Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/30

Click to flip

30 Cards in this Set

  • Front
  • Back
1
1. A customer receives 1 long and 2 short beeps when he boots his PC. What does this beep sequence indicate?

A. A system board failure
B. Power supply voltage is low
C. A faulty 3270 keyboard card
D. A problem with the video adapter
1
Answer: D

Explanation:
The original IBM Error Codes has a 1 long and 2 short beep error code which indicates a display adapter (MDA, CGA) problem.
Incorrect Answers:
A: An error code with 1 long and 1 short beep indicates a system board error.
B: There is not POST routine to check the power supply voltage. If the voltage is too low, the PC won't boot.
C: An error code with 3 long beeps indicates a 3270 keyboard card error.
2
2. Which of the following onboard devices on a motherboard drive can be updated through software?

A. chip set
B. data bus
C. system BIOS
D. IDE controller
2
Answer: C

Explanation: The System BIOS can be updated with a Flash BIOS upgrade program usually resident on a diskette.
3
3. What does an error during POST on a PC mean? (Choose two)

A. BIOS requires resetting.
B. Hardware failure.
C. HIMEM.SYS is missing or faulty.
D. The drivers for the device are incorrect.
E. The Windows file system is generating an error.
3
Answer: A, B

Explanation:
A: POST errors could disappear after a reset of the BIOS.
B: Errors during POST are hardware-related.
Incorrect Answers
C: Missing files or incorrect files would not generate POST errors.
4
4. During boot up, a user receives POST error message that the keyboard is NOT connected. The user checks that the keyboard is connected and reboots the computer only to receive the same message. What should you do?

A. Unplug the computer, and check the Harddrive to make sure it is connected.
B. Replace the keyboard.
C. Boot into the BIOS and check the boot sequence.
D. Replace the motherboard.
4
Answer: B
5
5. When powering on a system, you receive a keyboard error. What generates this message?

A. CMS
B. ASPI
C. POST
D. POSIX
5
Answer: C
6
6. When you arrive at the customer's desk the computer is giving a continuous beep noise that will not stop. What is the problem?

A. Virus was down loaded from the internet.
B. BIOS on the motherboard was corrupted.
C. Improper driver was loaded on the hard drive.
D. A key on the key board is stuck in the down position.
6
Answer: D

Explanation: A stuck key could cause the noise.
Incorrect Answers
It is unlikely that a virus, corrupted BIOS, or an improper driver would have this effect.
7
7. What would cause a keyboard error message? (Choose two)

A. Stuck key
B. Pressing the F5 key
C. Keyboard not plugged in
D. Pressing CTRL + ALT + ESC
7
Answer: A, C

Explanation: A stuck key or an absent keyboard would cause a keyboard error message.
Incorrect Answers
B, D: Pressing keys would not cause a keyboard error message.
8
8. A customer has an IBM desktop computer. When the computer boots up, the customer hears one short beep after the unit completes the POST. What does this indicate?

A. A system board error.
B. A memory error.
C. A video error.
D. No errors.
8
Answer: D
9
9. What does a 601 error POST (Power On Self-Test) indicate?

A. hard drive error
B. floppy drive error
C. network boot problem
D. defective power supply
9
Answer: B

Explanation: POST errors in the 600-699 range generally indicate Floppy disk drive errors.
Incorrect Answers
A: Hard drive errors are in the 17xx range.
10
10. Which symptoms would the initial POST not identify?

A. Bad memory location.
B. ROM BIOS configuration failure
C. A stuck key or defective keyboard.
D. A RAM chip that fails at high temperature
10
Answer: D

Explanation: The POST (power on self test) would not be able to detect a RAM chip that fails at a high temperature. This would not happen when the computer starts.
Incorrect Answers
A, B; C: POST identifies bad memory locations, ROM BIOS configuration failures, and stuck key or defective keyboards.
11
11. A customer hears one long and three short beeps when powering up a portable computer. The computer won't boot further. What would you advise the customer to do?

A. Replace or reset the video card.
B. Replace the Harddrive.
C. Replace or reset the memory chips.
D. Replace the floppy drive.
11
Answer: C
AMI BIOS
Indicator Message
One Short Beep DRAM Refresh Failure
Two Short Beeps Parity Circuit Failure
Three Short Beeps Base 64k RAM Failure
12
12. When seeking to upgrade your BIOS for a particular motherboard. What do you need to know?

A. Memory Type
B. Hard Drive Size
C. Make and Model
D. DIMM manufacturer
12
Answer: C

Explanation: To get the appropriate BIOS update we need the make and model of the motherboard or the BIOS.
13
13. Which of the following are managed by the system board BIOS?

A. NIC (Network Interface Card)
B. Printers
C. Modems
D. ATA (IDE)
13
Answer: D

Explanation: IDE ATA settings are included BIOS.
Incorrect Answers
Network adapters, printers, and modems are not configured in BIOS.
14
14. You get a CMOS Checksum error during boot up. What is the most likely cause?

A. Power Supply is bad.
B. BIOS needs Updating
C. CMOS battery is nearing end of life.
D. Hard Drive types are incorrectly defined.
14
Answer: C

Explanation: A CMOS checksum error indicates an error in the configuration. The most likely cause of this error is that the contents of the CMOS have been erased. The CMOS settings will be lost when the CMOS battery is used up.
15
15. From which location are first instructions available when a microcomputer is powering up?

A. CPU
B. Boot.ini
C. ROM BIOS
D. Config.sys
15
Answer: C

Explanation: The instructions are loaded from the ROM BIOS.
Incorrect Answers
A: The CPU only contains microcode for the CPU itself. It does not contain any code run by the system at startup.
16
?
16
?
17
17. Where are the system date and time maintained when the system is turned off?

