Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/21

Click to flip

21 Cards in this Set

  • Front
  • Back
x
1. Which CPU is intended to operate at a 66MHZ motherboard speed?

A. Intel 80486
B. Pentium 75
C. Pentium II 350
D. Pentium II 300
x
Answer: D

Explanation: The CPU speed must be a multiple of the bus speed. A 66MHz bus speed times 4.5 gives 300 MHz.
Incorrect Answers
A: No 486 processor had a bus speed of 66MHz: The maximum bus speed of a 486 processors is 33MHz.
B, C: Neither 75MHz and 350MHz are not dividable with 66MHz. The CPU speed must be a multiple of the bus speed. Pentium 75 works at 50Mhz bus speed.
x
2. A customer has a PC that supports an AMD Athlon XP 2100 + processor. What is the Front side Bus speed of the customer's main broad?
A. 133 MHz
B. 166 MHz
C. 200 MHz
D. 266 MHz
x
Answer: D
x
3. You are the technician at Certkiller . The Certkiller CEO wants to migrate to a 64 bit processor. Which of following processors would you suggest using? (Choose two)

A. AMD Opteron
B. Intel Itanium
C. Intel k64
D. AMD k64
x
Answer: A, B
x
4. A customer has a motherboard with a Slot A socket. What processor can the customer use?

A. An AMD K7
B. An Intel MMX
C. An AMD Athlon
D. An Intel Pentium Coppermine
x
Answer: C
x
5. Which of the following should be placed between a heatsink and a processor setting them in place?

A. Thermal grease.
B. Rubber cement.
C. Plastic plate.
D. Ceramic plate.
x
Answer: A
The surface of a CPU or a heatsink is never entirely flat; if you place a heatsink directly on a CPU, there will be tiny (invisible) gaps between the two. Since air conducts heat poorly, these gaps have a very negative effect on the heat transfer. Therefore, an interface material with a high thermal conductivity is needed to fill these gaps, and thus improve heat conductivity. The most commonly used interface material in the electronics cooling area is thermal
x
6. What would a failed processor fan most likely cause? (Choose two)

A. CPU damage
B. System lockups
C. Hard drive failure
D. Floppy drive failure
E. CD-ROM drive failure
x
Answer: A, B

Explanation: A failed processor fan would cause the CPU to overheat. This could damage the CPU or make the CPU work incorrectly which would cause system lockups.
Incorrect Answers
C: Hard drives have their own cooling and are not dependant on the CPU fan.
D: Floppy drives have no cooling.
E: CD-ROM drives do not depend on the CPU fan for cooling.
x
7. What socket is used by the Pentium Pro processor?

A. Socket 4
B. Socket 6
C. Socket 8
D. Socket 10
x
Answer: C
x
9. Which CPU socket 7-based? (Select all that apply.)

A. Pentium I
B. Pentium II
C. AMD Athlon
D. Pentium MMX
x
Answer: A, D

Explanation: Socket 7 is supports late Pentium Models including Pentium MMX, AMD K6 (not K7 or AMD Athlon), and Cyrix processors.
x
10. Which processors use a slot 1 connection on a motherboard? (Choose two.)

A. AMD K7
B. PENTUIM II
C. PENTIUM III
D. PENTIUM PRO
E. PENTIUM II XEON
x
Answer: B, C

Explanation: Slot 1 motherboards are used for Celeron, Pentium II (not Pentium II XEON however) and Pentium III processors, not for Pentium Pro and Athlon processors.
x
12. Why was MMX technology added to the Pentium II?

A. Improve printing speed.
B. Speed up modem access to the internet.
C. Improve security when using windows 95/98.
D. Handle multimedia functions like sound and video.
x
Answer: D

Explanation: MMX stands for MultiMedia eXtensions.
x
13. Which processors will fit in the same socket? (Choose three.)

A. AMD K7.
B. Cyrix MLL.
C. AMD K6.
D. Pentium II.
E. Pentium MMX.
x
Answer: B, C, E

Explanation: Socket 7 is supports late Pentium Models including Pentium MMX, AMD K6 (not K7 which is much later), and Cyrix processors.
x
14. What next technology was added to the Pentium III?

A. MMX4.
B. Enhanced audio steaming.
C. Enhanced graphics capabilities.
D. Internet streaming SIMB extensions.
x
Answer: D
x
15. Intel's Single Edge Contacts (SEC) design contains both a CPU and a __________?

A. L1 Cache
B. L2 Cache
C. L3 Cache
D. L4 Cache
x
Answer: B

Explanation: The SEC design contains the CPU and a L2 cache.
x
16. A ZIF socket was put on the motherboard to help with inserting and removing?

A. CPUs
B. SIMMS
C. DIMMS
D. CPU FANS
x
Answer: A

Explanation: A Zero Insertion Force (ZIF) socket is used to inserting and removing CPUs.
Incorrect Answers
B, C: Memory modules such as SIMMS and DIMMS do not a ZIF socket
D: CPU fans do not use a ZIF socket.
x
17. What is the memory contained inside the CPU called?

A. RAM
B. ROM
C. CACHE
D. VIRTUAL
x
Answer: C

Explanation: The CPU uses fast cache memory to improve speed.
Incorrect Answers
A: CPU does not contain RAM.
B: CPUs often contain micro-code. This micro-code is either hard-wired or stored in ROM. However, this ROM memory is not so well known. Therefore this alternative is not the best answer.
D: Virtual memory is logical memory, not physical memory.
x
18. Which is not a valid AMD CPU?

A. K6
B. K5
C. K8
D. Athlon
x
Answer: C

Explanation: K5, K6 and Athlon are all existing AMD processors.
Incorrect Answers
There is no processor called K8.
x
19. What Processor use a Slot 1 Configuration?

A. AMD Duron
B. AMD Thunderbird
C. Intel Pentium
D. Intel Pentium 2
x
Answer: D

Explanation: Slot 1 motherboards are used for Celeron, Pentium II and Pentium III processors, not for Pentium or Athlon processors.
x
20. Which of the following represents a typical Pentium 2 Processor?

A. 90 Mhz
B. 166 Mhz
C. 300 Mhz
D. 1.2 Ghz
x
Answer: C

EXPLANATION: 90 and 166 MHz are for Pentiums. 1.2 GHz for Pentium III.
x
21. Of the following, which is a type of CPU socket?

A. ZIF
B. PCI
C. ISA
D. COM1
E. RS-232
x
Answer: A
x
22. Which of the following is necessary then upgrading a Pentium 3 PC to a Pentium 4?

A. A new motherboard.
B. A Pentium 3 to Pentium 4 Socket adapter.
C. A Pentium 3 to Pentium 4 Slot adapter.
D. All you need is the CPU.
x
Answer: A
x
23. You just installed a Pentium II 800-MHz chip. When you booted up your computer, it only recognized 400-MHz chip. What could be the problem?

A. Only half of the chip is installed into the socket.
B. The jumper settings on the chip are not correct.
C. You do not have enough space on your hard drive.
D. The BIOS setting is not reflecting a multi-speed setting.
x
Answer: D

Explanation: The CPU speed on modern PCs is configurable through BIOS. We should adjust the BIOS setting of the CPU speed.
Incorrect Answers
A: If the CPU chip is incorrectly installed the computer would not start.
B: There are no jumper settings on CPU chips.
C: Lack of hard drive space does not affect the CPU speed.