Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/15

Click to flip

15 Cards in this Set

  • Front
  • Back
x
1. A user is using multiple monitors in Windows 98 and states that a mouse can only
be used with the primary monitor. The problem is that the user is in an MSDOSbased program. How should the MSDOS program be run?

A. In full screen mode.
B. With a high refresh rate.
C. In protected screen mode.
D. With high resolution in use.
x
Answer: A

Explanation: The DOS program should be run in full-screen mode and possibly with 256 colors only.
Incorrect Answers
B: A high refresh rate would not be helpful.
C: There is no such thing as protected screen mode.
D: A high resolution would be counter-productive.
x
2. How does Windows 95 store compressed data?

A. as .ZIP files
B. in a hidden subdirectory.
C. Copies each file on a host drive.
D. Compressed volume file.
x
Answer: D

Explanation: Natively Windows 95 supports compressed data in a compressed volume file.
Incorrect Answers
A: ZIP files required third party software.
B: There is no hidden subdirectory containing the compressed files.
C: Windows 95 does not support compression on a file by file basis.
x
3. A customer use a Windows 98 machine with a 20BG hard drive formatted with
FAT32 and tries to install an old DOS program but gets an error message that there is not enough space on the hard drive. According to the drive properties more than 12GB free space is remaining on the drive. What is wrong?

A. Windows 98 is not reporting free space properly.
B. The DOS program does not recognize a FAT32 partition.
C. Windows 98 does not support any legacy DOS programmes.
D. The partitions on the primary hard drive are not set to active.
x
Answer: B

Explanation: The legacy program uses low-level routines to access the hard disk. The legacy program might not support FAT32.
Note: FAT16 had a maximum partition size limit of 2GB:
Reference: Microsoft Knowledge Base Article - Q154997, Description of the FAT32 File System

Incorrect Answers

A: Windows 98 support FAT32. FAT32 has a maximum limit of 2TB or 2,000GB.
C: Windows 98 is backward compatible and supports 16-bit DOS applications.
D: If the system disk was not set to active then the system would not be able to boot.
x
4. Your Windows 9x computer locks up and you are unable to close the program.
How can you terminate the program without shutting down the system?

A. Press CTRL+ALT+ DEL twice
B. Use software release utility UNLOCKIT.EXE.
C. Select the Close Program option in the Control Panel
D. Press CTRL+ALT+ DEL. Select the program not responding and click the END Task button
x
Answer: D

Explanation: CTRL+ALT+DEL opens the Task Manager. From Task Manager we can select the hung program and end it.
Incorrect Answers
A: Pressing CTRL+ALT+DEL twice on a Windows 9x system would make the system reboot.
B: There is no UNLOCKIT.EXE utility in Windows 98.
C: There is no Close Program option in the Control Panel.
x
5. A recently installed application launches each time Windows 95 starts. In order to
disable the auto launch what should you check? (Choose two)

A. WIN.INI
B. REGISTRY.
C. SYSTEM.INI
D. SETUP GROUP.
E. CONFIG.SYS
x
Answer: B, C

Explanation: The registry and the system.ini file both contain applications that are launched every time the system is restarted.
Incorrect Answers
A: WIN.INI does not contain any startup configuration settings.
D: In Windows 9x there no such thing as a SETUP GROUP.
E: CONFIG.SYS is used for device drivers, not for auto launch of applications.
x
6. An executable file in Windows Explorer on a Windows 98 machine has the generic
windows icon next to it and will not open or execute. What can cause this? (Choose two)

A. A user changed the icon image.
B. The application associated with the file is hidden.
C. The application associated with the file was deleted.
D. The application associated with the file is read only.
E. A user has moved the application file to a new location.
x
Answer: C, E

Explanation: The associated application file is either missing or has moved to another location.
x
7. On a Windows 9x system all that is seen are truncated file names instead of actual
long filename. What utility is being used?