A. In RAM
B. In the CMOS
C. On the hard drive
D. In the power supply
17
Answer: B
18
18. What does a 201 error indicate during POST?

A. CPU error.
B. Memory error.
C. Video problem.
D. Floppy drive error.
18
Answer: B

Explanation: POST errors in the 200-299 range indicates (almost always) Memory errors.
19
19. You have just finished a clean installation of Windows 2000 and remove the installation CD from the drive. When you reboot the system you receive the following error message 'Can't find the bootable CD ROM device'. What should you do to correct the problem?

A. Reinstall the ATAPI driver.
B. Make sure MSCDEXE is loaded in CONFIG.BAT.
C. Change the BIOS boot sequence to A, C, CD-ROM.
D. Replace your hard drive and run FDISK and reinstall the OS.
19
Answer: C

Explanation: We should ensure that the boot sequence lists the hard drive before the
Incorrect Answers
A: ATAPI drivers are not installed by users. They are a part of the operating system.
B: MCSD.EXE was used in older Windows versions. It is not used in Windows 2000.
D: There is no need to reinstall the OS, we just need to change the boot sequence.
20
20. A customer calls and says the computer will not boot. The system brings up the first screen that shows the memory count but it freezes immediately so that the user can't enter the CMOS setup screen. What should you take to the site to fix the problem?

A. CPU.
B. Modem.
C. Video card.
D. Floppy drive.
20
Answer: A

Explanation: It could be a memory problem(not listed) or a CPU problem.
Incorrect Answers
B: POST does not check modems.
21
21. What is the most important step when upgrading the BIOS?

A. Shut off the UPS.
B. Unplug all connectors.
C. Write down all the settings.
D. Save the BIOS upgrade files on to a floppy disc.
21
Answer: C

Explanation: Before upgrading the BIOS we should write down all important CMOS settings to be able to return to the previous BIOS state if needed.
Incorrect Answers
A: The use of an UPS is not related to the upgrade of the BIOS.
B: It is not necessary to unplug connections.
D: The upgrade files would not be helpful if we want to revert to the previous state.
22
22. What is the first critical component that a fail motherboard battery effects?

A. RAM.
B. ROM.
C. BIOS.
D. CMOS.
22
Answer: D

Explanation: The CMOS memory uses the motherboard battery to keep its settings.
Incorrect Answers
A: RAM do not use the motherboard battery.
B: ROM is not affected.
C: The BIOS is the firmware that handles the settings in CMOS. The BIOS program is stored in ROM and is not affected by motherboard battery.
23
23. Where can you find the BIOS version ID?

A. System properties
B. BIOS setup screens
C. Motherboard manual
D. On the back of the computer
23
Answer: B

Explanation: The BIOS version ID can be seen when using the BIOS setup screens.
Incorrect Answers
A: System properties cannot reveal the version of the BIOS that is running.
C, D: Most modern BIOSes can be upgraded by flashing them. It would therefore be impossible to contain the current BIOS version in either the Motherboard manual or at the back of the computer.
24
24. What are the minimum hardware components required for the POST to past? (Choose all that apply.)

A. CPU
B. RAM
C. Mouse
D. Hard drive
E. Video Card
24
Answer: A, B, E

Explanation: To pass the POST the CPU, the RAM and the Video card must be functioning.
Incorrect Answers
The Mouse or the hard drive does not have to be functioning or even being present.
25
25. Some one placed a BIOS password on a computer and forgot the password. What should you do? (Choose two)

A. Boot to a floppy and fdisk the drive.
B. Temporarily remove the CMOS battery.
C. Go into BIOS setup and delete the password.
D. Clear the CMOS by shortening the CMOS jumper.
E. Boot down the computer while holding down the <CTRL> key.
25
Answer: B, D

Explanation: We must reset the BIOS settings. Depending on the motherboard this can be done by removing the CMOS battery or shortening or by shortening the CMOS jumper.
Incorrect Answers
A: Repartitioning the drive is unnecessary and will not help.
C: We cannot enter BIOS setup without the password.
E: We must reset the CMOS battery. There is no way we can override the password with different key strokes.
26
?
26
?
27
27. What does the BIOS do when a plug and play card is installed?

A. Looks for the manufacturer of the card.
B. Checks the processor ID for compliance.
C. Disables the other cards until the new card is installed.
D. Consults the ESCD to determine which system resources are available and needed for the card.
27
?
28. A user reports that the computer is acting strangely. The correct time is set in the Operating System, but when the PC is rebooted the system time is reset. The technician replaces the CMOS battery, sets the time and reboots the PC only to find that the time is still being reset. What is the problem?

A. The contacts on the CMOS battery holder are corroded
B. The Operating System need to be reinstalled
C. The Power Supply needs to be replaced.
D. The BIOS needs to be upgraded to support the new battery.
28
Answer: A
Problem related to CMOS. Most likely some problem with the battery. However, a new battery would not required a BIOS update.
29
29. Which of the following settings can be changed in the computers CMOS? (Select Two)?

A. Computer Data & Time
B. CD-ROM drive Letter
C. Type of Floppy Drive
D. Ram Memory Size.
29
Answer: A, C
30
30. What would be the proper boot sequence for a computer if it has to have a blank floppy disk in its system for a particular application?

A. Harddrive CD-ROM Floppy.
B. Floppy, Harddrive.
C. CD-ROM, Floppy, Harddrive.
D. Floppy, CD-ROM, Harddrive.
30
Answer: A