• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/51

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

51 Cards in this Set

  • Front
  • Back
  • 3rd side (hint)
Ma intrebam daca...
Ma intreb daca te vei lasa de fumat in dupa-amiaza asta. Ma intrebam daca senzatia confortabila pe care o simti in picioare se va imprastia in intreg corpul. Ma intrebam daca poti pentru o clipa sa te gandesti ca nu ai fumat niciodata si sa-ti imaginezi cum ar fi o zi tipica astfel. Nu ti-am spus nimic, ma intrebam doar...
Poate vei _____.
Poate vei rataci cateva comenzi ascunse in discutiile cu prietenii tai in timp ce vei invata. Poate vei visa noi metode de a spune ce doresiti la noapte. Poate vei localiza comenzile ascunse in aceste propozitii.
Probabil ca deja stii...
Probabil ca deja stii multe metode de a te simti bine fara a pierde timpul. Si ce faci ca raspuns la aceasta declaratie? Poate vei incerca sa te gandesti la ce zic ca stii si, bineinteles, este destul de probabil sa le gasesti daca te gandesti la ele destul de mult timp! Daca as fi dorit ca tu sa cauti cu adevarat raspunsurile acestea, as fi spus: La un nivel mai adanc, probabil ca stii deja cat de folositoare pote fi comunicarea indirecta.
Nu_____ prea repede.
Aceasta fraza implica faptul ca ceea ce sugerez se va intampla negresit, si tot ceea ce ma intereseaza este cand se va intampla. Si daca imi rezisti, raspunsul tau inconstient poate fi foarte bine: "Da, bine, cine-mi spune mie ca nu pot face asta repede! Las' ca-ti arat eu!". Nu e minunat? Nu te apuca de treaba prea repede! Nu intra in transa prea repede, realaxeaza-te si asculta-mi vocea doar un pic.
Poti sa-ti imaginezi?
Probabil ca deja stii ca oamenii sunt dispusi sa faca mai ales lucrurile familiare, si imaginandu-ti ceva este un mod minunat de a crea familiaritate. Ai putea sa-ti imaginezi ce ai face intr-un avion daca ti-ar placea sa zbori? Iti poti imagina toate situatiile in care ai folosi acest tipar de limbaj daca l-ai practica, stiindu-l?
Cineva poate, <nume>, _____.
Adaugand numele persoanei la inceputul comenzii ascunse, o vei face mai puternica. Unii pot, Ioana, sa se simta bine fara nici un motiv. Unii pot, Greta, experimenta efectele hipnozei fara a sti ce se va intampla. Unii pot, Joe, inchide ochii doar pentru senzatia placuta. Cine poate? ... Oricine poate. Nu vorbeam despre tine, Joe.
Poti sa observi senzatiile pe care le ai... in timp ce...
Poti sa observi senzatiile directioneaza atentia catre senzatiile interne, lucru minunat pentru inductiile hipnotice. In timp ce ofera inca o ocazie pentru sugestii indirecte. S-ar putea sa observi senzatiile ce-ti cuprind picioarele, pe masura ce te relaxezi complet. S-ar putea sa observi senzatia de confort pe masura ce-ti relaxezi intregul corp.
Unii ar putea, <name>, _____.
Rosteste comanda aproape de a doua jumatate a propozitiei, si o vei transforma intr-o comanda ascunsa personala. Unii ar puteam, Ioana, invata din aceasta situatia si ar lasa sa plece sentimentele vechi. Un om ar putea, Cristi, sa gaseasca cateva motive bune sa faca slabitul interesant.
Omul ar putea _____, pentru ca____
Pentru ca (deoarece) este cuvantul magic, pentru ca imprumuta credibilitate emotionala la orice este inaintea lui. O persoana ar putea folosi cuvantul 'deoarece' dupa sugestii importante, pentru ca iti place sa incerci lucruri noi. Unii ar putea lasa aceste invataminte sa patrunda adanc, pentru ca nu esti inca constient de asta inca.
