Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/74

Click to flip

74 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1
1. With respect to the interface network card, what does the term 10/100 refer to?

A. Protocol speed.
B. A fiber network.
C. Megabits per second.
D. Minimum and maximum server speed.
1
Answer: C

Explanation: 10/100 refers to the transfer rate which is measured in Megabits per seconds (Mbps). More specifically it specifies that the network adapter supports both the 10Mbps and the 100Mbps speed.
2
2. A workstation has just been installed on the Ethernet LAN but cannot communicate with the network. What should you do first?

A. Reinstall the network protocols.
B. Reinstall the network interface card driver.
C. Verify the IP configuration on the workstation.
D. Verify the link status on the computer's network card.
2
Answer: D
Explanation: First we should verify physical connectivity. Link status of the network adapter indicates that the adapter is connected to the network.

Incorrect Answers
A, B; C: Before checking the protocol configuration, device drivers, and the IP configuration we should check if we have physical connectivity.
3
3. When connecting to an 802.11 Wireless access point, which mode should be used?

A. WEP (Wired Equivalent Privacy)
B. Infrastructure
C. Ad-hoc
D. Remote
3
Answer: A

EXPLANATION: WEP(Wired Equivalent Privacy) is a security protocol for wireless local area networks (WLANs) defined in the 802.11b standard. WEP is designed to provide the same level of security as that of a wired LAN. LANs are inherently more secure than WLANs because LANs are somewhat protected by the physicalities of their structure, having some or all part of the network inside a building that can be protected from unauthorized
access. WLANs, which are over radio waves, do not have the same physical structure and therefore are more vulnerable to tampering. WEP aims to provide security by encrypting data over radio waves so that it is protected as it is transmitted from one end point to another. However, it has been found that WEP is not as secure as once believed. WEP is used at the two lowest layers of the OSI model - the data link and physical layers; it
therefore does not offer end-to-end security.
4
4. A customer complains that they receive malicious e-mails from the same user several times a day. What should you ask the customer?

A. When was the last time the anti virus signatures were updated?
B. Have there been any strange e-mails received in the last few weeks?
C. When was the last time the Harddrive was defragmenter?
D. Ask if the user knows the company policy for sending out viruses?
4
Answer: A
5
5. Which Wireless technology makes it possible to connect from cell phones, PDAs(Personal Digital Assistants)and laptops to compatible printers from up to one meter away?

A. BlueTooth
B. 802.11b
C. 802.11a
D. IrDA(Infrared Data Assocation).
5
Answer: A
6
6. On a PC, where would you store the firewall?

A. RAM
B. CPU
C. Hard disk
D. ROM BIOS
6
Answer: C

Explanation: Typically a Firewall could be implemented as:
1) A program on a general purpose computer. This could be ISA Server 2000 in a Windows 2000 server for example. In this case the firewall is stored on the hard drive and is run in RAM.
2) Implemented on a network device such as a Cisco Router. In this case the Cisco IOS contains the code that runs the firewall. The small version of the IOS OS is store in ROM and a larger running version is stored in flash memory. Other implementations could store the whole firewall code in ROM. The most common running firewalls are from category 1) and C) is therefore the best answer.
7
7. Which of the following cable types can you use to network two computers? (Choose Three)

A. IDE
B. Serial
C. SCSI
D. Parallel
E. 10Base2
7
Answer: B, D, E

Explanation:
B: A null modem cable can be used to network two computers.
D: A cross-over parallel cable can be used to network two computers.
E: 10Base2 cabling can be used to connect two computers on a small bus network segment.
Incorrect Answers
IDE and SCSI are used for hard drives, CD-burners, etc. and not for networking.
8
8. What is the maximum distance for a 10Base2 segment?

A. 100 meters
B. 185 meters
C. 330 meters
D. 1000 meters
8
Answer: B
9
9. What device must be installed on a computer to provide it with a physical and electrical connection to a network?

A. NIC
B. Router
C. Gateway
D. BNC connector
9
Answer: A

Explanation: A network adapter also known as a network interface card (NIC) is required connect a computer to a network.
10
10. Which type of cable is most likely in use with RJ-45 connectors attached to a computer?

