Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/20

Click to flip

20 Cards in this Set

  • Front
  • Back
centimeters (cm)
100cm = 1meter
10cm = 1dm
decimeters (dm)
10dm = 1m
meters (m)
1000m = 1km
kilometer (km)
1000m =1km
milliliters (mL)
1000mL= 1L
Liters (L)
1000mL = 1 Liter
grams (g)
1000g =1kg
kilogram (kg)
1000g =1kg
big to small
5Kg=_____g
mulitply
5kg x 1000g = 5000g
small to big
300cm =_____m
divide
300cm/100cm=3m
50cm=_____dm
5dm
divde 50/10=5
3liters=______mL
3000mL
multiply 1000 x3 =3000
40m=____cm
multiply
100 x 40 = 4000
I need 2 meters of string. I have 150cm of string. How much more do I need?
50cm
2m=200cm because 100com=1m
200-150=50
13m=____cm
multiply
13 x 100= 1300
96kg=____g
multiply
96 x 1000= 96,000
I have a box of gum whose mass is 75 grams. I have a box of m&ms that has a mass that is 4 more than twice the box of gum. What is the mass of m&ms?
(75grams x 2) + 4
75 x 2 = 150
150 +4 = 154 grams
10 ft = ____in
multiply
10 x 12 =120
132inches = _____ft
divide 132/12 =11ft
6gal= _____pt
If 2pts =1 quart
2pts=1qt so 4qts= 8pt
4qts=1gal
6x8=48 pts