Study your flashcards anywhere!

Download the official Cram app for free >

  • Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

How to study your flashcards.

Right/Left arrow keys: Navigate between flashcards.right arrow keyleft arrow key

Up/Down arrow keys: Flip the card between the front and back.down keyup key

H key: Show hint (3rd side).h key

A key: Read text to speech.a key

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/75

Click to flip

75 Cards in this Set

  • Front
  • Back
Onix had hot fudge, strawberries, and oreo cookies. He could choose any 1, 2, or all 3 to put on his ice cream. How many possible choices did Onix have?
7 choices
Choice 1 - fudge Choice 2 - strawberries
Choice 3 - oreos Choice 4 - fudge and strawberries
Choice 5 - fudge and oreos
Choice 6 - strawberries and oreos
Choice 7 - fudge, strawberries, and oreo
Carson had grape, apple, and strawberry jam to go with his peanut butter. He could choose any 1, 2, or all 3 jellies. How many choices did he have?
7 choices
Brian wanted to line up his soldiers to take a picture. He had a marine, a navy officer, and an army officer. How many ways could he line them up?
marine marine army army
navy army navy marine
army navy marine navy

navy navy
marine army
army marine
Ke'Asia had a puppy, a cat, and a mouse. How many ways could she line them up?
puppy puppy cat cat mouse mouse
cat mouse puppy mouse puppy cat
mouse cat mouse puppy cat puppy

6 ways
Quentin, Marcell, and Darius had a race. How many ways could they finish?

First
Second
Third
1-Marcell Marcell Quentin Quentin
2-Quentin Darius Marcell Darius
3-Darius Quentin Darius Marcell

1-Darius Darius
2-Marcell Quentin
3-Quentin Marcell
Allana, C'era, and Chakita had a race. How many ways could they finish?

First -
Second -
Third-
6 ways
David, Bob, and Ernie played golf. How many ways could they finish?
First-
Second-
Third-
6 ways
The current temperature is 76 degrees. If the overnight low temperature is 62 degrees, how much will the temperature drop?
76 - 62 = 14 degrees
The temperature when we got to school was 54 degrees. At lunch time, the temperature was 76 degrees. How much did the temperature rise?
76-54=22 degrees
In Fayetteville, the temperature is 82 degrees. In Springfield, the temperature is 45 degrees. What is the difference in the temperatures?
82 - 45 = 37 degrees
The temperature in Maine is 36 degrees. The temperature in Fayetteville is 67 degrees. What is the difference in the temperatures?
67 - 36 = 31 degrees
The current temperature is 89 degrees. If the overnight low temperature is supposed to be 64 degrees, how much will the temperature drop?
89 - 64 = 25 degrees
During the summer, the average temperature here was 92 degrees. The average temperature in the winter was 57 degrees. What is the difference in the temperature?
92 - 57 = 35
The current temperature is 98 degrees. If the temperature drops 30 degrees overnight, what will the temperature be then?
98 - 30 = 68 degrees
The current temperature is 75 degrees. If the overnight low temperature is supposed to be 47 degrees, how much will the temperature drop?
75 - 47 = 28
Andria, Audrey, and Andre ran in a race. Listed below is one order that they could finish the race. How many other ways could they finish the race?
First -
Second -
Third -
5 other ways
Bob, Ben, and Fred ran a race. The chart below shows one way they could have finished. How many other ways could they finish?
First Second Third
Bob Ben Fred
5 other ways
Brian dropped a soccer ball, a basketball, and a baseball from the roof. How many ways could they hit the ground?
6 ways
To get ready for a family reunion, Lakia and her mother made 8 cakes a day for 6 days. How many cakes did they make in all?
8 x 6 = 48
To get ready for a race, Allana ran 4 miles a day for two weeks. How many miles did she run in all?
14 x 4 = 56
Monique bought 7 cards. Each card cost 24 cents. How much did she pay?
.24 x 7 = $ 1.68
Ricky went to the store and bought 9 giant blow pops for 27 cents each. How much money did he spend?
.27 x 9 = $2.43
When C'era went to the movies, she bought a soda for $2.76, a box of butterfingers for $2.50, and a large popcorn for $4.75. How much money did she spend?
$2.76
$2.50
+ $4.75

$10.01
The aliens on planet Sprock have 3 times as many legs as a cow. How many legs does each alien have?
3 x 4 = 12
To get ready for a golf tournament, Mr. Riggi hit 36 balls each day for 7 days. How many balls did he hit in all?
36 x 7 = 252
Pencils come 12 in a box. If there are 33 students in the class, what is the fewest bags that we should buy to give each child one pencil?
You would need at least 3 boxes.

12 pencils in 1 box - not enough
24 pencils in 2 boxes - not enough
36 pencils in 3 boxes - enough with 3
left over
Nerds are packaged 10 boxes in a bag. If there are 48 children at the party, what is the fewest bags that should be bought to give each child one box of Nerds?
5 packages have 50 boxes of Nerds. This is enough for each child with 2 boxes left over for Mrs. Riggi.
What do the set of squares stand for?