A. 10Base2
B. 10Base5
C. 10BaseT
D. 10BaseXL
10
Answer: C

Explanation: A 10BaseT cable is either an UTP or a STP cable. Both these cables use the RJ-45 connections.
Incorrect Answers
A, B: Coaxial cables are used on thinnet (10Base2) or thicknet (10Base5) networks.
D: Fiber connectors are used on 10BaseXL networks.
11
11. A NIC that has an ST or SC connector on it is an example of?

A. IR
B. Thin Net
C. Fiber Optic
D. Twisted Pair
11
Answer: C

Explanation: ST or ST-SC are examples of fiber connectors.
12
12. What is the minimum cable type 10BaseT specifies

A. Category 3
B. Category 5
C. Category 5e
D. Category 6
12
Answer: A

Explanation: Category 3 and above can be used in 10BaseT networks. 10BaseT networks run at a speed of 10Mbps.
Incorrect Answers
Category 5, Category 5e, and Category 6 supports 100Mbps.
13
13. What should you use to connect two computers in an Ethernet peer to peer network
using RJ-45 connectors and Category-5 Cable?

A. Modem
B. Patch Cable
C. Cross over cable
D. Hardware Loopback
13
Answer: C

Explanation: Two computers can directly be connected, via RJ-45 connectors, only by
using a crossover cable.
Note: If you are going to connect devices with use the same ports you will always have(?)
14
14. Some users on a 10Base2 network cannot connect to the server. What are likely causes of the problem? (Choose Two)

A. Faulty T-connector
B. Malfunctioning hub
C. Improperly terminated cable
D. Server not connected to the hub
E. Faulty modular connector on the server NIC
14
Answer: A, C

Explanation:
A: If only some of the users are unable to connect to the network the problem is most likely only local: a faulty connector for example.
C: An improperly terminated cable could also cause some users to lose the network connection (but more likely all users would be affected).
15
15. Which of the following cable types can you use to network two computers? (Choose three)

A. IDE
B. Serial
C. SCSI
D. Parallel
E. UTP
15
Answer: B, D, E

Explanation: Serial, Parallel and UTP (Unshielded twisted Pair) cables are examples of cables that can be used to network computers.
Incorrect Answers
A, C: The IDE and SCSI interfaces are to connect devices to the computer, not for networking two computers.
16
16. Which type of logical topology does 10Base2 use?

A. Bus
B. Star
C. Ring
D. Tree
16
Answer: A
17
17. What is the minimum cable type 100BaseTX specifies?

A. Category 3
B. Category 4
C. Category 5
D. Category 6
17
Answer: C

Explanation: Category 5 is the minimum cable type that supports the 100Mbps speed
required by the 100BaseTX specification.
Incorrect Answers
A, B: Category 3 and Category 4 only support 10Mbps.
D: Category 6 supports 100Mbps but it is not the minimal cable type that support this
speed.
18
18. What is the set of rules used to transmit data from one computer to another called?

A. Service
B. Adaptive
C. Protocol
D. Network Operating System
18
Answer: C

Explanation: A protocol implements the set of rules that transmits data.
Incorrect Answers
A: A network service often depends on protocols, but they are not the same thing.
B: Adaptive does not apply here.
D: A Network Operating System is an OS that supports networking. The OS must use
protocols to enable communication with other entities.
19
?
19
?
20
20. Which type of connector do analogue modems use?

A. AUI
B. BNC
C. RJ-11
D. RJ-45
20
Answer: C

Explanation: Analog modems use the RJ-11 connector. This is also known as the common telephone connector.
Incorrect Answers
A, B; D: AUI (thicknet), BNC (thinnet), and RJ-45 (UTP/STP) are used for network cables. Analog modems are connected to the phone line, not the directly to Ethernet networks.
21
21. Which of the following allows for the faster wireless transfer speeds?

A. 802.11a
B. 802.11b
C. Token Ring
D. Ethernet
21
Answer: A

EXPLANATION:
. 802.11a - (54 Mb / second max speed, 5.5 GHz frequency)
. 802.11b - (11 Mb / second max speed, 2.4 GHz frequency)
. 802.11g - (54 Mb / second max speed, 2.4 GHz frequency)
Incorrect Answers
B: 802.11b is slower, though it is much more popular than 802.11a.
C, D: Not wireless technologies.
22
22. 10BaseT use which of the following Connectors?