Poti _____, pentru ca ---
Din nou cuvintele "pentru ca". Poti doar sa le utilizezi pentru a vedea cat sunt de puternice, pentru ca poti spune aproate orice vrei dupa ele. Poti sa crezi ca functioneaza, deoarece sunt o modalitate atat de facila sa continui discutia in timp ce introduci sugestii. Poti chiar sa le folosesti in conversatia de zi cu zi, pentru ca oamenii cauta intotdeauna motive pentru a face ceva.
Poti sa _____, nu-i asa ca poti?
Nu-i asa ca poti... este o modalitate extraordinara de a incheia o declaratie. O transforma intr-o intrebare ce pare mai putin ingrijoratoare si creeaza confuzie cand incerci sa nu fii de acord cu ea. Poti sa fii de acord cu mine, nu-i asa ca poti? Poti sa te relaxezi in acel scaun, nu-i asa ca poti? Poti sa permiti raspunsurilor pe care le cauti sa vina la tine, nu-i asa ca poti?
S-ar putea sa observi cum ____ se simt mai bine, cand _____
Presupunerea ascunsa este ca ceea ce sugerez produce o stare de bine si ca atunci cand iti dai acordul vei face ceea ce zic! S-ar putea sa observi cum ochii se simt mai bine cand ii inchizi cat de bine te simti cand iti inchizi si stau inchisi. S-ar putea sa observi senzatia de bine din brate cand le relaxezi, asezat in scaun.
Cineva nu trebuie sa, <nume>_____-
Cineva nu trebuie sa faca ceva, nu-i asa. Pare asa de formal, detasat si impersonal, (numele tau aici), sau trebuie? Cineva nu trebuie, Betty, sa inchida ochii cand incepem. Nimeni nu trebuie, Josef, sa se relaxeze din ce in ce mai mult cu fiecare respiratie.
Oamenii nu trebuie sa, <nume>,____-
Oamenii nu trebuie, dar o fac indiferent, nu se intampla de obicei asa? Si cand le utilizez numele, devine atat de personal. Oamenii nu trebuie sa raspunda favorabil cand le utilizezi numele, dar stii tu, (numele tau), mai mult ca sigur ca o fac. Oamenii nu trebuie, George, sa asculte cu atentie tot ce spun.
S-ar putea sa nu stii daca _____-
Cand ma gandesc daca stii sau nu ceva, presupun ca acel lucru exista si este adevarat. S-ar putea sa nu stii daca va fi distractiv. S-ar putea sa nu stii daca te vei distra asa de bine incat imi vei scrie apoi ca sa-mi spui despre asta.
Este usor sa_____, nu-i asa?
Nu-i asa este alt final care domoleste o declaratie, transformand-o intr-o intrebare. Si este un pic ciudat sa nu fii de acord cu el, nu-i asa? Este usor sa intri intr-o mica transa, nu-i asa? Este usor sa descoperi ceva special in adancul tau, nu-i asa? Si daca spui ca ceva e usor, atunci probabil ca vei incerca ca sa vezi daca am spus adevarul.
Unii oameni s-ar putea sa nu stie daca _____.
Pentru o doza suplimentara de distractie cineva ar putea schimba subiectul in mijlocul discutiei, este destul de ciudat, si accentueaza faptul ca de fapt nu vorbesti despre o persoana la modul abstract. Unii s-ar putea sa nu stie daca ai avut o experienta incredibila. Unii s-ar putea sa nu stie daca mana ar incepe sa se ridice incet in aer pur si simplu.
Esti capabil sa _____.
Esti capabil sa te bucuri de serviciul tau, pentru ca ai un simt al umorului incredibil. Esti capabil sa-ti relaxezi bratele complet. Este doar un alt truism, eu doar observ ce e evident. Esti capabil sa recitesti asta pentru a fi sigur ca ai inteles totul.
<concluzie>, <concluzie>, <concluzie>, si _____.
Cand incep sa insirui o serie de concluzii, celalalt incepe sa spuna in gand da, da, da ... da, si incepe sa ia obiceiul de a fi de acord cu tine, si chiar atunci il atingi cu o sugestie. Te-ai asezat confortabil in fotoliul acela, voi vorbi un pic, poti asculta ceea ce spun si poti aluneca intr-o adanca stare de relaxare.
