Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/12

Click to flip

12 Cards in this Set

  • Front
  • Back
x
1. When replacing a power supply what must you observe?

A. Voltage
B. Current
C. Wattage
D. Resistance
x
Answer: C

Explanation: The wattage should be checked. The replacement power supply should supply the same Wattage.
x
2. What would a Multimeter be used to measure?

A. CD-ROM data
B. Power-supply voltage
C. Floppy drive speed
D. RAID controller synchronization
x
Answer: B

Explanation: A multimeter can be used to measure voltage.
x
4. What should you do if the fan in the power supply stops working?

A. Replace the fan.
B. Replace the case.
C. Lubricate the fan.
D. Replace the bearing
E. Replace the power supply.
x
Answer: E

Explanation: The whole power supplier should be replaced. PC technicians should not try to repair power supplies.
x
5. You are a technician. Your newly appointed trainee wants to know what voltages an ATX power supply supports. What would your reply be?

A. 1.2 volts
B. 3.3 volts
C. 5.7 volts
D. 7.3 volts
x
Answer: B
x
6. When upgrading components in a computer with a 200 Watt Power supply, what consideration should be made for the power requirements of the additional system components?

A. Determine the Power needed for the devices and replace the battery backup.
B. Determine the power needed for the devices and upgrade to power supply in necessary.
C. Determine the power needed for the devices and replace the system cooling fans with larger fans in needed.
D. Determine the power needed for the additional components and upgrade the processor if necessary.
x
Answer: B

EXPLANATION: The power supply supplies to the electric devices within the PC. It might have to be
upgraded and replaced.
x
7. Uninterruptible power supply is also known as?

A. Surge Strip
B. Power Helper
C. Battery Backup
D. Circuit Breaker
x
Answer: C

Explanation: Sometimes Battery Backup is used to denote Uninterruptible Power Supply (UPS).
Incorrect Answers
A: Surge suppressors, maybe we can call them surge strips, are devices used to filter out the effects of voltage spikes and surges that are present in commercial power sources and smooth out power variations. The they do offer any uninterruptible supply of power however.
B: There is no such thing as a Power Helper in this context.
D: A circuit breaker is out of context here.
x
8. Due to the possibility of brownouts which of the following items will help electronic equipment perform in an interrupted manner? (Choose two)

A. Strips
B. Extension Cords
C. Line conditioners
D. Battery backup devices
x
Answer: C, D

Explanation:
C: Line-conditioners ensure that spikes and brownouts do not affect the electronic equipment.
D: Battery backup devices will protect against power loss.
x
9. A customer calls and says his computer will not boot. You have determined that no sounds are coming from the system and none of the lights are on. What should you take to the site to fix the problem?

A. CPU
B. Modem
C. Video Card
D. Power Supply
x
Answer: D

Explanation: It seems that the system does not have any power. We should bring a replacement power supply.
x
10. You are the technician . Your newly appointed trainee is about work inside a PC. Which of the following should the trainee disconnect to prevent electrical shock? (Choose two)

A. Power cord
B. Telephone cord
C. Mouse
D. Keyboard
x
Answer: A, B
x
11. The managing director has a PC that is not protected with a UPS. What problem can occur if a power failure occurs and the power is restored?

A. ROM needs to be programmed.
B. There is danger from a power surge.
C. The CMOS RAM has a battery failure.
D. The motherboard switch needs to be reset.
x
Answer: B

Explanation: When the power is restored the computer could be hit by a power surge.
Incorrect Answers
Restoration of power would not affect the ROM, the CMOS RAM battery, or the
motherboard.
x
12. All of the following voltage/current combinations should be considered dangerous but which of these combinations is the most likely to cause serious injury or death?

A. 120 Volts DC at 500 Amperes.
B. 5 volts DC at 100milli amperes.
C. 12 volts DC at 200milli ampere.
D. 240 volts and DC at 10milli amperes.
x
Answer: A

Explanation: High Amperes could kill.
x
13. An A+ Certified Technician determined that an ATX system will not power up. It is connected to a known good power source. However, there is no fan activity and the drives do NOT spin up. The system has no video and appears to be dead, although there is an LED on the system board that is lit up. What is the NEXT logical step to take?

A. Replace the Power Switch.
B. Disconnect all drive connectors and remove all adapter boards from system and see in
the fans and drives spin up.
C. Replace the power cable.
D. Make sure that the power supply is plugged into the system board.
x
Answer: A
The Power switch could be faulty.
By Exclusion
B: This could be tested later. It would not be the next logical troubleshooting step however.
C: Power is supplied. The LED on the system board is lit up.
D: Power is provided to the motherboard. The LED on the system board is lit up.