A. AUI
B. BNC
C. RJ-45
D. ST
22
Answer C

EXPLANATION: RJ-45 is short for Registered Jack-45, an eight-wire connector used commonly to connect
computers onto a local-area networks (LAN), especially Ethernet, for example 10BaseT.
RJ-45 connectors look similar to the ubiquitous RJ-11 connectors used for connecting
telephone equipment, but they are somewhat wider.
23
23. What data transfer does BRI(Basic Rate Interface) ISDN support?

A. 32 Kbps
B. 64 Kbps
C. 128 Kbps
D. 256 Kbps
23
Answer: C

EXPLANATION: BRI (Basic-Rate Interface), the basic ISDN configuration, which consists of two Bchannels that can carry voice or data at rate of 64Kbps, and one D-channel, which carries call-control information. Another type of ISDN configuration is called Primary-Rate Interface (PRI), which consists of 23 B-channels (30 in Europe) and one D-channel.
24
24. Which of the following are the two basic types of ISDN service(Select Two)?

A. Basic Rate Interface
B. Primary Rate Interface
C. Secondary Rate Interface
D. Bearer Channels
E. Signaling Channels
24
Answer A, B
EXPLANATION: BRI (Basic-Rate Interface), the basic ISDN configuration, which consists of two Bchannels
that can carry voice or data at rate of 64Kbps, and one D-channel, which carries call-control information. Another type of ISDN configuration is called Primary-Rate Interface (PRI), which consists of 23 B-channels (30 in Europe) and one D-channel.
25
25. What kind of cable is legally required air circulation areas in ceilings and floor space?

A. STP
B. UTP
C. PVC
D. Plenum
25
Answer: D
EXPLANATION: Plenum Cable is cable that is run in the plenum spaces of buildings. In building
construction, the plenum (pronounced PLEH-nuhm) is the space that is used for air
circulation in heating and air conditioning systems, typically between the structural
ceiling and the suspended ceiling or under a raised floor. The plenum space is typically
used to house the communication cables for the buildings computer and telephone
network(s). However, use of plenum areas for cable storage poses a serious hazard in the
event of a fire as once the fire reaches the plenum space there are few barriers to contain
the smoke and flames. Plenum cable is coated with a fire-retardant coating (usually
Teflon) so that in case of a fire it does not give off toxic gasses and smoke as it burns.
Twisted-pair and coaxial versions of cable are made in plenum versions.
26
26. CAT5 cable is what type of cable?

A. Coaxial
B. Fiber Optic
C. RS 232
D. UTP(Unshielded Twisted Pair)
26
Answer: D

EXPLANATION: CAT5 / CAT5e / CAT6 are UTP (unshielded twisted pair) cable ratings. The higher the
number, the higher the max throughput. Cat5 = 100Mbps, Cat5e =200Mbps,
27
27. Which IEEE standard for networking uses FHSS(Frequncy Hopping Spread Sprectum) and DSSS(Direct Sequence Spread Spectrum)?

A. 802.11
B. 802.6
C. 802.4
D. 802.3
27
Answer: A

EXPLANATION: FHSS is Frequency Hopping Spread Spectrum, and DSSS is Direct Sequence Spread
Spectrum noth operate from 2.400-2.485 GigaHertz, in what is known as the ISM band.
The 02.11 wireless standard covers both DSSS and FHSS, although not all manufacturers
employ or fully adhere to 802.11. Both FHSS and DSSS use the middle 79 frequencies
and must leave the top and bottom 3 alone as a "buffer".
28
28. Which type of network is MOST likely to use FIBER CABLE?

A.10Base2
B.10Base5
C.10BaseT
D.10BaseFL
28
Answer: D

EXPLANATION: 10BaseFL is a shorthand name for one of three 10 Mbps Ethernet physical layer
standards defined in the IEEE 802.3 document that use 62.5/125 multimode fiber optic
cable in a star topology. 10BaseFL has a maximum segment length of 2,000 meters and
can connect two repeaters, two computers, or a computer to a repeater. Like the other
10BaseF specifications, it was rarely used.
29
29. A customer wants to connect to an external modem to his computer. What interface should the customer use?