Unii sunt capabili sa _____.
Ce faci cand fac comentarii pe marginea a ceea ce sunt capabili altii? Probabil ca verifici daca poti sa faci si tu asa. Unii sunt capabili sa manance mai putin si sa se bucure de mancare mai mult, pentru ca poti savura fiecare imbucatura de mancare pe care o mesteci si o mananci incet.
... mi-a spus odata, "_____"
Citeaza pe altcineva si pune mesajul tau in citat. Partea frumoasa este ca ei au zis-o, nu tu.Dadaca mea mi-a zis odata, "Inchide ochii si dormi acum ori iti voi trage una on cap!"
... spunea, " _____"
Citeaza pe cineva si pune mesajul tau in citat. De-a lungul anilor de fiecare data studentii mei mi-au spus, "Citatele sunt cele mai distractive cai de livrare a mesajelor indirecte". De fapt, unul dintre ei a spus, "Daca nu reusesti sa folosesti citatele pentru a livra un mesaj, inseamna ca esti prost de-a binelea". Dar asta a spus el. Eu nu as folosi astfel de vorbe.
Daca tu....., atunci ...
Asta este declaratia cauza efect, dar nu trebuie sa fie foarte logica. Pentru a verifica daca prima parte e corecta, partenerul de conversatie trebuie sa faca partea a doua, si asta e ce vrei. Daca iti imaginezi ca esti in locul tau favorit, atunci vei avea senzatia aceea de relaxare in tot corpul si daca iti tii bratele pe fotoliu ca acum, atunci suntem gata sa incepem.
Cand _____, atunci ---
Spun cand X, atunci Y, si va trebui sa faci X si apoi sa cauti Y pentru a intelege ceea ce spun. Destul de interesant, nu? Cand intri in contact cu partea iertatoare si atoateiubitoare din tine, atunci va aparea o ocazie sa te transformi intr-un mod elegant si minunat. Doar verifica si vei vedea.
Vei face _____ acum, sau vei face _____?
Vei face ceva acum, sau o vei face mai tarziu. Suna de parca ai avea o multime de alegeri. Vei inchide ochii si te vei relaxa acum, sau vei incerca sa tii ochii deschisi inca un timp, cat restul corpului ti se va relaxa?
Nu trebuie sa _____-
Acesta este un truism. La suprafata, declaratia este adevarata si nu e discutabila. Sub ea insa, se afla o comanda indirecta. Nu trebuie sa intelegi cum functioneaza pentru a o flolosi. Nu trebuie sa ma ajuti la spalatul vaselor. Serios.
Cineva poate, pentru ca---
Cineva poate primi permisiunea sa faca ce ii sugerez, pentru ca i-o ofer. Cine a spus ca "pentru ca"-ul meu trebuie sa fie logic? Si, pe langa asta, clauza"pentru ca" este o ocazie pentru alta sugestie. Cineva poate sa nu mai bea pentru ca iti poti aminti de toate motivele pentru a nu mai bea de fiecare data cant simti dorinta de a mai servi un pahar.
Oricine ar putea, <nume>, _____-
Oricine ar putea, Sara, sa se simta confortabil stand la balcon. Oricine ar putea, Jerry, sa ierte pe cineva chiar daca nu ar vrea. Cineva ar putea, Jane, sa i se dea voie afara DUPA ce ridici mana.
e
Poti ______
Poti gasi aceasta experienta foarte pretioasa. Poti sa devii confuz in privinta lucrurilor care te incurcau. Ai putea dori sa te relaxezi. Poate sa-ti placa ce vezi aici. Poti, hai, fa-o, eu te las.
Cineva ar putea <nume>, _____-
Cineva ar putea, Bob, merge la munca cu o noua atitudine la munca. Cineva ar putea, Susie, dezvolta un simt al perspectivei in situatia asta. Cineva ar putea, (your name here), organiza munca sa potrivit prioritatilor.