3 x 7 = 21
243 children ate cereal for breakfast. 129 ate biscuits for breakfast. How many more children ate cereal?
243-129=114
There are 180 days in the school year. This is day 97. How many days are left in the year?
180 - 97 = 83 days left
This is the 109th day of school. If there are 71 days left, how many days of school are there in all?
109 + 71 = 180
De'Shaun spent 6 days making his own comic book. If he drew 8 pictures a day, how many pictures were in the comic?
6 x 8 = 48
Mrs. Mitchell ate 3 scoops of ice cream each night for 8 nights. How many scoops did she eat in all?
3 x 8 = 24
Mrs. Mescall walked 3 miles a day for 8 days. How many miles did she walk?
3 x 8 = 24
Chakita practiced jumping rope 15 minutes each day for 9 days. How long did she jump?
15 x 9 = 135
There are 60 minutes in one hour. How many minutes are in 6 hours?
60 x 6 = 3,600
If Coach Hauck runs 4 miles every day, how many miles will he run in 11 days?
4 x 11 = 44
Lakia is preparing bags of treats for Valentines Day. She needs to fill 7 bags and has 42 treats. How many treats will go in each bag?
42 divided by 7 = 6
Start with 81. How many times can you subtract 9 before you reach 0?
9 times
Start with 144. How many times can you subtract 12 before you reach 0?
12 times
Start with 88. How many times can you subtract 8 before you end up with 0?
11 times
Start with 78. How many times can you subtract 13 before you reach 0?
6 times
Start with 96. How many times can you subtract 12 before you reach 0?
8 times
Start with 98. How many times can you subtract 14 before you reach 0?
7 times
Start with 75. How many times can you subtract 15 before you reach 0?
5 times
I am preparing gift boxes for 6 of my friends. I have 48 gifts. How many gifts should I put in each box?
48 divided by 6 = 8
If you had 2 dozen cookies, how many groups of 6 would you have? DRAW A PICTURE!
24 divided by 6 = 4
If you had three dozen cupcakes, how many groups of 4 would you have?
36 divided by 4 = 9
If you had 4 dozen cookies, how many groups of 8 would you have?
48 divided by 8 = 6
How many fingers are on 6 hands?
5 x 6 = 30 fingers
How many tires are on 7 trucks?
4 x 7 = 28
Elizabeth wants to make 3 bracelets for her friends. She has 57 beads. It takes 20 beads to make one bracelet. Does she have enough beads to make all 3?
No. 3 bracelets would take 60 beads and she only has 57 beads.
If 36 cookies were shared equally with 9 children, how many cookies would each child get?
36 divided by 9 = 4 cookies per child
Ricky has 42 cupcakes to share equally with 7 children. How many does each child get?
42 divided by 7 = 6 cupcakes
Onix brought in erasers to share with the class. If there are 6 students and he had 54 erasers, how many would each child get?
54 divided by 6 = 9 erasers
Marcell wants to bring in pencils to share with the class. If there are 34 students and pencils are packaged 8 in a box, what is the fewest number of packages he must buy to make sure each child gets at least one pencil?
He must buy at least 5 packages.
There are 40 pencils in 5 packages.
Bill has 16 balloons that he wants to give equally to 4 friends at his birthday party. How many will each child receive?
16 divided by 4 = 4 balloons each
Brian has 30 packages of gummy bears that he wants to share equally with 6 of his friends. How many does each friend get?
30 divided by 6 = 5
Tonya goes to the gym every 3 days. If she went on Monday and on Thursday, when will she go again?
Sunday
It is 3:00 pm. Lakia's favorite program comes on in 1 hour and 15 minutes. What time will it come on?
4:15 pm
Spongebob Squarepants comes on at 4:30. If you get off the bus at 4:05, how long do you have to wait to watch Spongebob?
25 minutes
Ke'Asia had $10.00. She bought a purse for $8.78. How much change did she get?
$10.00 - $8.78 = $1.22
Vinston bought a pen for $1.35, a box of markers for $2.50, and a package of pencils for $2.35. How much did he spend?
$1.35 + $2.50 + $2.35 = $6.20
Andria bought a new sweater for $12.58. She paid with a 20 dollar bill. How much change did she get?
$20.00 - $12.58 = $7.42
Mom bought a box of candy for $3.73. She paid with $5.00. How much change does she get?
$5.00 - $3.73 = $1.27
Carson woke up at 7:00. He got to school at 7:45. How long did it take him to get to school?
45 minutes
Carlton began playing video games at 8:00 and played for 56 minutes. What time did he finish?
8:56
Allana at breakfast at 7:30 and took an Ar test at 7:45. How much time was between breakfast and the test?
15 minutes.
Mrs. Riggi got to school at 7:05 and the bell rang at 8:00. How much time did she have to work before the bell rang?
55 minutes
My favorite TV show starts at 4:00 and ends at 5:30. How long is the show?
an hour and a half
Mr. Taylor began the assembly at 9:10. It ended at 10:00. How long did the assembly last?
50 minutes
Ms. Palmer tested children from 9:00 in the morning until 10:00 in the morning. How long did the testing last?
1 hour
Latesha put 32 buttons into 8 boxes. How many buttons were in each box?
32 divided by 8 = 4 in each box
There were 49 crackers in the box. If 7 children were sharing the crackers equally, how many would each child get?
49 divided by 7 = 7 crackers per child
Mrs.Short opened a bag of m & ms. There were 278 in the bag. She gave away 38 on Monday, 46 on Tuesday, and 88 on Wednesday. How many did she give away?
38 + 46 + 88 = 172