A. IrDA (Infrared Data Association)
B. 802.11a
C. ATM (Asynchronous Transfer Mode)
D. RS-232
29
Answer: D

EXPLANATION: An external modem can use either a USB cable, or a serial cable to connect to the PC.
The serial port is also referred to as RS-232 or EIA232.
Incorrect Answers:
A: Infrared Data Association defines specifications for infrared wireless communication.
30
30. Your technician has a cable that features a metallic foil shield around each pair of wires as well as around the group of paired wires. The cable uses RJ-45 connectors. What type of cable dos the trainee have?

A. Fiber optic
B. Coax
C. STP
D. UTP
30
Answer: C

EXPLANATION:
Incorrect Answers:
A: Fiber optic cable is made of light-conducting glass or plastic fibers, not pairs of wires.
B: Coax is made of two conductors that share the same axis; the center is a copper wire
that is insulated by a plastic coating and then wrapped with a wire braid which servers as
the second conductor. Coax also uses a BNC connector, not the RJ-45 connector.
D: UTP (Unshielded Twisted Pair) does not use metal foil to shield each pair of wires.
31
31. The network consists of a wireless network with a single hub site that connects many end user locations. Which Wireless network architecture is this?

A. Point to multipoint
B. Point to point
C. Cellular
D. Mesh
31
Answer: A

EXPLANATION:
Incorrect Answers:
B: A point-to-point architecture is a one to one connection
C: In a cellular architecture, the geographic area is divided into cells; the adjacent cells always operate on different frequencies to avoid interference.
D: A mesh architecture a multipoint-to-multipoint connection.
32
32. What is the minimum category of cabling necessary for use in 100 Mbps Ethernet?

A. CAT3
B. CAT4
C. CAT5
D. CAT6
32
Answer: C

Explanation:
CAT5 cable is certified for data transfers of up to 100 Mbps.
Incorrect Answers:
A: CAT3 is certified only for data transfers of up to 10 Mbps
B: CAT4 is certified only for data transfers of up to 16 Mbps
D: CAT6 is certified for data transfers of up to 155 Mbps, however CAT5 is certified for
speeds up to 100 Mbps and would thus be the minimum category.
33
33. Which of the following is representative of an eight wire connector commonly used to connect computers onto a 10 BaseT LANs (Local Area Networks), Ethernets in particular?

A. RJ-45.
B. RJ-11.
C. DB-9
D. DB-25.
33
Answer: A
34
34. The network consists of a five computer network that has 10/100 NICs (Network Interface Cards) in the computers, a 10 Base T Ethernet Hub and Category 4 cables that connects everything together. The staff expressed a wish to increase the speed of the network to 100 Mbps. What do they need to need do?
(Choose two)

A. Upgrade the NICs (Network Interface Cards) to 100 Base T.
B. Replace the cables with CAT 5.
C. Replace the hub with a 10/100 switch.
D. Divide the network in to subnets.
34
Answer: A, C
35
35. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know how many pairs of wires an RJ-45 connector uses. What would your reply be?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
35
Answer: C
36
36. Of the following cable types, which is the MOST expensive to implement?

A. UTP
B. Coax
C. IR (Infrared)
D. Fiber
36
Answer: D
37
37. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know what the maximum length a 10BaseT cable supports is. What will your reply be?

A. 100 meters
B. 185 meters
C. 330 meters
D. 1000 meters
37
Answer: A

Explanation: The maximum distance in a 10BaseT segment is 100 meters.
Incorrect Answers
B: 10Base2 has a maximum distance of 185 meters.
C: No common network cabling has a maximum distance of 330 meters.
D: Fiber cabling can support distances of 1000 meters.
38
38. A customer's network interface card (NIC) is set up so that it cannot send and receive data at the same time. How would you describe this configuration?

A. Half Duplex
B. Single Duplex
C. Paused Duplex
D. Switched Duplex
38
Answer: A

Explanation: In half duplex we have bi-directional communication, but not in both directions simultaneously.
Note: Full Duplex allows simultaneous traffic in both directions.
39
39. Which of the following is also referred to as the 15 pin connector used in Ethernet networks?