A. File Manager
B. System Editor
C. Program Manager
D. Windows Explorer
x
Answer: A

Explanation: File Manager is a Windows 3.x utility used to manage files and folder. It corresponds to Windows Explorer in Windows 9x. File Manager is still present in Windows 9x. However, File Manager does not support long file names, and it will truncate long file names into 8.3 names.
Incorrect Answers
B: The System Editor, sysedit, is used to edit text files.
C: The Program Manager of Windows 3.11 was used to manage open programs.
D: Windows Explorer supports long file names.
x
8. You have configured a dual boot system consisting of Windows 98 in FAT32
partition and Windows 2000 using an NTFS partition. You checked your Windows 2000 installation and it looks good. However when you boot to Windows 98 you cannot see the files in the NTFS partition. What might be the source of the problem?

A. The partition has not been made active.
B. Windows 98 file sharing is not turned on.
C. Windows 98 is not compatible with NTFS
D. NTLDR does not load when starting Windows 98.
x
Answer: C

Explanation: Windows 98 does not support the NTFS file system.
x
9. You successfully installed Windows 98 and cannot adjust your display resolution. What should you do first?

A. Flash the BIOS first.
B. Degauss your monitor.
C. Update your Windows drivers with the latest available version.
D. Refresh the device manager from the System Control Panel.
x
Answer: C

Explanation: We have installed the incorrect video adapter device drivers. We should
update this driver.
x
10. In Windows 9x you have multiple monitors connected to your computer and you are unable to drag a window from one screen to another. What could be causing this problem?

A. Video refresh rate is set to high.
B. The windows you are trying to drag is maximized.
C. Video resolution is different on both the monitors.
D. Application does not support multiple monitors.
x
Answer: B

Explanation: A maximized window would prevent the window from being dragged.
Incorrect Answers
A: The refresh rate does not affect multiple monitors.
C: Video resolution do not have to match on the different monitors.
D: The operating supports multiple monitors, the application do not need to support it.
x
11. With a Windows 9x system only 1MB of hard drive space is left on the boot drive and the operating system crashes. Which file may have run out of space?

A. SYSTEM.INI
B. WIN386.SWP
C. PAGEFILE.SYS
D. SWAPFILE.TMP
x
Answer: B

Explanation: The swap file might have run out of space. On Windows 9x systems the swap file has the name WIN386.SWP.
Incorrect Answers
A: System.ini is a small windows configuration file.
C: Pagefile.sys is used on Windows NT/2000/XP systems, not on Windows 9x.
D: There is no file called swapfile.tmp.
x
12. A client who is using Windows 95 calls and states that a folder has just been shared however the folder does not appear as a shared folder. What is causing the problem?

A. Disk quotas are in place.
B. Available RAM is insufficient.
C. Available hard drive space is insufficient.
D. More than 300 shared folders already exists.
x
Answer: D

Explanation: Windows 95 has a built-in limit of a maximum of 300 shared folders.
Incorrect Answers
A: Disk quotas were introduced in Windows 2000 Server, older Windows versions do not support quotas.
B: Lack of RAM would not cause this behavior.
C: Lack of hard drive space would not prevent sharing.
x
13. A customer with a Windows 9x system can't print but the printer is online and print jobs are queued. What could be the problem?

A. Spooler is overloaded.
B. Work of flying printing is selected.
C. The printer is energy-restrict mode.
D. The printer and CPU frequencies are mismatched.
x
Answer: A

Explanation: The spooler could be overloaded.
Incorrect Answers
B: There is no such setting.
C: There is no energy-restrict mode.
D: There does not exist any matching between printer and CPU frequencies.
x
14. What keys are used to get the interactive startup in Windows 98 during the boot sequence?

A. F1
B. DEL
C. END
D. CTRL
x
Answer: D

Explanation: By pressing the CTRL key when the computer beeps, the Windows Startup menu will appear. From this menu we can use Step-by-step confirmation and get an interactive startup.
Reference: Symantec Knowledge Base, Diagnostic startup of Windows 98 and Windows Me
x
15. What are valid methods to make a bootable floppy disc in Windows 9x? (Choose three)

A. FDISK A:
B. Format a: from a command prompt.
C. Format a:/s from a command prompt.
D. Control panel, Add/remove programs, start up disk.
E. In Explorer right click on a drive, format, floppy system files.
x
13. What are valid methods to make a bootable floppy disc in Windows 9x? (Choose three)

A. FDISK A:
B. Format a: from a command prompt.
C. Format a:/s from a command prompt.
D. Control panel, Add/remove programs, start up disk.
E. In Explorer right click on a drive, format, floppy system files.