up to 1023
buses and up to 63 nodes per bus.
16
16. The IEEE 1394 is related to which type of bus type?

A. DMA
B. SCSI
C. PS/2
D. Serial
16
Answer: D

Explanation: The IEEE1394 standard (firewire) is a fast serial bus.
17
17. Your customer decided to install a new USB printer on his Windows 95 computer but cannot get the computer to recognize it. What is the most likely cause?

A. IRQ conflict
B. DMA conflicts
C. USB cable too short
D. USB supplement for Windows 95 is not installed.
17
Answer: D

Explanation: Windows 95 needs additional installation packages to support USB. The original version of Windows 95 was released before the USB standard arrived.
18
18. The A+ Certified Technician is asked to install a device that requires USB 2.0 in a desktop system. System only supports USB 1.1. What should the A+ certified Technician do?

A. Advice the Client that the USB device will not work this system.
B. Install the USB device and see if it will work.
C. Install a USB 2.0 Controller in an open PCI and install the USB device in one of these USB Ports.
D. Reset BIOS to change the USB ports from 1.1 to 2.0
18
Answer: C
An USB 2.0 controller would provide USB 2.0 functionality
19
19. A user has a USB mouse but the PC does not have a USB Port. What can typically be used to connect this mouse to the PC? (select two).

A. USB-to-DB-15 adapter
B. USB-to-PS/2 adapter.
C. USB adapter card
D. USB-to-parallel adapter
19
Answer: C
A: An USB-to-DB-15 adapter provides one USB port through a serial port in the PC.
C: An USB adapter card would provide at least one USB port.
20
20. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know what computer standard supports a data transfer rate of 400 Mbps and up to 63 devices. What would your reply be?

A. USB 1.1
B. USB 2.0
C. IEEE 1394
D. Ultra SCSI 2
20
Answer: C

Explanation:
FireWire, also referred to as IEEE 1394, supports data transfer speeds of 400 Mbps, although IEEE 1894b has a data transfer speed of 800 Mbps.