A. BNC
B. STP
C. AUI
D. RG-58
39
Answer: C
40
40. What is the term that is used to refer to a type of data transmission in which a single medium (wire) can carry several channels at once?

A. Cable TV.
B. Baseband.
C. A telephone line.
D. Broadband.
40
Answer: D
41
41. The new trainee A+ technician wants to know which of the following light sources is used for multi mode Fiber optic cable. What will your reply be?

A. LED
B. Laser.
C. Fluorescent.
D. Halogen.
41
Answer: B
42
42. A A+ Professional is tasked with networking ten computers using 10 Base 2 Technology. What type of cable and connectors would you recommend to be used to connect directly to each computer network card?

A. CAT5 and BNC connector.
B. CAT5 and RJ-45 connector.
C. RG-62 and RJ-45 Connector.
D. RG-58 and T connector.
42
Answer: D
43
43. Which of the following is the fastest connection in terms of theoretical limits?

A. IR (Infrared).
B. Full duplex Ethernet over CAT5 cable.
C. Single mode fiber.
D. Wireless.
43
Answer: C
44
44. You are the technician . The company has a 10Base2 network. Which device can used to extend the network beyond the maximum distance imposed by 10Base2?

A. Extender
B. Repeater
C. Converter
D. Expander
44
Answer: B
45
45. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know what the approximate data transfer rate of an BRI (Basic Rate Interface) ISDN connection is. What would your reply be?

A. Between 1000 and 56,000 Kbps.
B. Between 64 and 128 Kbps.
C. Between 500 and 1500 Kbps.
D. Between 1.5 and 10 Mbps.
45
Answer: B
46
46. Between multi mode fiber and single mode fiber, which of the following can carry a signal a longer distance?

A. Multi mode
B. The same distance
C. Single mode
D. The MAX for both is 10k
46
Answer: C
47
47. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know what the theoretical speed of a V.92 analog modem for home based Internet connectivity is. What will your reply be?

A. 56 Kbps
B. 128 Kbps
C. 384 Kbps
D. 512 Kbps
47
Answer: A

EXPLANATION: V.92 modem introduces a number of features that add convenience and performance for the modem user. These features are: quick connect, Modem-on-Hold (MOH) and PCM Upstream. The quick connect feature of a V.92 modem cuts the modem negotiation or handshake time by up to 50% so you can dial-in faster. The main feature that makes a V.92 modem faster than a V.90 modem is V.44 the new compression protocol. It is based upon a compression scheme that can speed up your web browsing as much as 50%. However, the top speed of the modem remains 56Kbps.
48
48. Which type of a cable is most likely in use with RJ-45 connectors to attach computers to the network?

A. 10Base 2.
B. 10Base 5.
C. 10Base T
D. 10Base FL.
48
Answer: C

Explanation: RJ-45 connectors are used with UTP and STP cables. 10BaseT networks use UTP/STP.
49
49. What is the speed of 802.11b?

A. 10 Mbs
B. 11 Mbs
C. 20 Mbs
D. 50 Mbs
E. 54 Mbs
F. 100 Mbs
G. 108 Mbs
49
Answer: B

Explanation:
. 802.11b - (11 Mb / second max speed, 2.4 GHz frequency)
. 802.11g - (54 Mb / second max speed, 2.4 GHz frequency)
. 802.11a - (54 Mb / second max speed, 5.5 GHz frequency)
50
50. What can a crossover cable in an Ethernet network be used to do?

A. Test a faulty network card.
B. Connect two network devices without a Hub
C. Improve bandwidth between the server and the workstations.
D. Convert from 10 Megabits per second to 100 Megabits per second.
50
Answer: B

Explanation: A crossover cable can be used to directly connect (without any hub) two
devices in an Ethernet network. For example two PCs, two switches, or two routers could
be connected. The only requirement is that the same type of port must be used.
51
51. Which protocol requires unique addressing through software configuration?

