• Shuffle
    Toggle On
    Toggle Off
  • Alphabetize
    Toggle On
    Toggle Off
  • Front First
    Toggle On
    Toggle Off
  • Both Sides
    Toggle On
    Toggle Off
  • Read
    Toggle On
    Toggle Off
Reading...
Front

Card Range To Study

through

image

Play button

image

Play button

image

Progress

1/10

Click to flip

Use LEFT and RIGHT arrow keys to navigate between flashcards;

Use UP and DOWN arrow keys to flip the card;

H to show hint;

A reads text to speech;

10 Cards in this Set

  • Front
  • Back
Vad kan det finnas för problem med att CIO (Chief Information Officer) är den som är sponsor för BI-projekt?
CIO kan ha en profil som är för tekniskt inriktad och inte tar tillräckligt med hänsyn till affärssidans behov. CIO saknar CEO:s (Chief Executive Officers) stöd genom att t ex inte vara tillräckligt aktiv i ledningsgruppen. Detta kan underminera det inflytande som CIO behöver inom verksamheten för att kunna ge bra stöd till BI-projekten..
Vilken ledningsmedlem är den som oftast fungerar som sponsor i BI-projekt i verksamheter?
CIO (Chief Information Officer)
Vad kan man göra för att få ett bra stöd för BI-projektet från en sponsor (eller flera) från ledningsgruppen?
Man ska leverera det man lovar, aldrig lova för mycket. Man ska undvika risken att dra på sig dålig kritik. Man kan lyfta fram något eller några frustrerande problem man upplever, och erbjuda att lösa dem med BI. När man tagit fram något nytt verktyg, eller annan lösning, ska lyfta fram det, visa upp det, hur litet det än kan tyckas.
Vilket/vilka av följande är korrekta påståenden om en ledningskultur som är data- och analysvänlig?
Den underlättar samarbetet mellan IT-sidan och affärssidan. Den kräver att både data och teknik får förtroende som saker som ger en verksamhet förbättrad konkurrensförmåga. Den främjar agilt utvecklingsarbete.
Vilket/vilka av följande är problem som människor kan ha vid beslutsfattande, men som kan motverkas genom data- och analysvänlig verksamhetskultur?
Alla människor har fördomar och vinklar saker från sitt unika perspektiv. Människor kan uppfatta eller förstå saker fel.
Vilken ledningsmedlem är i allmänhet den bästa att ha som s.k. sponsor för BI-projekt?
CEO (Chief Executive Officer)
Vad av följande kännetecknar medarbetare som arbetar i analytisk verksamhetskultur?
Man vill nå sanningen i data, eliminera felkällor, leta efter användbara mönster i data, och använda resultatet för analys och problemlösning. Man värdesätter negativa resultat likväl som positiva, och använder informationen för analys och problemlösning.
Vilket/vilka av följande är korrekta påståenden om en ledningskultur som är data- och analysvänlig?
Den gör det lättare för BI-projekt att få ledningsstöd. Den kräver att ledningen inte undanhåller data för chefer och medarbetare, utan sprider data inom verksamheten. Den kräver att man använder ett faktabaserat beslutsfattande.
Hur många procent av respondenterna till frågan "Business Impact of Using Data & Technology" som 1) sade sig inte använda data och teknik för att konkurrera respektive som 2) sade sig använda data och teknik för att konkurrera, uppgav att de upplevde stor (significant) eller ganska stor (somewhat) affärspåverkan?
43% respektive 89 procent.
Vilket/vilka av följande är exempel på hur en sponsor från ledningsgruppen kan bidra för att stödja BI-projekt?
Tydliggöra visioner och vilka åtaganden som behövs. Aktivt använda framtagna BI-lösningar för att synliggöra dem för verksamheten. Lösa verksamhetspolitiska problem och lösa prioriteringsfrågor.