S-ar putea _____-
S-ar putea, si indiferent ce s-ar putea sa faci, s-ar putea sa devina mai posibil dupa ce ai sugerat in felul asta. S-ar putra sa vrei sa produci aceasta schimbare mai mult decat orice pe lumea asta. S-ar putea sa descoperi ca ochii tai nu vor sa se deschida.
Ai putea _____.
Ai putea, bine inteles ca ai putea, ai liber arbitru. Ai putea dormi la noapte si ma suni dimineata. Ai putea lass acest proces de transformare sa se desfasoare fata a sti cum s-a intamplat. Da. Ai putea sa iti permiti si sa te relaxezi. Da? O,daaaa...
S-ar putea sa-ti doresti_____ , ... acum.
Partea cu acum este cea mai dificila. Daca o amesteci cu restul propozitiei, adauga putere comenzii indirecte. Daca faci o pauza si apoi il spui, devine o comanda puternica de sine statatoare. Ai putea sa-ti dorest sa inchizi ochii acum. Ai putea sa-ti doresti senzatia de confort sa-ti ridice mana, .... acum.
S-ar putea, stii, _____.
S-ar putea si, din nou, s-ar putea sa nu, cine stie? ... tu stii! S-ar putea, stii, sa te relaxezi si sa lasi ca invatarea sa se intample la un nivel mai adanc. S-ar putea, stii, sa intelegi cum sa folosesti asta exact la momentul oportun.
Poate nu ai ..., inca.
Poate inca nu ai facut-o, poate da, doar observ, dar cand intervine, totul devine un fapt ca mai devreme sau mai tarziu, acest lucru se va intampla! POate inca nu te-ai decis sa cumperi ceva frumos pentru sotia ta,...inca. Cine stie?...Mai ai timp.... Doar observam.
Oamenii pot, stii, _____.
Discutam despre ce pot face alti oameni, nu vorbesc despre tine! Stii, acel stii, pare sa implice intr-un mod ambiguu ca tu stiai deja. Oamenii pot, stii, gasi moduri de a face schimbarile necesare usor si confortabil.
Ma intreb daca vei _____, ... sau nu.
Acest final cu "sau nu" este cea mai buna metoda de a te feri de rezistenta. Daca vezi pe celalalt ca aproba sau ca zambeste, nici nu te mai chinui sa adaugi si pe "sau nu". Cine mai are nevoie de el? Ma intreb daca vei utiliza acest tipar de conversatie des, ...sau nu.
S-ar putea sau nu s-ar putea _____.
S-ar putea sau nu sa observi senzatia confortabila a mainilor tale. Deci te gandesti la senzatia confortabila la nivelul mainilor si daca o simti atunci vei gandi "Bineinteles ca observ". Daca nu o observi, te gandesti "Poate nu o pot sesiza", deci te gandesti la asta inca un pic si observi senzatia de confort care a existat tot timpul.
S-ar putea sa observi senzatia din .... in timp ce.....
Poti induce hipnoza directionand atenti catre diverse parti ale corpului. Ai putea sa observi senzatiile produse de pantofi in picioare, senzatiile produse de scaun sub tine, senzatia pe care o ai cand pipai o foaie de hartie. Ai putea sa observi senzatia din mainile tale in timp ce te relaxezi si pretinzi ca nu le mai poti misca.
Ce sa intampla cand _____?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa-ti imaginezi ce sugerez, asta fiind si motivul pentru care intreb.
Aminteste-ti: in aria emotiilor si a senzatiilor, oamenii invata imaginandu-si cu lux de amanunte experientele la fel ca si cand le-ar trai. Ce se intampla cand te hotarasti sa nu-l mai lasi sa te deranjeze?
Poti sa te bucuri cu adevarat de ...?
Poti sa te bucuri cu adevarat cand ochii iti devin grei si incep sa se inchida? Poti sa te bucuri cu adevarat cand inspiri adanc si te relaxezi profund? Intrebarea nu este daca poti sau daca o vei face, intrebarea este cat de mult te vei bucura facand-o. Bineintele, singurul mod de a raspunde la intrebare este de a experimenta.
Unii ...