A. IPX
B. TCP/IP
C. NetBEUI
D. AppleTalk
51
Answer: B

Explanation: Each TCP/IP device must have a unique logical IP address. This IP address
is either configured dynamically with DHCP or statically in the operating system.
Incorrect Answers
A: IPX use the MAC addressing to provide unique addressing. This is a physical
addressing scheme, which cannot be configured through software.
C: NetBEUI requires no configuration since it only communicates through broadcasts.
D: AppleTalk does not require configuration for unique addressing.
52
52. What does TCP/IP support? (Choose three)

A. NWLink
B. Ethernet
C. NetBEUI
D. Token Ring
E. Modem dial-up
52
Answer: B, D, E

Explanation: With the TCP/IP protocol you can connect to Ethernet and Token Ring networks, and use dialup networking.
Incorrect Answers
NWLink and NetBEUI are two other separate protocols.
53
53. Which of the following are characteristics of peer to peer networking? (Choose two.)

A. Router.
B. TCP/IP protocol.
C. Centralized security and administration.
D. Limited number of computers involved.
E. Computer acting as both client and a server.
53
Answer: D, E

Explanation:
D: A peer-to-peer network should only contain a limited amount of computer, typically not more than 10 computers.
E: All computers are peers acting as both client and servers. There is no dedicated server.
Incorrect Answers
A: A router is used in larger networks, not in peer-to-peer networks.
B: TCP/IP is typically used in larger networks, though it might very well be used in a peer-to-peer network.
C: A peer-to-peer network implements de-centralized security and administration.
54
54. What is the common language that computers use to talk with one another on a network?

A. Client.
B. Adapter.
C. Protocol.
D. Operating system.
54
(?)
55
55. Windows uses what name of a peer to peer network?

A. Group
B. Domain
C. Network
D. Workgroup
55
Answer: D

Explanation: In Windows terminology a Workgroup implements peer-to-peer networking.
Incorrect Answers
A: A Group is a container for users.
B: A Domain is a logical security boundary within the network. Servers are used to centralize the administration and the resources.
C: The network consists of the connected devices and the cabling.
56
56. Which type of network cabling can have the greatest unassisted transmit range?

A. Coax
B. UTP
C. STP
D. Fiber Optic
56
Answer: D
One key advantage of fiber-optic cable is its ability to transmit signals over long
distances without signal loss. SDSL signals, on the other hand, begin to break down over
18,000 feet. For most businesses, this distance problem is not an issue. Most businesses
are within SDSL range of a central office and can install SDSL equipment without
concern about signal loss.
57
57. What type of Network supports network communication over short distances using radio IR (Infrared) signals instead of traditional copper wire?

A. NAS (Network Attached Storage)
B. SAN (Storage Area Network)
C. MAN (Metropoliton Area Network)
D. WLAN (Wireless Local Area Network)
57
Answer: D

EXPLANATION: WLAN (Wireless Local Area Network) is a type of local-area network that uses high frequency radio waves rather than wires to communicate between nodes.
58
58. What is the speed of 802.11g?

A. 10 Mbs
B. 11 Mbs
C. 20 Mbs
D. 50 Mbs
E. 54 Mbs
F. 100 Mbs
G. 108 Mbs
58
Answer: E

Explanation:
. 802.11b - (11 Mb / second max speed, 2.4 GHz frequency)
. 802.11g - (54 Mb / second max speed, 2.4 GHz frequency)
. 802.11a - (54 Mb / second max speed, 5.5 GHz frequency)
59
59. A reliable high speed Internet connection is needed over a wide open area. How should a technician proceed?

A. Get DSL installed and then run wires to the work locations
B. Get a cable modem installed and then run wires to the work locations
C. Get either cable or DSL and install a wireless access point and use that for connectivity
D. Get a satellite link and run wires to the work locations
59
Answer: C

EXPLANATION: A wireless solution would provide a high degree of flexibility to the users in the wide
open area.
60
60. Which residential Internet connection technology offers a shared connection technology?

