Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/14

Click to flip

14 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1
1. Which motherboard type allows you to turn off the computer via software?

A. AT
B. ATX
C. MCA
D. VESA
1
Answer: B

Explanation: ATX has a soft power switch.
Incorrect Answers
A: AT motherboards are older and do not support a soft power switch.
C, D: MCA and VESA are slot types, not motherboard types.
2
?
2
?
3
3. What is the main difference between AT and ATX motherboards? (Choose two)

A. PS/2 port
B. BNC connector
C. Soft power switch
D. Serial connectors
E. Parallel connectors
3
Answer: A, C
4
4. An ATX motherboard usually has:

A. An Integrated PS/2 mouse connector.
B. An AT keyboard connector.
C. Two IEEE 1284 Ports.
D. Two IEEE 1394 Ports.
4
Answer: A
5
5. You are a technician. Your newly appointed trainee wants to know which bus slots an ISA card would work in.What will your reply be? (Choose two)

A. In a PCI slot
B. In an ISA slot
C. In a MCA slot
D. In an AGP slot
E. In an EISA slot
5
Answer: B, E

Explanation: ISA cards work in ISA and Extended ISA (EISA) slots.
6
6. You installed a new PCI card into an older PC now the PC will not boot. The PCI card works in a newer PC. What is the likely problem?

A. The PCI card is using another card's interrupt.
B. The PCI drivers are incompatible with the older PC.
C. The older PC's power supply is not powerful enough for the new PCI card.
D. The PCI card is PC1 2.1 based and the older PC only supports PC1 2.0.
6
Answer: A
7
7. Which port is serial?

A.<img src="./aplus-core/img/9pinserial.gif">
B.<img src="./aplus-core/img/parallel.gif">
C.<img src="./aplus-core/img/joystick-midi.gif">
D.<img src="./aplus-core/img/monitorconnector.gif">
7
Answer: A
8
?
8
?
9
9. Which port would you plug a printer into?

A.<img src="./aplus-core/img/25pinserial.gif">
B.<img src="./aplus-core/img/parallel.gif">
C.<img src="./aplus-core/img/joystick-midi.gif">
D.<img src="./aplus-core/img/centronics.gif">
9
Answer: B
The centronics connection (D) is on the printer side
10
?
10
?
11
?
11
?
12
?
12
?
13
13. What is circuit board to which MOST other components of the computer connect in some way?

A. Harddrive
B. CD-ROM
C. Motherboard
D. Memory
13
Answer: C
The motherboard is the main circuit board of a microcomputer. The motherboard contains the connectors for attaching additional boards. Typically, the motherboard contains the CPU, BIOS, memory, mass storage interfaces, serial and parallel ports, expansion slots, and all the controllers required to control standard peripheral devices, such as the display screen, keyboard, and disk drive. Collectively, all these chips that
reside on the motherboard are known as the motherboard's chipset. On most PCs, it is possible to add memory chips directly to the motherboard. You may also be able to upgrade to a faster PC by replacing the CPU chip. To add additional core features, you may need to replace the motherboard entirely.
14
14. Which events increase the chances of a motherboard failure? (Choose two)

A. Power being lost while updating the BIOS.
B. Power being lost while updating the printer.
C. Connecting a USB device with the power on.
D. Connecting a PS/2 mouse with the power on.
E. Connecting a serial mouse with the power on.
14
Answer: A, E