Cine sunt acesti oameni? Primul lucru care il face cineva este sa verifice daca face parte dintre acesti oameni, asa ca da-i ceva ce vrei sa verifice. Unii oameni gasesc senzatia de confori aici si doresc sa intre in transa imediat. Unii oameni au uteri ascunse pe care incep sa le foloseasca in situatii cum este a ta.
Poate nu ai obsevat...
Poate nu ai observat cat de des directiinezi atentia altor oameni cand vorbesti. Directionarea atentiei catre diverse parti ale corpului de obicei creeaza relaxare si confuzie, amandoua induc hipnoza. Poate nu ai observat senzatia confortabila produsa de ciorapi in picioare. Poate nu ai observat modul cum scaunul iti sustine greutatea. ...sub picioare....sub maini....in spatele umerilor...
Incearca sa rezisti ...
Incearca sa rezisti implica faptul ca vei incerca, dar nu vei fi capabil sa o faci. Poti folosi inflexiunile vocii pentru a intari sugestia. Incearca sa rezisti senzatiei de relaxare care se imprastie in mainile tale care devin asa de relaxate incat nici nu se vor mai misca. Incearca sa rezisti senzatiei de adancire pe masura ce expiri.
Pana la urma...
Pana la urma totul este trecator. Pana la urma vei dezvolta o intelegere adanca a evenimentelor dificile din viata ta, si vei descoperi valoarea ascunsa din ele. Pana la urma, limbajul indirect va deveni a doua ta natura. Imagineaza-ti asta.ventually everything comes to pass.
Uneori ...
Uneori, candva, va fi cineva ca tine, care va trage adanc aer in piept si pur si simplu se va elibera. Candva, te vei gandi relaxat la asta. Candva vei fi capabil da vezi toata situatia intr-un mod diferit, si vei ontelege tot. Sometime, you’re going to feel better about this. Sometime you are going to understand this from a viewpoint where it all make sense. Sometime you might indirectly get a person to imagine a time when they have the resources you want them to feel.
Mai devreme sau mai tarziu ...
Mai devreme sau mai tarziu iti vei rezolva dificultatile actuale, si vei incepe sa te bucuri de lucrurile simple din nou. Mai devreme sau mai tarziu, vei vrea sa inchizi ochii. Doamne, totul se intampla mai devreme sau mai tarziu.
As putea sa-ti spun ca... dar....
As putea sa-ti spun ca ...., dar nu o voi face, asa ca nu ai nici un motiv de rezistenta sau pentru a fi deranjat ori alceva ce nu ti-am spus eu. As putea sa-ti spun ca aceasta experienta iti va da mai multa incredere, dar as prefera sa te las sa descoperi singur toate beneficiile. As pitea sa-ti spun ca aceasta e o metoda extraordinara de a evita rezistenta, dar probabil deja intelegi asta.
Cum te-ar face sa te simti daca ... ?
Pentru a raspunde la aceasta intrebare, va trebui sa iti imaginezi ce iti propun in momentul in care raapunzi la intrebare. Cum te-ai simti daca te-ai simti in largul ta langa catei si ai putea pur si simplu sa te ducu sa mangai unul. Cum te-ai simti daca ai continua si a-i face aceasta schimbare?
Nu iti voi spune sa _____, pentru ca ...
Nu iti voi spune (aici iti voi dpune oricum), si nici nu poti sa ma contrazici, pentru ca ti-am spus direct ca nu-ti voi spune. Si folosesc cuvintele magice "pentru ca" pentru a face alt comentariu, deoarece imprumuta autoritate la ceea ce am spus si distrage atentia de la comanda ascunsa inainte de a o recunoaste constient.
Vei ..., sau ..., ori ...
Aceasta e forma alegerii infinite, si eu voi acoperi pentru tine toate posibilitatile, in asa fel incat sa faci doar ce spun eu. Ca atunci cand iti dezvolti obiceiul de a face ce iti spun, uneori chiar voi incepe sa te conduc. Mana ta va incepe sa se ridice usor sau se va relaxa chiar acolo ori vei observa unele senzatii placute in ea.