A. Cable Modem
B. ADSL
C. ISDN
D. Dial Up
60
Answer: A

EXPLANATION: DSL provides a dedicated service over a single telephone line; cable modems offer a dedicated service over a shared media. While cable modems have greater downstream bandwidth (up to 9
Mbps), that bandwidth is shared among all users on a line, and will therefore vary, perhaps dramatically, with traffic. Cable modem upstream traffic will in many cases be slower than DSL, either because the particular cable modem is inherently slower, or because of rate reductions caused by contention for upstream bandwidth slots.
61
61. Which of the following is the source of a workstation dynamic IP address?

A. Default Windows Assignment
B. Manual Configuration
C. DNS server
D. DHCP server
61
Answer: D

EXPLANATION: A DHCP provides dynamic IP addresses.
62
62. What is the protocol that adds security in 802.11b WLANs (Wireless Local Area Networks) called?

A. WAP
B. WEP
C. WIP
D. WNP
62
Answer: B
63
63. You are a technician . Your newly appointed trainee wants to know which IEEE specification applies to Wireless LANs (Local Area Networks) and provides up to 54 Mbps in the 5 GHz band and uses OFDM encoding. What would your reply be?

A. 802.11
B. 802.11a
C. 802.11b
D. 802.11g
63
Answer: B

Explanation: IEEE 802.11a is the only wireless LAN standard that uses the 5 GHz band.
64
64. Which of the following is responsible for mapping NetBIOS names to IP Addresses?

A. SMB
B. WINS (Windows Internet Name Service)
C. DHCP
D. FTP
64
Answer: B
Incorrect Answers:
A: SMB (Server Message Block) is a protocol for sharing files, printers, serial ports, and
communications abstractions such as named pipes and mail slots between computers.
C: DHCP provides for the IP configuration of client computers.
D: FTP is a File Transfer Protocol.
65
65. What is the term that is used to refer to the type of networking architecture that involves client processes requesting services from server processes?

A. Client-server
B. Peer-to-Peer
C. Workgroup
D. WAN (Wide Area Network)
65
Answer: A
66
66. What does one call the TCP/IP configuration component that defines the network and host (or workstation) portions of the IP Address?

A. broadcast address
B. hosts file
C. subnet mask
D. default gateway
66
Answer: C
67
67. Which of the types of networking technologies listed below can have a PHYSICAL star topology but a LOGICAL ring topology?

A. Thicket.
B. Thinnet.
C. Token ring.
D. Ethernet Bus.
67
Answer: C
68
68. Which of the following options defines the Default Gateway IP address in a Windows-2000 environment?

A. The Default router address.
B. The Default sending station address.
C. The Default receiving station address.
D. The Default browser address.
68
Answer: A
69
69. With regard to the NetBEUI protocol, which of the following statements are true? (Choose two)

A. NetBEUI is a routable protocol.
B. NetBEUI is a fast and efficient protocol.
C. NetBEUI is limited to running on one segment.
D. NetBEUI provides Layer 3 support.
69
Answer: B, C
B: For small networks NetBEUI is fast and efficient. However, it does not work well in larger networks.
C: NetBEUI is not routable and therefore cannot be used on more than one segment.
Incorrect Answers
Not A: NetBEUI is not routeable.
Not B: NetBEUI is very simple and does not operate on Layer 3.
70
70. A user sends a request to an Internet site. Which protocol being is used?

A. HTTP
B. SNMP
C. SMTP
D. Telnet
70
Answer: A
71
71. The approximate data upload speed of a DSL connection is ______________.

A. Between 1 and 56,000 Kbps
B. Between 64 and 300 Kbps
C. Between 300 and 1500 Kbps
D. Between 1.5 and 10 Mbps
71
Answer: C
72
72. A customer has a DSL connection. They want to know how many computers can make use of the DSL connection. What will your reply be?

A. 255
B. It depends on how many ports are on the switch / hub.
C. 128.
D. 64.
72
Answer: B
73
73. has a 10BaseT Ethernet network. How would you describe 's physical network topology?

A. A bus topology
B. Star
C. Ring
D. Tree
73
Answer: B

Explanation: 10BaseT use hub or hubs to implement a physical star topology.
74
74. A customer wants high speed Internet connection. They want the cheapest solution.
Which would you advise them to get?

A. Dial UP.
B. Cable or DSL.
C. Satellite Link.
D. ISDN.
74
Answer: B